se da FE profilactic la bebei?

se da FE profilactic la bebei? | Autor: lordra

Link direct la acest mesaj

Fetitza mea are 6 luni jumate si, la controlul de 6 luni am primit recomandarea sa-i dau 14 picaturi de fier/zi (are 8 kg). N-am facut nici o analiza, mi l-a prescris fiindca, cica, dupa 6 luni, bebeii alaptatzi nu-si mai iau fier suficient din laptele matern.
A mai administrat cineva FE profilactic si nu in urma unei analize de sānge? Stiu ca poate da reactii nasoale, daca e luat atunci cand nu e nevoie.
Multzam anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de lordra
cica, dupa 6 luni, bebeii alaptatzi nu-si mai iau fier suficient din laptele matern.
Lordra & Dara (30 Nov. 2005)Explicatie incompleta... e adevarat ca laptele matern nu mai acopera necesarul de fier al bebelusului dupa 6 luni si tocmai de aceea la 6 luni la bb-ii alaptati trebuie inceputa diversificarea si acolo gasite surse noi de fier.

Noua nu ne-a dat dr. Fe preventiv.


Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

DA,se da fier la bb peste 6 luni .ptr.ca pana atunci ajung rezervele de Fe pe care le-au acumulat la noi in burtica.Este un program national pentru acest lucru.si eu ii dau dar noua ne-a indicat cate o picatura pe kg /corp,adica in cazul tau 8 pic. pe zi.eu em inceput cu 2 pic. 2 zile paoi3 si asa am ajuns la cate trebuiau.iam dat asa ca sa nu faca diaree.vezi ca scaunul va fi negru.sa nu te sperii ca e normal.e mai bine sa-i dai FE decat sa te trezesti cu vreo anemie .a, si cand ii dai fe dai cu mar sau suc de fructe ca se fixeaza mai bine fe luat cu vit.C.
LAURA SI GEORGE-STEFAN 1.1 ANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

N-am stiut ca-i program national. Dar presupun ca-i optional totusi, nu obligatoriu.

Copilul meu n-a luat fier niciodata (decat cel din laptele formula de pe la 11 luni) si sta foarte bine cu hemoglobina.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Si noua ne-a recomandat doctorita fier, am inceput de la 5 pic pe zi si am crescut trepat pana am ajuns la 10 picaturi. Intradevar acum are scaunele mai negre si mai tari.
Eu ii picur direct in gurita, asa ii dau si vigantolul, tot direct in gurita,

Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Da, se da profilactic, eu i-am dat lui Vladut pina la 1 an, dar maxim 8 picaturi pe zi. 14 picaturi mi se pare cam mult pentru profilaxie. Dar e bine sa ii dai - parerea mea.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Si noi am luat profilactic dar incepeam cu 2 picaturi pe zi..si cresteam pana la 6 pic/zi. si ii dadeam o 21 de zile intr-o luna, nu in zilele in care ii dadeam si calciu. si apoi pauza 2-3 luni.

14 picaturi mi se par totusi prea mult..profilactic.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

si noi am luat Fe preventiv cand eram mici. Am inceput la fel, cu 2 pic pe zi si am ajuns treptat la 14pic.

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si noi luam Fe de la 5 luni, cate 5 pic/zi timp de 20 zile pe luna. Musai sa-i dai si suc de portocala, sau alte sucuri care contin VitC, ca sa se si asimileze bine in organsim

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 6 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
varsta Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxycris spune:

Si mie mi-a dat doctora pt Roxy fier fara sa-i fac analizele,la 6 luni si i-am dat 5 picaturi de 3 ori pe zi pana am terminat sticluta.Analizele i le-am facut recent si au iesit toate bune.Suc de portocala ii dau de la 2 luni,tocmai pt vit C.Reactii adverse de la fier pot fi constipatia una dintre ele,cum a fost si in cazul lui Roxy dar farmacista ma prevenit si scrie si pe sticla,in rest toate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Pediatra mea nu ne-a recomandat fier profilactic (si e din generatia mai tanara - neonatolog, conf.dr.). Dupa cum stiti, fierul administrat fara a se cunoaste cantitatea existenta in organism poate avea si efecte negative. Pe la 7-8 luni am avut o tentativa sa-i dau, fara analize, am cumparat fier Haussman, dar apoi am dat o cautare pe net si am citit despre posibilele efecte si am renuntat.
Nu esti obligata sa-i dai fier daca nu vrei. Eventual ia-i putin sange din degetel sa fii sigura. Uita-te si la palme, daca sunt rosii sau albe, si asta e un aspect.

Coraly si Sergiu

poze

Mergi la inceput