purtatori de lentile de contact - ochi uscati

purtatori de lentile de contact - ochi uscati | Autor: PrincessL

Link direct la acest mesaj

purtati sau ati purtat lentile de contact? eu port de vreo 5 ani si in ultime vreme am ochii tare uscati pt ca stau foarte mult la calculator. mai are cineva problema asta? ce folositi? in afara de lubristil care se pot folosi cu lentilele mai stiti ceva? alte sfaturi pt ochi uscati aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Eu folosesc picaturi homeopate SIMILASAN, sint elvetiene si foarte bune. Insa nu stiu daca exista si in Romania.

Flavia si Bianca

Bia vijelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

eu port de 12 ani. ochii erau foaerte uscati mai ales cand purtam lentile de folosinta indelungata. acum port de 1 luna si ma simt mult mai bine cu ele.
eu sunt impotriva picaturilor, cred ca dau dependenta
incearca sa clipesti mai des. ochiul percepe lentila ca pe un corp strain, purtatorii de lentile de contact clipesc in medi o data la 6 secunde, fata de 2-3 secunde pt un nepurtator.
iar lucrul in fata monitorului rareste si el cliptul, deci trebuie sa iti impui9 constient sa clipesti. la inceput va fi si mai neplacut, dar cu timpul creste productia de lacrimi.

a, si inca o metoda: casca de 4-5 ori la rand, sa vezi cum ti se umplu ochii de lacrimi. da nu prea merge la serviciu, acolo mai bine clipesti :) daca ai gene lungi, obtii si o marire de salariu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

salutare
eu le port de vreo 6 ani (nu aceleasi) si mereu am folosit Aosept Plus pentru curatat/depozitat...nu am avut niciodata probleme cu ele, sau cu ochii uscati..Try

a,ba da, am avut o data o problema: la mare, cand am pierdut una

Noe si Anne-Bianca

BebeBlog-Cooking for my Baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinaioana spune:

Mihaela 80, ai dreptate. S-a dovedit stiintific ca cei care stau la calculator au tendinta sa clipeasca foarte rar si de aici si perceptia de ochi uscati si toate neplacerile care deriva din asta. Clipiti mai des si, eventual, folositi lacrimi artificiale, dar nu din cele sub forma de gel, ci din cele sub forma apoasa (pe langa Lubristil merge si Systane). Incercati lentilele O2Optix- sunt grozave.

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Nu stiam de clipitul purtatorilor de lintile de contact. Acum am incercat constient sa clipesc mai des, si intr-adevar aveti dreptate

O2Optix sunt lentile bune, si eu ma impac bine cu ele. Au un continut mai mare de oxigen, cica, si sunt mai bune pentru ochi. Desi nu ar fi nevoie, solutia de ingrijire pe care o folosesc este Aosept.

Mihaela de ce zici ca picaturile dau dependenta? Eu am mai mereu in geanta Lacrisifi, dar nu-as putea sa spun ca sunt dependenta de ele.

Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alissaa spune:

Si eu port de vreo 4-5 ani, Focus Plus Night&Day, dar ca anul asta nu m-au deranjat niciodata. In general am vazut ca la aer conditionat fac urat, cred ca le usuca rau. Dar pana acum nu am folosit picaturi, incerc sa clipesc mai des. O fi rau ca nu imi pun picaturi?

Voua va mai cresc dipotriile? Stiam ca de la o varsta se opresc, dar eu am 26 ani, port ochelari/lentile de la 19 ani, si am ajuns la -4,75. Cam la un an se mai adauga 0,5 sau chiar 1. Acum iar vad cam prost, cred ca iar mi-au crescut. Cred ca e de la calculator. In ritmul asta ajung la -100.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Si eu port de 5 ani si de atunci am ramas cu aceleasi dioptrii -1 la fiecare ochi, si tot de atunci port acelasi tip Acuvue de la J&J si le tin depozitate peste noapte in solutie ReNu. Stiu ca scosesera si un tip cica mai performant ca mi-au dat niste mostre la un moment dat, performant in sensul ca nu stiu ce contineau de iti dadeau senzatie de umezeala sau iti umezeau mai bine ochii. Eu una tocmai din aceasta cauza nu le-am putut suporta.
Leyla

Mergi la inceput

Kya, te sfatuiesc sa folosesti solutia pt. lentile SoloCare, care curata, dezinfecteaza si deproteinizeaza lentilele in 10 min, fara a fi suparatoare pt. ochi. AOsept, din cate stiu eu, are o substanta activa pe baza de peroxizi si lentilele nu pot fi folosite decat dupa un interval mai lung de timp, cand substanta se neutralizeaza. AOsept se foloseste pt. lentilele de port indelungat (anuale), nu pt. cele lunare, cum sunt Focus-urile si O2Optix.

corina

Mergi la inceput

Allissa, miopia, in general, apare in copilarie si evolueaza in timp pana la varsta la care organismul se opreste din crestere, dar la femei mai poate progresa in timpul unei sarcini si la nastere (nu obligatoriu). Daca tie ti-a aparut la 19 ani si inca mai creste, ar fi bine, pe langa controlul pt. dioptrii, sa-ti faci un examen oftalmologic complet si, eventual, o topografie corneeana. Uita-te pe site-ul asta www.eye.ro si poate-ti faci o programare, daca locuiesti in Bucuresti. E bine cand mergi la control sa atragi atentia medicului ca miopia ti-a aparut asa tarziu. Nu e de speriat, dar e bine sa verifici.

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by corinaioana

Kya, te sfatuiesc sa folosesti solutia pt. lentile SoloCare, care curata, dezinfecteaza si deproteinizeaza lentilele in 10 min, fara a fi suparatoare pt. ochi. AOsept, din cate stiu eu, are o substanta activa pe baza de peroxizi si lentilele nu pot fi folosite decat dupa un interval mai lung de timp, cand substanta se neutralizeaza. AOsept se foloseste pt. lentilele de port indelungat (anuale), nu pt. cele lunare, cum sunt Focus-urile si O2Optix.

corina

da, intr-adevat, in AoSept trebuie sa le lasi 6 ore sa se neutralizeze solutia..insa eu cu Solo Care si Renu nu m-am simtit la fel de bine, poate mi se obisnuisera ochii cu AoSept..E si ceva mai scump AoSeptu asta, insa pana acu, am mai zis, m-a multumit 100%

Pup!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

BebeBlog-Cooking for my Baby

Mergi la inceput