Ce pot face cu bananele?

Ce pot face cu bananele? | Autor: ADINUTZA

Link direct la acest mesaj

Am vreo 3-4 kile de banane ff coapte si nu stiu ce as putea face cu ele. Parca nu as vrea sa le arunc si nici nu stiu ce altceva sa fac din ele. Ati incercat vreo reteta de gem,peltea sau altceva din banane? Am mai dat din ele dar cu aste chiar nu stiu ce sa fac...Daca aveti vreo sugestie sau reteta astept...

www.adina.as.ro/" target="_blank">noi
tot noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Uite in Cartea de bucate: http://forum.desprecopii.com/forum/portal.asp SAU cauta in culinar.ro sunt retete de dulceata de banane (o nebunie trebuie sa fie la gust!).

Claudia, mamica de baietel 2 ani si 7 luni si de fetita 10 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

le bagi la mixer cu lapte rece- e o bautura misto, racoritoare pentru zilele astea
faci un tort de pandispan si-l umpli cu crema din unt fracat cu zahar si cu 3-4 banane coapte zdrobite

http://community.webshots.com/user/vara2006photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Tort de banane necopt
Ingrediente
50 g gelatina
150 ml apa
11 oua
3 linguri faina
400 ml lapte
400 g zahar
3 pachete de biscuiti "Picnik"
4 banane
500 ml frisca
Mod de preparare
intr-o cratita se amesteca 3 albusuri ,3 galbenusuri,200 g zahar,3 linguri faina pana se omogenizeaza.Se pun pe foc si se fierbe pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se pune gelatina inmuiata aprox.30 min in 150 ml apa si se mai pune pe foc 3 min fara sa fiarba.Se pune deoparte si se bat 8 albusuri cu 200 g zahar si se amesteca cu compozitia calda.se ia o cratita de 4 l se imparte compozitia in 4 parti egale.Prima parte se pune in cratita umezita.pe aceasta se pun:pe margine biscuiti,iar in mijloc banane taiate felii,apoi se pune a doua parte care este ornata astfel:banane pe margine iar biscuiti pe mijloc si se continua asa pana se termina.Se lasa la frigider 2 ore .Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

Banane pane
Ingrediente necesare
4 banane,
aluat gros de clatite preparat cu faina de orez;
mult ulei pentru prajit;
deasupra, zahar pudra.

Mode de preparare:
Bananele curatate se taie in bucati de 3 cm, se inmoaie in aluatul de clatite din faina de orez si se prajesc pe foc mare in mult ulei.
Se pun la strecurat si se servesc fierbinti, presarate cu zahar pudra

Banane flambate:
Ingrediente:
- 4 banane, 50 g unt, 4 linguri de gem aromat (jeleu de coacaze sau visine, gem de zmeura); 100 ml rom.
Mode de preparare:
Bananele curatate se asaza una langa alta in tigaia de teflon, se ung cu gem, se faramiteaza deasupra untul si se coc in cuptorul fierbinte, aproximativ 10 minute. Se scot din cuptor, se stropesc cu rom si se aprind. Se servesc imediat.

Pofta buna!

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/MemViewAlbum.asp" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Those who are too smart to engage in politics are punshed by being governed by those who are dumber. - Plato

Mergi la inceput