cum se face coca? - de pizza!

cum se face coca? - de pizza! | Autor: ana_maria222

Link direct la acest mesaj

fetelor...cum se face coca???

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Paine cu masline

Ingrediente: ½ cub de drojdie, 250 g faina, 150 ml vin alb, 150 ml ulei (masline), 4 oua, sare, 100 g cascaval ras, 100 g nuci tocate, cate 50 g masline verzi si negre (ambele fara samburi si tocate mare)

Drojdia se amesteca bine cu 2 lg. apa calduta. Se amesteca in faina. Se adauga treptat vinul si uleiul. Se lasa sa creasca, acoperita, cca 30 de minute, intr-un loc cald.
Se inglobeaza in aluat ouale si sarea, apoi cascavalul, nucile si maslinele. Se face o turta, se aseaza pe o tava unsa, se acopera cu un stergar si se mai lasa sa creasca 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul (200°).
Painea se coace cca 1 ora, pana se rumeneste frumos. Se stinge apoi cuptorul si se lasa painea sa mai stea inauntru cateva minute, sa se linisteasca. Se rastoarna apoi pe un gratar de bucatarie.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Coca pentru ce?Ca in functie de ce vrei sa faci cu ea are ingredientele!

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

pentru pizza...

multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Faina, apa si drojdie. Nu oua, nu lapte, etc...
O lasi un pic sa creasca si-apoi te poti apuca de treaba.

Carmi


Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

quote:
Originally posted by Carmi

Faina, apa si drojdie. Nu oua, nu lapte, etc...
O lasi un pic sa creasca si-apoi te poti apuca de treaba.

Carmi


Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video





multe poze
HAI DINAMO!!!!

Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Eu o fac asa:

Blat pizza

1 cana lapte caldutz
1 cub drojdie (25 gr)
2/3 pahar ulei
putina sare
putin zahar
450-500 gr faina

Se face o maia din drojdie, zahar si putin lapte. Se pune in mijlocul fainii, in castron si se lasa la crescut vreo 10 min. Se adauga restul de ingrediente si se face o bila. Se pune 1h la loc caldut, acoperindu-se vasul cu un prosop.
Se intinde un blat si se pune in tava unsa cu ulei. Se mai lasa la crescut 1/2h.

In continuare, daca vrei, se pune sucul de rosii si se baga totul la cuptor pana se usuca sosul. Apoi se adauga cascaval si restul ingredientelor.

Iese nemaipomenita!!
Incearc-o si-o s-o faci mereu. Eu nu mai cumpar de muuuuulta vreme blat de-a gata.
Cel mai bun iese blatul cu lapte, nu cu apa.

Bye!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Reteta mea, proprie si personala de pizza este foarte simpla: ma inarmez cu 5-10 mii de lei vechi, ma deplasez pana la cuptorul de paine de la noi din piata si cumpar 1-2 coci de paine (crude, normal)... Intoarsa acasa, intind coca in tava, o ung cu sos de rosii, apoi pun ingredientele si cascavalul ras la urma... La cuptor si apoi la burtica...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Akella, asa faceam si eu , pana am descoperit urmatoarea reteta:
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 40 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sara
- 6 linguri ulei de masline
Se amesteca drojdia cu putin lapte si zaharul pana se dizolva, se pune peste faina impreuna cu uleiul, sarea si se amesteca. Are avantajul ca nu se lasa la dospit. Eu fac de obicei mini pizza rapide cu acest aluat (am invatat reteta de pe alt forum), dar este foarte bun si pentru pizza normala.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Deanny, muchas gracias! Cu siguranta voi incerca reteta de blat propusa de tine. Sa fiu sincera, am incercat o gramada de variante, nu am fost multumita de rezultat, si de aceea cumparam coca (cateodata cumparam chiar blaturi gata-facute din hipermarket). In genere, sunt adepta preparatelor de casa...

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Akella, cu multa placere, sper sa-ti placa!
Eu am invatat o reteta foarte buna de mini mizza rapide - intind blatul, il ung cu sos de rosii, presar diverse ingrediente pt pizza (sunca, cascaval, ananas, etc) si il rulez ca pe o rulada, apoi tai felii de 1 cm grosime pe care le coc orizontale.


Mergi la inceput