"Mezeluri" de casa

"Mezeluri" de casa | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Se pot face "mezeluri" in casa? Ceva care sa semene cu salamul sau cu sunca sau cu crenwustii, dar sa fie facuti fara conservanti? Stie cineva retete?

Multumesc frumos!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Si pe mine ma intereseaza.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Eu cred ca nu se poate.Tocmai aditivii pe care-i pun ei dau gustul specific mezelurilor!

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

mezeluri, nemezeluri, as manca o slanina de casa cu paine si ceapa verde
din pacate...nu am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Norocel, pai papa painea si ceapa ca slanina ingrasa. Sau fa-ti o fermulita de porcisori si apuca-te de produs slaninuta si pt altii
Vezi ca glumesc

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alina, tu ne dai reteta ta de pateu?Asta nu e mezel, dar e facut de manutele tale, in casa.
Acum vorbesc serios

poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena d spune:

se pot face "mezeluri de casa", numai ca ai nevoie de anumite conditii de pastrare si maturare. eu nu am facut decit anumite preparate din carne cu termen redus de pastrare, dar cautati pe google retete, sunt retete ptr. babic, sunca, slanina, toba, cirnati, multe altele, dar ar trebui sa folositi condimente bune. un prieten a folosit cimbru de tip industrial, adica din cel facut praf si care avea o culoare galbuie-verzuie si a fost nepotrivit, trebuia cimbru din cel verde si nu macinat praf.

Mergi la inceput

Daniela presupun ca reteta mea de pateu o vrei,, cum sa nu:

Eu cumpar ficatei sambata in piatza, de la fermierul de pui direct, sunt EXTRA si foarte ieftini, eu cumpar deja de mult deci nu mi-e frica de basmele cu salmonela si alte chestii inventate caci lucreaza in conditii super si la urma urmei si supermarkturile tot de la ei se aprovizioneaza doar ca vand apoi cu ambalaj de 10 ori mai scump si puii nici nu sunt asa proaspeti.

deci eu pui si ficatei(si inimioare si pipote) cumpar de la fermier in piatza.

Prajesc ficateii la foc mic sub capac cu ceapa tocata si piper+boia ca si cand fac ficateii cu ceapa, apoi ii scot(asa cat mai putin ulei, ii scurg bine) de 2 ori prin masina de tocat, ii amestec bine cu putina margarina dietetica, adaug sare, ce mai trebuie pt gust, patrunjel tocat si daca iti place poti pune si arpagic tocat marunt, gata.
Dupa cum vezi nu e mare scofala.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danyce

Norocel, pai papa painea si ceapa ca slanina ingrasa. Sau fa-ti o fermulita de porcisori si apuca-te de produs slaninuta si pt altii
Vezi ca glumesc

poze yahoo

ai sa razi ca la noi la kinderboerderij de fiecare data dupa craciun este adus alt porc, pui , hahaha, iti dai seama ca ii taie in fiecare an, , la carnati cu ei, haha, ce altceva sa faca ca doar nu-i arunca, , m-am gandit odata ce-ar fii sa ma targuiesc ca tiganu dupa o slanina, ceva... cu ingrijitorul de acolo, haha
pana una alta chiar ca as manca jumate de tableta de slanina, numai cand nu am imi trebuie, in ro nu mancam neverever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am eu niste retete facute in casa.Nu le-am incercat dar le pun aici:

Carnati banateni

Ingrediente: 1,5Kg carne de porc, 500g slanina, 3-4 catei de usturoi mari, 5g boia de ardei dulce, 5g coriandru, 500ml supa de oase, + sare, piper

Se taie în bucati carnea de porc si slanina si se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua dulce, cu coriandru si cu supa de oase. Se framânta bine compozitia ca sa se omogenizeze, se condimenteaza si se umplu matele cu ea. Se lasa cârnatii sa se zvinte si apoi se pun la afumat.

Salam de casa din carne de curcan si vitel

Se iau în parti egale carne de curcan fara piele si grasime, pulpa de vitel si putina slanina sarata .Se toaca marunt carnea si slanina , se sareaza si se condimenteaza cu pudra de ienibahar, chimion, coriandru si dafin în cantitati egale. Dupa ce s-a amestecat bine se umple un mat gros de vita sau un mat sintetic si se lasa sa se zvânte 2-3 zile la loc racoros si bine aerisit. Se va avea grija ca umplutura sa nu aiba goluri de aer, iar daca e cazul se înteapa matul cu acul si se preseaza. Se fierbe apoi in vin alb dulce si apa în cantitati egale cu sare si coaja de lamâie. Dupa ce a fiert, se va lasa sa se raceasca în zeama în care a fiert, apoi se pune la vânt sa se usuce bine. Daca este cazul se da si un pic de fum rece. Se va pastra la loc aerisit si rece

Carnati proaspeti din carne de oaie

1 kg carne de oaie fara os, 50 g usturoi, 2 g piper macinat, 2 g cimbru, 25 g sare, intestine de ovine

Carnea se taie bucati, usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Carnea se trece prin masina de tocat. Se adauga usturoiul, piperul, cimbrul si sarea. Pasta obtinuta se amesteca bine pentru omogenizare. Cu aceasta compozitie se umplu intestinele, cu ajutorul dispozitivului de spritare anexat la masina de tocat. Carnatii pregatiti se asaza pe bete de lemn si se expun pentru zvîntare, apoi se pastreaza la rece (in frigider)

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Idora, multumesc frumos pentru retete!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput