TT ?

TT ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

spuenti-mi va rog, daca stiti, triplul test cat costa, daca se poate face cu trimitere de la medicul de familie compensat, cat dureaza pana vin rezultatele si cat de concludent este? eu am 33 de ani, sunt gravida cu bb2 in 16 saptamani. Pana cand se poate face testul, pana la 18 saptamani sau pana la 20?

merci
Lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Eu am dat pe el in jur de 1 mil, la Genetic Lab.
Stiu ca se face in sapt 16-20. La a doua sarcina l-am facut prima data la 16 sapt, a iesit pozitiv pt SD, si l-am repetat la Medsana la 18 sapt. A fost ok, la fel si bb.
Nu prea cred ca se poate face compensat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexsa spune:

buna! eu l-am facut prin dr de fam dar nu compensat;doar la pret intreg se face!!! a costat 790000lei si rezultatul a venit in 2 sapt.l-am facut la medicover.....sper sa fii fost de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Initial creeata de Dorsilia

buna!

spuenti-mi va rog, daca stiti, triplul test cat costa, daca se poate face cu trimitere de la medicul de familie compensat, cat dureaza pana vin rezultatele si cat de concludent este? eu am 33 de ani, sunt gravida cu bb2 in 16 saptamani. Pana cand se poate face testul, pana la 18 saptamani sau pana la 20?

Lia, tocmai o prietena de-a mea s-a interesat de TT, ca i-a iesit ceva aiurea. A intrebat mai multi doctori, a repetat testul de mai multe ori si pina la urma a fost totul OK.
DAR... cei mai multi doctori i-au spus ca de fapt TT nu este concludent, indiferent de rezultat. Cea mai concludenta este amniocenteza. Dar la virsta ta (in general se face dupa 35-38 de ani), nu cred ca e cazul, doar daca ai avut ceva probleme de acest gen in familie.
Bineinteles ca tu faci cum crezi ca e mai bine pt. tine, dar ai grija, nu te stresa inutil cu analize si ai incredere in ce-ti spune dr. Asta e un sfat de la o patita, care era sa renunte la bble muuuuuult asteptat din cauza unezi analize facute de la mine putere si interpretata dupa ce am citit pe net si din auzite. Noroc ca am avut un dr. bun si am avut incredere in el.
Sanatate multa !Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bineKarina + Bogdanel

Imnul lui Irinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu l-am facut la Giulesti si a fost in jur de 300 de mii (anul trecut ) Oricum acolo nu sunt preturile de la particulari si in plus, eu una, am incredere in spital.

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 10 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Multumesc pt lamuriri, nu stiu ce sa fac....in urma cu o luna dr mi-a spus ca la controlul urmator imi va da si un formular ca sa-mi fac TT...controlul a fost ieri, dar nu a mai pomenit nimic de TT, iar eu am uitat sa-i amintesc. Sa fi uitat si el ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

In mod normal TT se face la recomandarea medicului daca vede ceva ciudat la eco. Deasemenea se recomanda daca ai antecedente in fam sau daca ai >35 ani. Daca nu eu consider ca este o potentiala sursa de stres. La 33 ani esti foarte tinara! Sarcina usoara in continuare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Dorsilla, eu l-am facut sapt trecuta la Genetic Lab, a costat 1200000 lei, l-am facut vineri si luni mi-au trimis raspunsul pe mail pt ca asa am optat. L-am facut pt ca Tutunari il recomanda, dar nu stiu daca a doua oara l-as mai face.
Daca nu te mananca in sau nu ai avut probleme, nu-l face.


Pupicei, Ingeras 16+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Dorsilia eu am facut triplu test GRATUIT sa spitalul Emilia Irza (Institutul pentru protectia mamei si a caopilului) in Colentina.
Da l-am facut ca asa a vrut dr. sa fie sigur, cu toate ca nu aveam probleme.
Daca nu e absolut necesar, nu cred ca trebuie sa-l faci

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Eu am facut triplu test la Genetic Lab, am dat o gramada de bani ca sa gasesc o sursa de stres. L-am facut prin sapt. 15, aveam eco morfologica, dar nu m-a intrebat nimeni de ea. In fisa am trecut pliul nucal pe care il aveam de la eco si care era perfect normal si dozarile hormonale pe care mi le indicasera ei si care erau ok si ele. Nimic din ce am scris in fisa nu ar fi putut crea suspiciuni, in afara de varsta - 37 de ani. La rezultat mi-a iesit risc mare la trisomia 18 si risc de varsta. Cel din urma era firesc sa iasa, insa la trisomia 18 ar fi trebuit sa mai calculeze o data. Dupa 24h de umblat disperati pe net si vorbit cu toti dr. pe care ii cunosteam, am aflat ca la o astfel de suspiciune ar fi trebuit sa apara cel putin o malformatie vizibila ecografic, si nu era cazul nostru. Concluzia? Acest TT este un simplu calcul statistic si daca nici nu este bine facut, mai rau face. Mie mi s-au taiat picioarele cand am vazut rezultatul, intrasem intr-o criza de panica din care nu mai puteam iesi. Am avut nevoie de foarte mult timp sa-mi recapat linistea si increderea. A fost un cosmar!

Amniocenteza este singura care iti poate da un raspuns sigur, se bazeaza pe testul genetic. Noi am refuzat-o, am avut incredere in Iosup ca bb e normal si asa a fost!

Si inca ceva, datele pe care le introduci in fisa pentru TT (dozarile hormonale, pliul nucal, etc) trebuie sa fie foarte bine corelate, altfel exista riscul ca rezultatul sa fie influentat negativ. In plus, in calcul trebuie sa se tina cont de profilul geografic, nu poti aplica acelasi sistem de calcul peste tot, exista un specific local pe care trebuie sa il iei in considerare si nu stiu cate laboratoare fac acest lucru.

Daca rezultatul nu iese ok, sa mai intrebi si alti medici, si mai ales sa mai faci o ecografie morfologica la un profesionist. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Buna Dorsilia. Eu am facut triplu test la recomandarea dnei doctor cu toate ca am 28 ani iar la ecografie totul era ok. L-am facut la spitalul Giulesti, costa 450.000, iar rezultatul este peste 10 zile. Sincer, pentru mine nu este o sursa de stres, din contra abia astept sa vad rezultatul si sa imi confirme inca odata ca totul este in regula cu bebe.

Pupici

Monica 17+

Mergi la inceput