gem de capsuni
nu stiu daca acest subiect a mai fost daca da rog moderatorii sa il inchida trebuia sa stau sa caut in toate paginile si nu aveam rabdare.fetelor care faceti gem lamuriti-ma si pe mine ca am auzit atatea variante incat nu mai stiu cum sa fac>Cat zahar se pune la 5 kg de capsuni?uni spun kil pe kil mie sincer mi se pare ca ar iesi mult prea dulce daca as pune asa.Va multumesc
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
familia mea
de-ale croitoriei
animalutze
Raspunsuri
Balbina spune:
Teodora, uite 2 subiecte despre capsuni: aici si aici, sper sa gasesti informatiile necesare. ![]()
------------------
Numai bine,
Natalia
daniella4 spune:
Apropos de gemuri si dulceturi, stiti vreo reteta de asa ceva FARA zahar? Cu ce l-as putea inlocui?
Multumesc mult.
Daniella, mama lu' Alexis
Balbina spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Apropos de gemuri si dulceturi, stiti vreo reteta de asa ceva FARA zahar? Cu ce l-as putea inlocui?
Multumesc mult.
Daniella, mama lu' Alexis
Cu fructoza, spre exemplu. S-a mai discutat chiar recent despre asta, dupa ora 16 pot sa caut subiectul, ca acum e oprita functia de cautare.
------------------
Numai bine,
Natalia
april spune:
Eu pun 700 gr zahar pe kg de fructe.
E suficient.
serbari gradi
puiut de om
kid2003 spune:
Fructoza am folosit cu succes la gemul de capsuni, a iesit f bun, natural, dietetic.
Si eu stiu la fel: la kg de capsuni juma de kil de zahar. Adica la 5 kg de capsuni 2,5 kg de zahar. Fructoza indulceste de 2 ori mai mult decat zaharul, deci ai nevoie de 1,200-1,250 kg de fructoza.
o cutie de fructoza costa cam 110 000, are 400 de g, deci ai nevoie de 3 cutii de fructoza la cantitatea ta de fructe.
Iese super bun, nu iti dai seama ca nu e facut cu zahar...si e si de regim ![]()
Balbina spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Fructoza am folosit cu succes la gemul de capsuni, a iesit f bun, natural, dietetic.
Si eu stiu la fel: la kg de capsuni juma de kil de zahar. Adica la 5 kg de capsuni 2,5 kg de zahar. Fructoza indulceste de 2 ori mai mult decat zaharul, deci ai nevoie de 1,200-1,250 kg de fructoza.
o cutie de fructoza costa cam 110 000, are 400 de g, deci ai nevoie de 3 cutii de fructoza la cantitatea ta de fructe.
Iese super bun, nu iti dai seama ca nu e facut cu zahar...si e si de regim
Si fiind si scump, te zgircesti sa maninci mai mult de lingurita o data, asa ca iese si economic pina la urma
------------------
Numai bine,
Natalia
kid2003 spune:
Eee, pai faci doua gemuri: unul pentru cei din familie care nu tin la silueta si unul pentru mami si copii, ca e mai sanatos fara atata zahar, nu? Eu am facut doar 3 kg de fructe, cu 2 cutii de fructoza, ne ajunge berechet...si oricum alte gemuri nu mai fac, ma pastrez pentru prajiturile tale, Natalia.