Proust
A avut cineva rabdare sa citeasca toate volumele lui Proust - In cautarea timpului pierdut? V-a placut?
Sincer, eu ma chinui din luna noiembrie anul trecut sa citesc aceasta opera - e un adevarat chin nu imi place deloc.
O sa ma intrebati de ce nu renunt, dar am zis ca daca tot m-am apucat...
alinuche
Raspunsuri
steinbeck spune:
hm; nu inteleg cum vine asta "am zis ca daca tot m-am apucat"?!
De ce sa pierzi vremea daca nu iti place? Chiar nu ai altceva mai bun de facut? Liiceanu a scris la un moment dat un eseu cu numele "Incremenirea in proiect"; Oare ti se potriveste? Exista mii de alte carti probabil care ti-ar place; de ce sa pierzi timpu?
Nicolamar spune:
quote:
Originally posted by steinbeck
hm; nu inteleg cum vine asta "am zis ca daca tot m-am apucat"?!
De ce sa pierzi vremea daca nu iti place? Chiar nu ai altceva mai bun de facut? Liiceanu a scris la un moment dat un eseu cu numele "Incremenirea in proiect"; Oare ti se potriveste? Exista mii de alte carti probabil care ti-ar place; de ce sa pierzi timpu?
Are dreptate. de ce te chinui?
caterina spune:
Incepe mai intai cu ceva critica literara. Poate te va face sa-l intelegi mai bine si o sa-ti fie mai usor de citit. Am zis poate...
alinuche spune:
oooo, fetelor, nu ma mai criticati atat !
eu daca incep un lucru, nu imi place sa il las neterminat. Vreau sa vad si eu cum se termina, caci ultimele volume Timpul regasit le-a scris cand era pe patul de moarte. Vreau sa vad si eu ce mai debiteaza in continuare, cu toate ca e super plictisitor.
alinuche
ancadm spune:
Aliniche am citit si eu cite ceva din In cautarea timpului pierdut, dar din nefericire nu am gasit toate volumele asa incit am fost fortata sa ma opresc. Mie mi-a placut tare mult, dar daca zici ca te plictiseste atit de mult lasa-l si citeste altceva. Poate mai tirziu ai sa te intorci la el si ai sa il regasesti cu mai multa bucurie. Imi amintesc ca atunci cind eram in liceu o colega de-a mea se lauda ca l-ar citi in franceza si drept sa iti spun ma simteam tare inculta ca nu l-am citit nici macar in romana, dar norocul a facut sa dau peste citeva volume cind aveam 22 de ani si atunci l-am citit. Asta nu m-a facut sa ma simt nici mai culta nici mai inculta decit eram inainte. Atunci cind citesti citesti carti pentru sufletul tau si pentru mintea ta.
danis spune:
incepusem sa citesc si eu Proust, dar nici eu nu am terminat. ca sa-ti iau apararea, alinuche, nici mie nu-mi place sa las cartile neterminate; si la multe carti care initial nu-mi placeau, rabdarea mi-a fost rasplatita la mijloc sau la final, cand mi-am schimbat radical parerea; ca e greu de citit e adevarat, dar uneori merita.