pastile pt frica, teama...
se apropie licenta si desi ami am o luna, deja ma ia cu frica,,,,,si cunoscandu-ma stiu ca atunci cand voi ajunge in fata comisiei e posibil sa ma pierd ,,,,,
exista ceva pastile pt frica , teama,.....sau cum sa inving teama<<< cum sa ma incurajez singura??
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
Raspunsuri
daniella4 spune:
Nu pastilele sunt solutia. Cea mai buna e pregatirea: fa-ti un speach de vreo 10 minute sau cat trebuie sa dureze, scrie-l si invata-l pe dinafara ca pe o poezie. Metoda e testata pe pielea mea, trebuie insa sa-l stii ca pe apa, in aceeasi situatie am vorbit ca robotul cca 5 minute, apoi emotiile s-au dus singure si chiar am inceput sa ma simt bine in fata comisiei.
Bafta multa! Cand ai examenul?
crinuta spune:
Eu ajunsesem sa am asa emotii mari inainte sa urc pe scena, incat plangeam inainte si ma lua cu un tremurat. Uram tot ce tine de meseria mea, datorita acestor stari pe care mi-am jurat ca nu le voi mai avea niciodata, deoarece nu voi mai face asta.
Nimeni nu isi dadea seama ce simt, nu aratam, dar uram momentul.
Inainte de licenta chiar ma gandeam sa ma duc la un psiholog. Asa cum unii au scapat prin hipnoza de frica de avion sau de alte fobii, asa speram sa scap si eu de emotiile astea care ma ucideau. Nu vedeam alta solutie, dar n-a mai fost nevoie deoarece am cantat foarte bine invingandu-mi emotiile.
Cand ma gandesc ca mi se oferea sa fac asta toata viata.... no way, pentru nimic in lume.
Totusi, la examene orale, scrise nu aveam nici o problema. Emotii aveam, dar incomparabil mai mici decat la examenul de instrument.
Cand imi amintesc acum cat m-am chinuit, ce pret puneam pe un examen imi vine sa rad. In comparatie cu problemele vietii astea sunt o nimica toata.
Daca as mai avea acum vreun examen m-ar ajuta mult acest gand, deoarece as merge mult mai relaxata.
Crinuta si Rayan
lavinai spune:
daniella, ai dreptate!! eu am pregatesc, am speach-ul deja facut (mai am o luna pana la licenta) si din 600 de intrebari am gresit pana acuma 50 (dau si examen scris si oral).
la mine problema este ca mie frica sa nu am pierd din cauza emotiilor, si sa nu ami stiu sa zic nimik sau sa incep sa plang.....
oricum voi merge la dr de familie sa imi prescrie ea ceva, dar ma gandeam ca poate a mai incercat cineva sa imi spuna si mie dc intr-adevar te relaxeaza, invinge teama.....
"Nu uita:langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii."
zana spune:
E un examen ca oricare altul, relaxeaza-te... s-ar putea ca membrii comisiei sa nici nu asculte ce spui.
Si cum sa nu stii? acum la final dupa ce ai muncit atata?
Daca iei un calmant usor o sa razi fara motiv ....
Bafta!
Principesa spune:
Lavinai, eu nu am nici competenta nici experienta necesara in a-ti recomanda pastile. M-am gandit totusi sa iti impartasesc surpriza mea legata de semnatura ta. Pentru mine, este ca si cum ai avea interdictia Nu te bucura.
Apoi, spui ca teama ta de fapt nu este legata de capacitatea de a fixa si reproduce informatia, ci de dificultatea controlului emotional. Aici pot fi mai multe mesaje negative care te perturba: poate fi vorba de Nu avea succes. Oricum mie mi se pare ca este ca si cum ar fi 2 parti in tine in dezacord si una o saboteaza pe cealalalta ca si cum ar lucra pt 2 obiective diferite.
Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva
Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita
lavinai spune:
quote:
Originally posted by Principesa
Lavinai, eu nu am nici competenta nici experienta necesara in a-ti recomanda pastile. M-am gandit totusi sa iti impartasesc surpriza mea legata de semnatura ta. Pentru mine, este ca si cum ai avea interdictia Nu te bucura.
Apoi, spui ca teama ta de fapt nu este legata de capacitatea de a fixa si reproduce informatia, ci de dificultatea controlului emotional. Aici pot fi mai multe mesaje negative care te perturba: poate fi vorba de Nu avea succes. Oricum mie mi se pare ca este ca si cum ar fi 2 parti in tine in dezacord si una o saboteaza pe cealalalta ca si cum ar lucra pt 2 obiective diferite.
ai dreptate intr-un singur lucru : teama mea de fapt nu este legata de capacitatea de a fixa si reproduce informatia, ci de dificultatea controlului emotional, in rest nu am inteles prea multe!!!
Jocelyn spune:
Ce-am inteles eu din ce a zis Principesa este ca tu, intr-un fel sau altul, iti pui singura piedici in calea succesului si pui inainte partea negativa, nu cea pozitiva, ca in semnatura ta :)
Nu cred ca e bine sa iei pastile. Nu e nimic rau daca profesorii observa ca esti emotiva, chiar si cu glasul tremurand poti da raspunsuri bune :)
Spune-ti tot timpul ca esti foarte pregatita, ca ai invatat serios si ca vei putea formula un raspuns la orice intrebare.
Succes.
If you don't stand for something, you'll fall for anything.
giulia71 spune:
Yo zic sa incerci ceva de genul antistress sau passiflora. Sunt naturiste 100% si te si linistesc daca nu reusesti sa te relaxeszi singura!
Sa auzim de bine ;)
Principesa spune:
Jocelyn, merci pt ajutor. Mi-a placut mult reformularea.
Lavinai, daca doresti sa clarific ce am scris, astept sa imi spui ce nu ai inteles