Tratamentele stomatologice si alaptarea

Tratamentele stomatologice si alaptarea | Autor: amalisimona

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa ajung zilele astea la stomatolog, pentru ca am maxilarul umflat deasupra unui premolar plombat acum un an jumate. Din fericire, molarul cu pricina este singurul dusman din gura mea....deci nu prea am experienta in ce priveste mersul la stomatolog si ca atare, nu cunosc unul de care sa fiu multumita. Cel care mi-a pus aceasta plomba, nu cred ca avea experienta in lucrul cu gravide sau lauze (mie mi-a recomandat aspirina....si alaptam). Voi ce stiti? Cum se impaca tratamentele stomatologice cu alaptarea? Ma gandesc ca fara anestezie nu prea are cum sa-mi faca ceva. Mai apoi, umflatura cu pricina este mai mult ca sigur o infectie (punga de puroi) pentru care ar trebui sa inghit ceva antibiotice, ca sa nu mai vorbesc de materialele cu care se lucreaza in stomatologie si care ar schimba gustul laptelui. Ati mers la stomatolog in timpul alaptarii?

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Simona, in general sunt acceptate anesteziile locale (anestezicul local nu ajunge la sugar si, chiar daca ar ajunge, nu poate fi absorbit). Se pot lua si unele antibiotice.
Majoritatea medicamentelor ajung in lapte, dar nu toate in cantitati care ar putea afecta bebelusul.

Sunt destule antibiotice compatibile cu alaptarea, medicul iti va indica unul sigur.

Sanatate multa si sa-ti traiasca fetitele !

P.S. Daca vrei, poti posta intrebarea ta si la Cabinetul stomatologic, tot aici, la Clinica virtuala. Iti va raspunde un medic stomatolog, mult mai in detaliu.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Diana, merci mult pentru raspuns si, de asemenea, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa Iulia. Initial am vrut sa pun intrebarea la "cabinetul stomatologic" al forumului, dar apoi mi-am zis ca poate ma ajuta si experienta altor mamici care au avut probleme cu dantura in timpul alaptarii.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)

Mergi la inceput