Boli-FIBRON stie cineva???
As vrea sa stiu daca stie cineva de aceasta boala "fibron" la femei si daca e ereditara si cum se manifesta pana sa stii daca e asa sau nu???!!!!
mamica de terorist
Raspunsuri
merry_p_s spune:
Ce pot sa-ti spun sigur -nu e ereditar.Fibromul uterin este o tumora benigna a uterului si daca nu ai hemoragii intre cicluri sau dureri mari in zona,,de jos''nu trebuie neaparat operat.Exista tratamente care dau roade daca este de dimensiune mica.Medicul hotaraste!
l_carmen2003 spune:
Bunica mea a avut fibrom uterin, mama nu, eu da. Eu am nascut cu fibrom de 15 cm si apoi l-am embolizat insa au parut altele... E ca un miceliu o dat ace apare. Insa sunt destule remedii... Atat timp cat hemoragiile la ciclul menstrual nu est eimportant si nu sangerezi intre cicluri e OK.
Eu una nu m-am operat inca si sper sa nu fiu nevoita sa o fac. Odata ajunsa la menopauza, nivelul estrogenului scade si se pare ca fibroamele se retrag. Sau cam asa ceva.
Fii linistita, se poate rezolva.
nanami spune:
Buna fetelor![]()
Mama mea a avut fibron uterin cred ca f. mare pt. ca i-au scos tot din ea , si uter si ovare
. acu se pare ca sora mea este suspecta de asa ceva, si eu am probleme pe jos de cand mi-a venit prima data menstruatia (12 ani). dureri de burta ingrozitoare si CM este dat peste cap total dupa nastere , imi vine o luna da si una nu , ceva de genul asta. inca nu am fost la doct. , ca mi-e groaza de ceea ce-mi va spune , desi poate nu e ceva f. grav.
mamica de terorist

mama lia spune:
se numeste FIBROM UTERIN. poti sa ii dai o cautare, s-a dezbatut mult subiectul aici. eu una am avut asa ceva, am ajuns la operatie (din pacate) deoarece nici un tratament nu a dat rezultate. nu e nimic de speriat, nu e eredeitar el ca atare.....poti sa ii dai si o cautare pe google, vei gasi multe site-uri care te vor dumiri.
pina una alta poti sa citesti aici:
http://www.farmaciata.ro/eKontentFarmaciaTaFiles/home/medicina_generala/medicina_generala/Fibromul-uterin.html
Crinutz spune:
uite si aici mai multe despre fibrom:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77400
Crinutz codita de maimutz
"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)
sylvya spune:
buna fetelor!!!!!
am si eu acceasi problema (fibronul) am auzit ca la bucuresti & targu-mures se poate face embolizare . o fi cea mai buna metoda pt a stopa fibronul ?
am citit pe mai multe saituri ca ar fi cea mai buna solutie .
spitalizare cel mult 2 zile ,operatia consta in blocarea alimentarii cu sange a fibronului , operatia dureaza 60 minute
as dori sa comunic sau sa primesc informatii cu persoanele care au facut o asemenea operatie ( embolizare)
LYLY809 spune:
Eu am avut fibrom uterin si pot sa vorbesc in cunostinta de cauza. Faptul ca este mic nu-ti garanteaza ca se poate trata. Am avut unul de 18 mm descoperit in anul 2000. In februarie 2005 era cat pumnul si l-am operat. Am urmat in acest timp tratamente naturiste, medicii de la Giulesti fiind impotriva oricarui tratament, pe motiv ca nu exista. Nu au avut nici un efect tratamentele naturiste. Nu am avut probleme de nici un fel cu sangerari intre menstre, totul era normal, regulat.
Cauzele fibromului uterin sunt de natura: hormonala, ereditara si de stres. Una din ele sau o combinatie a lor.
In cazul unei sarcini poate involua ( se resoarbe) sau poate evolua o data cu sarcina, ajungand sa puna in pericol sarcina( in functie de marime). Poate ca, intre timp, au aparut si tratamente... orice este posibil.
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
oanalu spune:
Sylvya,, da se pate emboliza, eu am facut embolizare. Mai pe larg, vezi ca este un subiect "fibrom uterin"a capitolul "asteptand un ingeras in viata noastra". Iti stau la dispozitie cu orice informatii ai nevoie.