Lentile de contact - Aosept - cine foloseste?

Lentile de contact - Aosept - cine foloseste? | Autor: Alissaa

Link direct la acest mesaj

Port lentile de vreo 4 ani si pana acum am folosit numai Solo Care pt curatat. Ar trebui sa schimb lentilele la doua luni dar dupa vreo 6 saptamani le simt incarcate si ma deranjeaza. Doctorita mi-a spus sa incerc Aosept pt ca "le curata si in pori" si poate asa reusesc sa ajung la cele 2 luni recomandate.

OK, am cumparat Aosept si am citit pe prospect ca sa nu se limpezeasca recipientul cu apa de la robinet sau apa nesterilizata ci cu "solutie salina sterila" Ce e asta? De unde o iau? Chiar nu pot sa pun apa de la robinet? Era asa comod... Serul fiziologic o fi bun?

Mi-e teama ca daca intreb la farmacie imi dau alea cine stie ce minune. Daca nimeni nu ma ajuta pe aici o sa imi iau inima in dinti si o sa o sun pe doctorita, dar as fi vrut sa ma descurc singura.
Va rog frumos, daca folositi Aoseptul asta, lamuriti-ma si pe mine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

oooffff, nu raspunde nimeni. [:(

Fetelor, ajutati-ma ca tin lentilele in aoseptul ala de sambata. Maine le pun si nu stiu cu ce sa clatesc recipientul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Alissa, recipientul nu se clateste cu apa de la robinet! De-asta le simti incarcate probabil... Se limpezeste tot cu solutia pentru lentile pe care o folosesti. Eu am folosit pana acum solutia de la Cooper Vision si pe cea de la Bauch and Lomb, calitativ superioara, insa mai scumpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Alissa, eu folosesc numai Aosept si asta de 12 ani.

Nu clatesc recipientul cu nimic. Arunc numai solutia in care au stat peste noapte lentilele.
Cit despre solutia salina, eu folosesc Polirincecare sunt niste doze mici cu solutie. Deci imi clatesc lentilele inainte si dupa ce le le pun/scot din AOsept.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Buna Alissaa,

si eu tot Aosept folosesc, dar sa stii ca nu clatesc recipientul cu nimic. Arunc solutia in care au stat lentilele peste noapte, si atat. Nu mi se pare ca ar fi nevoie de clatire.

Ser fiziolofic poti sa cumperi de la farmacie. Oricum apa de la robinet nu e buna, pentru ca nu e curata.

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Alma, aoseptul asta face niste minuni de reactii, nu ai voie sa cureti lentila cu el, direct. Si eu cand foloseam Solo Care curatam recipientul cu aceeasi solutie, nu cu apa de la robinet.

Mik si Kya, multumesc mult, bine ca sunteti pe aici.

Deci dupa ce las lentilele in solutie minim 6 ore le pun la ochi, direct din aoseptul ala in care au stat sau e obligatoriu sa le mai clatesc cu solutia aia salina de care ziceti voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Eu am lentile de aproape 10 ani, si doar cu Aosept m-am inteles bine pentru ca mi se pare cel mai eficient.

Alissaa, poti sa le pui cu incredere direct pe ochi ca sunt si curatate, si dezinfectate si lubrifiate. SIngurul lucru de care trebuie sa ai grija este sa astepti sa treaca cele 6 ore, pentru altfel nu este neutralizat perhidrolul si nu e prea placut sa-ti pui acid in ochi .
Dupa ce se neutralizeaza (disculetul ala negru este un catalizator) devine el insusi o solutie salina - deci nu mai vad rostul altei spalari.
Lentilele sunt mult mai bine curatate decit cu Solo Care.

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Multumesc Kya, acum mi-e clar. Mi-era un pic teama ca mi se pare cam periculos sa gresesti cu asa ceva.

Multumesc mult de tot pentru lamuriri.

Mergi la inceput