ce e la moda in Europa?

ce e la moda in Europa? | Autor: Witchie

Link direct la acest mesaj

Am citit intr-un ziar ca la Bucuresti se poarta bulinele... M-am uitat pe strada si n-am vazut asa de multe buline de nici o marime. Asa ca probabil nu se poarta neaparat ce scrie prin ziare. Am si eu o curiozitate: ce e la moda in vara asta in Europa? Ma intereseaza strict Europa pentru ca America e putin alta planeta din punctul meu de vedere:)
So...
Ce vedeti pe strada? In, dantele, supraelastic, margele de lemn, cristale? cercei de scoici? Ce forma au pantofii? Ce tocuri sunt chic? Ce culoare predomina? Scurt sau lung? Hippie sau classy? M-ar interesa si ce e la moda in tarile mai apropiate gen Ungaria, Polonia, Cehia... daca sunt membre DC din aceste tari.

Va multumesc:)

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Bulinele e drept ca se poarta anul acesta f mult cel putin aici in toate magazinele vezi o gramada de haine cu buline.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

si in afara de buline? nu mai zice nimeni nimic?

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Buna Fetelor !

Este foarte dificil de facut o radiografie a ceea ce se poarta. Colectiile se schimba cu repeziciune iar ceea ce a fost acum o luna sau doua trendy gasesti la reduceri iar in noua colectie nici pomeneala. Exemplu Bulinutele.
Eu ma raportez la Viena si Stockholm : Zara si H&M ( fac reclama?, magazinele astea oricum nu exista in Romania)care fac legea in clasa medie de pret.
Culori : Negru mult, Alb Murdar, toata gama de bejuri, Albastru Bleomarin, Verde inchis -murdar, si maro care ramane insa nu atat de mult ca si in sezonul trecut. In general culori potolite. Imprimeuri si desene geometrice sau florale abstacte. Bumbac foarte mult, matase naturala sau artificiala.
Design : fuste hippie pana la genunchi, sacourile raman in trend : din orice fel de material ar fi ele si la orice tinuta, bluzite petrecute cu decolteul generos purtate peste maieuri, pardesiurile de toate felurile : lungi, scurte si foarte scurte. Camasi casual putin mai lungi : pana la fund sau mai jos de fund purtate peste pantaloni sau blugi. Saluri de toate formele si dimensiunile, culorile purtate peste tot : la poseta, la gat, pe cap, peste umeri, infasurate in jurul taliei, etc.
Am remarcat din colectia de toamna - iarna : paltoane si trenciuri Baby Doll - genul Bardot tanara. Culori : Negru si Alb Murdar deocamdata.
Accesorii : Pantofii : rotunjiti la varf, cu tocul gros - conic sau patratos pe negru si toata gama de bejuri si marouri. Aceeasi treaba la cizmulite.
Bijuterii : Masive din lemn sau plastic care imita lemnul,combinate cu materiale si panglici. Bratari groase si foarte groase. Cercei habar nu am ca nu port si este un capitol total neinteresant pentru mine.
Na ca m-am intins. Este ceea ce eu am vazut in magazine si va redau aici asa cum pot mai bine. Sper ca ceea ce am scris este inteligibil - nu prea sunt un bun scriitor de fashion vad.

------------------------
My motto - sans limites ! (Isadora Duncan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Se mai poarta si un fel de pantalonasi scurti , pana peste genunchi , cu dantelutza , stramti si sub rochite/fuste scurte ! Ce moda ?! Asta e , numai ca multi nu vad ca le sta sau nu bine , ei daca sunt la moda , restul nu mai conteaza ! E drept ca sa fii imbracat asa , iti trebuie picioare lungi , frumoase !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

daca citesti salman rushdie, rafik schami, tahar ben jeloun sau david shahar, tocmai te-ai intors dintr-o lunga calatorie in india sau bolivia, te infrumusetezi cu creme de ciocolata, trandafir sau alge vara asta o sa te imbraci in culorile pamintului, ruginiu, ciocolatiu si alte nuante pe care le-ai imbraca la vinatoare in safari. o sa-ti pui o palarie enorma de paie, sandale africane sau pantofi de catifea chinezesti, rochii vaporoase din in, bumbac sau matase, salvari si bretele cercei lungi de fildes sau argint indian si niste margele de lemn voluminoase.

daca faci du-te vino londra ibiza berlin si esti o beauty queen a soiréelor cu dj celebri, skinny jeans cu balerini sau tocuri, dungi, buline si alte imprimeuri psihedelice. anticearcanele de rigoare o sa-l strecori intr-o poseta de pe vremea bunicii pentru efectul de decalaj necesar.

daca esti o dama de societate, ziua o sa porti volane si tot felul de forme victoriene, broderie anglaise si dantele crosetate, seara o sa te pui la corset cu sandale aurii sau intr-un costum barbatesc cu tocuri.

daca esti o doamna ca mine, ca tine, ca noi toate, ca oricine, la serviciu alb si negru, la piciu jeansu cu tricou.

Anda, te pup, pe miine, poimiine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by Charlie

Zara si H&M ( fac reclama?, magazinele astea oricum nu exista in Romania)

Zara exista (in Bucuresti). parca e si H&M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilia spune:

pe aici m-au innebunit astia cu iegari, blugi mulati (stretch jeans)si dantele peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nu numai pe acolo si aici poarta iegari pe sub fusta sau cu bluze mai lungi peste care pun curele aurii sau argintii.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anilia spune:

da si curele aurii si argintii care merg cu orice, cu fuste, blugi cu orice.... cercei lungi si genti aurii si argintii.
cred insa ca aici moda vine mai tarziu, apare prima data in europa si apoi pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

intr=un cuvant...se poarta anii '80...ce? nu va mai amintiti? exact asta se vrea...iegari (leggings ), dantele, cercei si bratari de plastic , opincutze...

Ktrinel si 23sapt

Mergi la inceput