Despre dintisori...
...ar trebui sa existe o anumita ordine a iesirii lor?
Lui Codrin i-a aparut un al treilea dintisor (dupa cei doi incisivi de jos centrali), sus, dar nu un incisiv central ci unul din dreapta, cel de langa canin.
S-a mai intamplat la bebeii vostri ca ordinea acestor dintisori sa fie alta?
Va pup dulce!
Delia si Codrin
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Asa i-au iesit si lui Andreiut dintii: incisivii centrali de jos, apoi un alt incisiv tot de jos, dar lateral stanga.
Teoretic(iar Andreei asa i-au iesit)ies asa:
-incisivii centrali inferiori(intre 5-10 luni);
-incisivii centrali superiori(intre 6-13 luni);
-incisivii laterali superiori(intre 6-14 luni);
-incisivii laterali inferiori(intre 9-16 luni)
Dar, practic, depinde de copil. Iar eu am gemeni si dintii nu au iesit la amandoi in acelsi timp sau respectand vreo regula!
Angi si gemenii
dede spune:
Confirm schema lui Angi (pentru Andreea ;-) ; deocamdata, noi suntem la 10 luni la a treia "faza". Stiu ca Luizax a postat mai demult un subiect asemanator (poate pe vechiul forum). Se pare ca nu exista vreo regula, totusi.
DeDe
palmyrah2002 spune:
Hi!HI!Lui Mihnea i-au iesit total aiurea!!!
Primii cei doi de jos,la 11 luni.
Urmatorii au fost cei laterali si apoi din mijloc sus(la 1 an si 1 luna).La 1 an si 5 luni i-au iesit al treilea dinte jos si maselele de sus.La 1 an si 6 luni maselutza de jos(in stinga)si urmeaza cealalata,in schimb al patrulea dinte nu da semne de aparitie.Asa incit stai linistita,ca isi fac ei aparitia cind este vremea!!!Cristina si Mihnea
Oana spune:
Da, incisivii pot iesi fara nici o regula, important este ca intre 6 si 16 luni sa iasa toti 8, centrali si laterali (inferiori si superiori). Apoi caninii si maselutele.
Delia spune:
Va multumesc mult, m-ati linistit, mai ales ca mi s-a spus ca ar putea fi ceva in neregula cu dintisorii, tulburari ale metabolismului calciului si ma panicasem putin.
Multi pupicei tuturor!
Delia si Codrin
Luizax spune:
pt. mamica panikoasa. Lui Alex al meu i-au iesit dintii pala fro 10 luni. Mai intai incisivul centru-stanga sus, porma un incisiv centru-dreapta jos, porma celalalt incisiv de jos si apoi incisivul central de sus. Porma i-au iesit incisivii laterali de sus. Acu la 1 an si 2 luni are 6 dinti. Cred ca o sa-i mai iasa cativa..dar ma ashtept la orice...o masea...un canin.....
Luizax - karkotash shef!
Banti spune:
Draga Delia, nu te ingrijora, e bine ca ii ies. Fetitei mele i-au iesit in ordine ca sa spun asa, adica cei de jos centrali, cei de sus centrali, etc. dar baietelului meu, care are acum 1 an si 4 luni,
i-au iesit mai ciudat, cam cum se intimpla la tine, deci cred ca nu trebuie sa te sperii. E bine ca ii ies si ca nu plinge sau nu face febra. Dintisori cit mai tari si sanatosi!
Ioana