Sa ii dam Baby Drink ? Dar ceai ?

Sa ii dam Baby Drink ? Dar ceai ? | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

BB-ul meu are aproape 2 luni si se hraneste doar
cu formula (Morinaga).
Ieri i-am dat prima oara apa si i-a placut tare mult.
Pediatrul ne-a sfatuit sa ii dam putin dupa baita
si i-am dat (inainte !!). In fine, acum ne gandim sa ii
dam si Baby Drink (pe care ni l-au recomandat prieteni din
Romania). Nu stiu ce sa facem, pentru ca picea e tare linistita,
nu ar avea nevoie de un calmant ...
si Baby Drink contine si glucoza ... e adevarat ca nu e buna
pentru pici ?
Voi ce ma sfatuiti ?

In fine, si o ultima intrebare : sa ii dam ceai ? Si ce fel de ceai ?
Voi cum ati procedat ?

Cu drag,
Midori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna si bine ai venit!Eu i-am dat lui Andrew(acum are 2 ani si 4 luni) doar lapte matern si formula de lapte Morinaga pana pe la 7 luni,cand am inceput sa-i dau si papici pentru bebelusi.Si Andrew a fost foarte linistit si n-a avut colici.Daca vrei,poti sa-i dai ceai.Si pentru ca am citit si intrebarea despre administrarea vitaminei D acum cateva minute,iti voi spune si ce cred despre asta...Presupun ca veti merge in tara cu fetita.Atunci o vei putea duce la un pediatru si vedea daca totul e in regula vis-a-vis de metabolismul Ca.Pana atunci,da-i doar formula,ca va fi OK.Formulele de lapte pentru bebelusi existente in Japonia sunt mai complete decat cele existente in tara,iar Morinaga e cea mai "desteapta" dintre ele,cred eu...Imi amintesc ca facusem oarece calcule vis-a-vis de cantitatea de vit.D continuta de formula si ajunsesem la concluzia ca nu sunt probleme.Andrew n-a luat Vigantol niciodata.I-am dat doar Pikovit(care contine si oarece vit.D) dupa un an si jumatate si acum doua saptamani cand am fost la pediatru in tara totul era in regula.Numai bine si tie si bebelusei!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

quote:
Originally posted by Lia

Si pentru ca am citit si intrebarea despre administrarea vitaminei D acum cateva minute,iti voi spune si ce cred despre asta...Pana atunci,da-i doar formula,ca va fi OK.Formulele de lapte pentru bebelusi existente in Japonia sunt mai complete decat cele existente in tara,iar Morinaga e cea mai "desteapta" dintre ele,cred eu...Imi amintesc ca facusem oarece calcule vis-a-vis de cantitatea de vit.D
Lia&Andrew

Multumesc pentru raspunsul prompt.
Vitamina D mi-a ridicat o gramada de intrebari.
Fiinndca in Ro se da aproape de cand se naste si aici doctoritza
a fost tare surprinsa de intrebarea mea.
Excesul de vitamina D dauneaza si eu nu stiu care e necesarul
pt un BB mic.

Iar despre ceai apa, nu stiu ce sa fac fiindca in cartea mea Americana scrie sa-i dau doar daca e super caldura,
iar cei din Ro mi-au facut tatoo pe creier cu apa, sa-i dau apa sau ceai. (mentionez ca Midori se hraneste numai cu Morinaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreia spune:

Chiar si in spital le dadea apa fiarta cel putin minute indulcita cu zahar.O lingurita la suta de ml
Eu le dau ceai de musetel daca sunt constipati,ceai de tei in rest si baby drink sau babycalm(ceai) daca ii doare burtica.In general fac un biberon mic dimineata si le dau de cate ori sughita, dupa masa sau cand plang fara motiv gandindu-ma ca le este sete.Se linistesc.
Le dau cat vor ei sa bea.E adevarat ca un pampers se umple mai repede dar asta e.
Cu cat mai multe lichide cu atat mai bine.Mai ales pe caldura asta.
Mie asa mi s-a spus,oricum
Ai scos bebelusul afara inca?
Andreia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

La inceput, cand erau mici, mici(2-3 saptamani) le-am dat BABY DRINK, pana cand am aflat de BABYCALM, impotriva colicilor. Si acum tot BABYCALM le dau, pentru ca le place.
Si asa cum a zis Andreia, le mai dau musetel daca sunt constipati, menta daca au scaune proaste.
Eu le mai dau si tei, chiar daca am baiat(nu cred in prostiile legate de impotenta datorate ceaiului de tei).

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu as zice ca ar trebui (mai ales vara) sa-i dai ceva ceai. Nu se da ceai copiilor care papa de la mama. Imediat ce am trecut pe alimentatie mixta (san + formula) dr. mi-a recomandat sa-i dau ceai. Am incercat mai multe ceaiuri pt. copii dar nu vroia sub nici un chip - intr-un final i-am dat baby drink (care este un ceai - salvie + musetel + menta + nu mai stiu ce, dar dulce) si a baut - vai ce fericire! Acum bea si apa si suc de portocale dar prefera baby drink (numai asta ar bea toata ziua )
Eu as zice sa incerci sa-i dai ceai - te-as sfatui sa-i dai ceva ce gasesti acolo ca daca se invata cu baby drink si nu vrea altceva - ce faci?
Sanatate la mamici si la

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

mie pediatra mi-a zis sa-i dau apa plata, daca nu are alte probleme (colici) care ar necesita ceaiuri. Daca se obisnuieste cu bauturi dulci nu va mai bea apa simpla! Asa ca de sete apa plata simpla e cea mai buna! Numai bine Midori!

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Si eu i-am dat BABY DRINK cand avea colici , dar am citit ca le face si pofta de mancare , deci am continuat sa-i dau. Oricum e din plante si e bun la gust. Referitor la ceai , am auzit si eu ca unele mame nu au dat ceai bebeilor pana pe la 6 luni - fiind hraniti doar la san. Poate din cauza laptelui de mama , care este gras , bebeii se si constipa mai usor. Mie dr. mi-a zis sa-i dau inca de la inceput - nascandu-se in iulie si fiind foarte cald , si de obicei nu uitam sa-i dau dupa baita pt. ca se deshidrateaza din cauza apei calde si li se usuca guritele din cauza aburului ( de aia sfatul era sa-i dai lichide dupa ).
Ceai i-am dat de tei+menta ( cand avea scaun moale ) , tei+musetel ( cand era constipat ) si ceai de chimen ( da' tot la inceput , cand avea si colici , care da , de asemenea , si pofta de mancare ). Acum ii dau din cand in cand apa plata - cand se mai nimereste sa am in casa ( ca stii si tu cum e apa la noi ) si-i place foarte mult , mai ales daca bea din canita sau pahar. Deh , am crescut de-acuma !
Numai bine !

Mergi la inceput