Ce legi reglementeaza drepturile gravidei?

Ce legi reglementeaza drepturile gravidei? | Autor: RUXMAX

Link direct la acest mesaj

Sunt taaaare curioasa ce legi ne apara pe noi, gravidele? Ce drepturi avem, ce medicamente - in general -si tratamente sunt gratuite sau compensate, ce analize, etc.
De exemplu, eu imi fac tripul test in Bucuresti cu trimitere de la medcicul ginecolog din spitalul Polizu catre IOMC si nu ma va costa nimic. Asta in Bucuresti. Mi se pare deci normal ca toate gravidele sa aiba parte de aceeasi gratuitate, indiferent de orasul in care se afla (in Constanta am inteles ca platesti acesta analiza!!!).

Nu vreau sa luam in discutie sistemul sanitar propriu zis pentru ca s-a discutat muult pe forum despre asta ci doar aspectul juridic.

Eu am gasit deocamdata 2 legi, 96/2003 si 95/2006 care fac referire (si) la gravide, ba mai mult scrie acolo ca ele fac parte din categoria persoanelor vulnerabile (suna bine, nu-i asa?).

Vreau sa stiu cu ce jalba merg in maina daca mi s-o incalca vre-un drept (sunt o idealista, asa-i?.

Deci avocati, medici, mamici, va invit aici!

ruxmax

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Interesant ce zici tu acolo despre TT. Eu nu l-am facut din alte motive dar daca l-as fi facut il plateam 1 mil. Habar nu am avut ca se poate compensa. De fapt cred ca pe langa birocratie, sistem sanitar cu un picior in groapa si personal medical sau de alta natura care nu-si fac treaba cum trebuie, pe langa toate astea deci, dusmanul cel mai mare este dezimformarea sau lipsa de informatie.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Ecografii performante si TT se fac gratuit cu ajutorul Fundatiei "Copii sanatosi" ( a Ioanei Tariceanu), dar numai pt. femeile cu venituri sub 350 ron/membru de familie. Ate detalii puteti afla de aici: www.copiisanatosi.ro/noutati.php?id=2" target="_blank">Copii sanatosi.
Tocmai au cumparat un ecograf 3D pt. Spitalul Judetean Constanta.

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Mai precizez ca fundatia are sprijinul OMS, UNICEF si al IOMC "A. Rusescu". orice medic de familie va poate da trimitere, dupa o declaratie pe propria raspundere privin venitul.

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUXMAX spune:

Multumim Diana-Mirela, e bine de stiut.

Noi, cele din comunitatea DC, probabil nu ne incadram dar poate dam de stire altora mai putin norocoase.

Dar liste sau reglementari care enumera analizele, tratamentele gratuite-oficial!-, exista pe undeva?

Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Am mai scris si eu la mamici de nov-dec despre acest TT. Eu sunt arondata la CM Unirea iar doctora mi-a dat trimitere (fara nici un fel de declaratie de venit) sa fac TT tot la IOMC si mi-a spus ca nu conteaza daca il fac acolo sau la CMU testul este de fapt gratuit pentru toata lumea, diferenta ar fi fost doar de timp, prin CMU as fi primit rezultatele mult mai tarziu si neinterpretate, pe cand de la IOMC vin si mai repede si gata interpretate. Eu voi merge sapt viitoare sa-l fac acolo.
Leyla15+

Mergi la inceput