Drepturile mamicilor peste 35 de ani
Buna!
Numele meu este Claudia si voi deveni mamica peste 8 luni(pentru a doua oara, la varsta de 37 de ani. Mi-a spus o cunostinta ca pentru mamicile peste 35 de ani se acorda o indemnizatie de nastere in suma mai mare. Este adevarat? Despre ce suma ar fi vorba? Unde se poate solicita? Se acorda diferentiat, in functie de varsta mamicii? Se acorda alte facilitati mamicilor "mai in varsta"? Astept un raspuns, multumesc mult!
Raspunsuri
Lona spune:
Varsta "mai inaintata" a mamei nu este nici un handicap, dar nici un merit, asa ca legea nu distinge functie de ea.
Sanatate multa, tie si puisorului.
vio_10_1970 spune:
Multumesc pt raspuns, Lona. Cunostinta care imi zisese chestia asta zicea ca este ceva pt incurajarea natalitatii.
In fond, care este suma indemnizatiei de nastere? Eu nu am habar.
Della spune:
vio_10_1970 - Claudia
Felicitari pentru bb, iti doresc o sarcina usoara! Si eu sunt nascuta in 1970, am 2 copii, iar anul trecut, cand planificam si eu al 3-lea bb, am auzit despre indemnizatia aceasta, despre care scrii si tu. Da, intr-adevar era vorba, cel putin se zvonea (si cum zvonurile nu apar din senin, sunt convinsa...) ca femeile care nasc la varsta peste 35 de ani vor primi o suma frumusica cu ocazia nasterii. Adica, fata de 1.400.000 lei vechi, pe care ii primeste data orice femeie care naste (se acorda 1 singura data si se numeste indemnizatie de nastere), cica ar fi ceva de genul 35.000.000 lei vechi (daca nu mai mult, poate chiar 5.000 euro, nu mai stiu sigur)!!! Ce sa-ti zic, inafara acestui zvon care circula anul trecut, nu am auzit nimic concret. Cica vroiau sa incurajeze cresterea natalitatii... M'da.... Al naibii incurajare. Dupa acest zvon, intr-adevar s-au facut modificari, ceva de genul ca:
Imndemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani (si pt. copil cu handicap 3 ani) se acorda pentru primii 3 copii nascuti dupa anul 2006 (mai specifica ca nu conteaza numarul de nasteri ale femeii anterioare acestui an).
Pai ce fel de incurajare a cresterii natalitatii mai e si asta ? Adica limiteaza nr. de nasteri din start (dupa 3 copii nu se mai da nimic!!!). Asa ceva nu se facea nici pe vremea raposatului! Presupun ca limitarea asta au facut-o pt. tiganii care se inmultesc de dragul acestor bani. Pai astia, se vor inmulti indeiferent de alocatia sus amintita. Parerea mea este ca cu "ajutorul" acestor legi, natalitatea va scadea drastic.
Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)
mamaruta spune:
eu am nascut anul trecut, aveam 37 de ani, si am luat fabuloasa suma de 1800000 lei veki
http://community.webshots.com/user/mamaruta105
marideea spune:
Della a scris: "Adica, fata de 1.400.000 lei vechi, pe care ii primeste data orice femeie care naste (se acorda 1 singura data si se numeste indemnizatie de nastere), cica ar fi ceva de genul 35.000.000 lei vechi (daca nu mai mult, poate chiar 5.000 euro, nu mai stiu sigur)!!! "
Phii,ce bine ar fi fost ! Si eu am nascut anul trecut, aveam 41 de ani si trei luni ,dar " m-am multumit" cu cei 1800000 lei vechi
Fomalhauti spune:
Indemnizatia pentru nastere se acorda numai pentru primele 4 nasteri. Eu am nascut al cincilea copil la 40 de ani si al saselea la 42. Nu am primit indemnizatia pentru nastere.
Macar am nascut cinci din sase inainte de 2006, asa ca primesc cele 8 milioane lunar.
Apropos de incurajarea natalitatii, NU primesc absolut nimic suplimentar.