help! asigurare suplimentara

help! asigurare suplimentara | Autor: Dana_

Link direct la acest mesaj

Situatia mea este urmatoarea:
Am incheiat contract de asigurare in data de 1 septembrie,am platit cele sase luni,ultima rata fiind in data de 6 februarie.
Am nascut in data de 20 februarie.
Dosarul l-am depus in 19 martie. Am fost la CEC dar inca nu am primit nici un ban.
Cat timp trebuie sa treaca dupa depunerea dosarului ca sa primesc banii?
Sunt angajata si am inteles (de aici de pe forum )ca trebuie sa primesc banii de la servici, insa firma la care am lucrat si-a suspendat activitatea. Atunci ce ar trebui sa fac ca sa i-au banii de la CJPAS?
Cum se calculeaza cele 6 luni de cotizare? :
6 luni intregi ......sau
6 luni normale...
adica daca am incheiat contract in 1 septembrie, 6 luni sunt pana in 1 februarie sau pana in 1 martie?
Astept raspunsuri..
Multumesc

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce inseamna "si-a suspendat activitatea" de cand? Tu de cand ai intrat in concediu prenatal si aum iti incasezi indemnizatia de la serviciu? Conteaza aceste detalii. Se iau 6 luni calendaristice intregi anterioare momentului intrarii tale in concediu prenatal. Tu ai nascut in 20 februarie moment in care 6 luni pt tine inseamna 6 luni de la serviciu pt salarioul avut in perioada august-ianuarie+probabil 5luni de contract individual (septembrie-ianuarie), in februarie fiind deja in concediu dupa cum presupun.

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Firma si-a suspendat activitatea din luna februarie de cand am inceput sa primesc banii pentru concediul prenatal de la firma. Seful meu a plecat din tara si a oprit activitatea firmei pe o perioada nedeterminata.
Eu vroiam sa stiu daca mai primesc banii de la Casa de Pensii , in conditiile in care eu am platit 6 luni anterioare nasterii dar nu au trecut "6 luni intregi".
Deci, daca am incheiat contract cu casa la 1 septembrie, am platit lunar cele 6 cotizari,am nascut in 20 februarie,atunci primesc banii?sau trebuia sa treaca "6 luni intregi" adica sa nasc dupa 1 martie?
Cum ramane cu banii de asigurare in caz ca-i primesc?De unde?De la CEC sau de la locul de munca?Seful meu nu este in tara....ce ar trebui sa fac?
Va rog sa-mi raspundeti!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Trebuia sa fie 6 luni intregi calendaristice inainte de nasterea copilului. Dar de cand lucrezi adica de cand ai contrcat de munca? Daca ai contractul mai vechi de 6 luni inainte de a naste totul e ok daca nu...e o mare problema conform legilor in vigoare.

Marius

Mergi la inceput