chiuretaj urmat de dileme...
buna fetelor!
Sunt noua pe forum si inca nu stiu ce si cum se intampla pe aici, insa am si eu niste intrebari si sper din tot sufletul sa ma poata ajuta cineva deoarece nu indraznesc sa apelez in alta parte momentan.
Am 23 de ani si in urma cu o luna si jumatate am facut un chiuretaj ca urmare a unui avort spontan. Totul a fost incredibil de dureros, mai ales fiindca eu si cu prietenul meu eram in al noualea cer inca de cand aflasem de bb, deja facusem o gramada de pregatiri...
Dupa chiuretaj m-am refacut destul de bine fizic si am inceput sa am din nou relatii sexuale destul de repede (
), insa nu am vrut sa incercam sa facem din nou bb asa curand, cunoscund riscurile asa ca ne-am protejat.
Acum au trecut aproape 6 saptmani de la chiuretaj si nici un semn de menstruatie(am avut scurgeri cam o saptamana dupa insa foarte usoare), ba mai mult, am simptome asemanatoare cu cele ale sarcinii. Insa aceasta posibilitate am exclus-o, datorita faptului ca ne-am protejat...sau...?
As aprecia foarte mult daca cineva ar avea niste raspunsuri deoarece momentan chiar nu am cui sa ma adresez...
Va multumesc din suflet.
Raspunsuri
anca tanasica spune:
sincer...io as merge la medicul ginecolog...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
Eseea spune:
Imi pare rau de pierderea sarcinii.
dupa chiuretaj nu trebuia sa ai relatii sexuale asa de repede, aprox 6 saptamani nu...dr nu ti-a spus?
iti poti face un test de sange daca mai ai simptome de sarcina, ar fi cam trebuit sa dispara..
poti citi si aici despre menstruatie :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78699
mira_m spune:
si eu zic sa mergi la doctor. Fa-ti si un test de sarcina ca sa excluzi aceasta posibilitate.
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea
( mai 2004) 
Babisa spune:
Pai la controlul de 10 zile de la chiuretaj ce ti-au spus??ca ei ar fi trebuit sa vada acolo daca e o neregula ceva.Poti sa mergi si sa faci o ecografie,eu am patit sa imi intarzie ciclul 2 luni si era din cauza ca am ovare micropolichistice,a trebuit sa imi dea sa fac niste injectii ca sa imi vina.
In concluzie trebuie sa te vada ginecologul ,nu astepta pt ca nu e de joaca cu partea de jos.Bafta.
madau spune:
Ligia din cate stiu eu, dupa chiuretaj trebuia sa mergi la control, si doar medicul putea sa-ti dea unda verde ptr sex. Acuma, daca ai facut-o ai facut-o, ia un test de sarcina ca sa excluzi aceasta posibilitate, si daca nu e sarcina, fuga la ginecolog, ca nu e de glumit.
Sanatate multa!
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 6 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
varsta Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze
Ligia123 spune:
Am fost la control la 2 saptamani dupa chiuretaj si totul era in regula. Medicul mi-a spus ca daca tot mi-am reinceput viata sexuala sa am totusi mare grija ca pot ramane usor insarcinata in perioada asta si ca ar trebui sa astept cel putin 3 luni pana sa raman din nou deoarece uterul nu este refacut complet si copilul nu s-ar dezvolta bine.
Astazi am avut din nou greturi si am fost coplesita de oboseala. Mi-am facut un test dar a iesit negativ. Sanii imi sunt umflati...nu stiu ce sa cred...
Ca sa merg din nou la control ma costa 600 de mii iar prietenul meu ia abia sapt viitoare banii...deci oricum trebuie sa astept...
Alé spune:
Din experienta mea si a altor fete, prima menstra adevarata a venit cam la 8-10 saptamani dupa chiuretaj. Acum depinde si de cit de avansata a fost sarcina, pentru ca hormonii de sarcina ies mai greu din corp.
Daca nu te simti rau, NU AI FEBRA sau disconfort abdominal, deocmadata nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Iar cu sanii, poate era bine sa iei ceva medicamente ca sa nu-ti faca probleme, dar repet, depinde de cit de vansata era sarcina.
Mai ai rabdare si nu te ingrijora.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
Ligia123 spune:
Tocmai asta e, ca ma simt rau si am discomfort abdominal...au fost prezente si balonari, si constipatie...
Sarcina am pierdut-o in a 5-a saptamana insa mi s-a confirmat lucrul acesta cu o sapt mai tarziu deci chiuretajul l-am facut pe la 6 sapt si un pic.
Babisa spune:
Eu zic sa mergi inapoi la acel ginecolog si sa iti spui sa te controleze mai atent pt ca tu nu te simti bine,ii spui tot ce simti ,nu are voie sa iti a nici un ban ,este obligat sa te controleze gratuit pt ca este dupa un chiuretaj care el ti l-a facut.Din cate descrii este pozibil ca tu sa nu fi fost destul de bine aspirata si sa fi ramas resturi acolo...nu vreau sa te sperii ,dar trebuie sa iei in calcul treaba asta,probabil ca o sa trebuiasca sa te aspire dinou.Sau s-ar putea ca ccc chiuretajul sa fi fost prea dur si din acest motiv sa se fi strans colul uterin...nu stiu sa iti explic in termeni medicali ,dar se poate intampla.
Oricum o fi i orce ar fi eu iti recomand sa te duci neaprat sa vezi un ginecolog...iti recomad dacxa imi este permis sa mergi la clinica Mariestopes...mie mi se par foarte buni si draguti.Sanatate
rory76 spune:
Draga Ligia 123, fa-ti rapid un test de sarcina! Eu am patit la fel ca tine, si dupa 2 chiuretaje!!! au descoperit ca aveam de fapt o extrauterina. Si a trebuit sa ma operez de urgenta, aveam sange in burta deja!!! Nu e de gluma, fa ceva!!! Sanatate maxima!
"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"