a nascut cineva natural dupa cezariana, in RO?

a nascut cineva natural dupa cezariana, in RO? | Autor: sibip

Link direct la acest mesaj

Va intreb pentru ca recent, orice revista de mamici si bebei as deschide, citesc despre acest lucru.

De fapt, cit de plauzibila este, in Romania, nasterea naturala dupa o operatie cezariana? Exista medici care isi asuma intr-adevar aceasta procedura, cu riscurile ei? Incepe oare sa se practice si la noi sau deocamdata este numai propaganda?

Sint direct interesata de raspunsurile voastre pentru ca ma intreb mereu daca m-as mai califica pentru o nastere normala, dupa cezariana. Nu imi doresc neaparat nasterea normala, dar ma gindesc... ce-ar fi daca?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Urmaresc de cateva zile subiectul, sa vad daca raspunde cineva, si vad ca-i liniste totala.
Asa ca ma inscriu la raspuns:
Dupa 2 operatii de cezariana, ginecologul mi-a spus ca din cauza uterului dublu cicatrizat trebuie sa evit contractiile.(acum, la a 3-a sarcina) Deci presupun ca nasterea normala pica din start. Oricum, nu-mi doresc nastere normala, deci din punctul meu de vedere nu-i o problema asta.

In schimb, cand am nascut-o pe Oana, in 1997, am fost in salon cu o tipa care era la al 6-lea copil, a 4-a cezariana. Din cate am inteles eu atunci, cele 2 nasteri fusesera intre cezariene, la una din ele bebelusul ii murise ptr ca fusese prea mare, era sarbatoare, doctorul de garda era prea beat incat sa aiba curajul s-o bage in operatie. Deci presupun ca se poate, dar nu prea se practica.

Roxana22+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

Sibip, si eu am cochetat cu ideea aproape 9 luni de zile...eu si prima nastere mi-am dorit-o natural , dar din cauza de col f dur, n-a fost sa fie...am zis ca as incerca la a 2a...dr meu nu s-ar fi opus, dar ...apropiindu-se tot mai tare momentul nasterii, am inceput sa-mi fie teama...nu de durerea nasterii ci de faptul ca as putea pati ca la prima...am stat 3 zil ein travaliu si tot la cezariana am ajuns...asa ca...acum va fi tot cezariana....
Nu stiu ce sa zic...depinde de fiecare organism...daca mi s-ar fi inmuiat colul acum, daca ar fi simtit dr ca as putae naste normal, paote ca as fi facut-o...dar cand dr mi-a zis :"se pare ca nu vei putea naste normal...sau poate da, dar nu usor....."...si dr meu nu este DELOC adeptul cezarienelor

Eliza 36+ cu Ilinca si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

S-a mai discutat, citeste si mai jos, poate te ajuta:

Nastere naturala dupa cezariana?

nastere normala la 21 luni dupa cezariana???
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bineKarina + Bogdanel
Imnul lui Irinel

Semneaza protestul Maxim impotriva pedofiliei prostului-gust

Mergi la inceput