ce vreau sa va intreb
ce vreau sa va intreb, voi cum procedati, va calculati bugetul intotdeauna pt cheltuieli, sau traiti pur si simplu, atata am atata cheltui, poate azi traiesc peste zece ani nu asa ce rost are sa ma stresez, cheltui si cumpar daca am nevoie/merg, fac dreg(bine ca multe chestii care acu parca nu mai putem fara ele se dovedesc peste 2 zile nefolositoare, cum ar fii multe piese de imbracaminte/incaltzaminte
de altfel).
adica cum sa fiu mai explicita, cam unde ar fii bariera intre cumpatare si zgarcenie?![]()
dupa voi, ..., asa....
Raspunsuri
mazzel spune:
va ca nu va prea inghesuiti, am pus sub la femina pt ca noi femeile suntem de obicei cele care tinem fraiele finantelor
, bine intrebarea este adresata "oamenilor obisnuiti" ca sunt si multi miliardari care cat cheltuie tot mai multi bani au
, da eu ma refer la oamenii obisnuiti, adica traim mai modest si cumpatati sau traim pe picior mare
, nu ne refuzam prea multe ca si asa viatza e scurta?![]()
si unde e granitza , unde anume ar trebui sa te opresti?
adica, de ex, eu daca strang bani pt cupil sa faca o scoala, etc, sa inceapa mai cu dreptul in viatza ca mine, de ex,
, cine imi garanteaza mie ca resp cupil nu o sa-si bata joc de munca mea si de scoala, etc.un ex.![]()
Zuzilici spune:
Mazzel in primul rand ar fi trebuit sa pui un alt titlu subiectului tau ca de ex. ZGARCENIE SAU CUMPATARE? asa cum singura te-ai exprimat. Asa titlul tau nu spune prea multe si nimeni nu-i va da prea multa atentie.
Acum ca sa-ti raspund tie, iti spun ca intotdeauna imi calculez bugetul in care pe langa ratele pe care le am, bani de mancare si alte chestii vitale, imi pun de-o parte o suma pentru sufletelul meu. De multe ori o cheltui dar daca nu o "transfer" pe luna urmatoare. Avantajul meu e ca traiesc intr-o tara unde pot returna produsele care le-am luat la primul impuls si-atunci totul e mult mai usor pentru mine. Nu raman cu obiectele care constat ca de fapt sunt nefolositoare dupa 2-3 zile.
Nu stiu daca sunt zgarcita sau doar cumpatata!
Zuzilici
de Isabella Maria
malla spune:
Eu, adica noi :) ne calculam banii...adica punem deoparte banii pentru taxe, gaz, curent, telefon, lapte praf, pampers, etc si ce ne mai ramane, atunci ii punem pentru mancare si cumparam strictul necesar... Rar se intampla sa facem totul pe luna respectiva, adica cumparaturi noi + bebel, si sa ne mai ramana rezerve de bani si pentru luna viitoare.
Totusi suntem multumitori caci nu se intampla sa nu putem lua ceea ce e neaparat necesar, mai ales pentru copil...
Adinella
"Cand Dumnezeu este cu tine, nimeni nu poate sta imptriva ta"!
Andrei si Adriana
corinadana spune:
La fel si aici! Nu ti mai trebuie duci inapoi si gata. Si noi avem cheltuielile fixe din fiecare luna asig masina, rate masina,telefoane, papa. Apoi alocam banuti ptr copil(haine, carti, jucarii si plimbari) si ptr noi doi.E! Urmeaza partea a doua n care tr sa ne incadram in sumele alocate. Uneori reusim alteori nu numai ca aici tr sa ai mare grija cu cartile de credit ptr ca poti cheltui ff mult fara sa ti dai seama.Liniile de credit puse la dispozitie sunt mari si cash ul nu l folosim asa ca nu prea simtim banul cand se duce ci doar cand vine factura.
Zgarcit?! Cand chiar ai nevoie si nu ti cumperi.Acum fiecare si stie nevoile si resursele.
corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
mazzel spune:
deci pana acum din ce mi-ati raspuns va calculati bugetul, deci nu cheltuiti asa aiurea, am-cumpar, cand nu mai am nu mai cumpar, sau acu traiesc poate peste 10 ani nu deci nu ma abtin de la nimic ![]()
deci nu ma intereseaza pe mine ce si cat cheltuiti, pe mine ce ma intereseaza este cam cum vede lumea/femeile romance viatza, cam cum intelege omul in general sa traiasca, si unde dam pe partea cealalta aia cu hagi tudose care vroia sa taie coada la matza ca pana intra matza in casa
se racea in camera si platea lemne sa incalzeasca, ati inteles voi ce vreau sa zic.![]()
puf13 spune:
cand ai un venit fix e normal sa iti calculezi cheltuielile (pentru ca vorba lui tudor chirila de la "vama veche" referitor la noul album "fericire in rate" de cand ne nastem mostenim intretinerea), dar daca nu ai un venit fix atunci ce faci...? daca luna asta castig 5 mil si luna viitoare 10 la ce raportez calculul?
mazzel spune:
pai puf nu e neaparat normal, sa stii, sunt destui care cheltuie si ce nu au
, vezi cartile de credit, eu ma refer la urmatoarea treaba: strang cureaua si nu ma rup in vacantze si masini scumpe(care in 3 ani nu mai au nici o valoare) si tzoale si fitze si sunt atenta ce si cat cheltui/consum, sau consum cat castig si traiesc chiar la cat imi pot ACUM permite fiindca peste 10 ani poate nu mai traiesc si atunci de ce sa strang si sa economisesc (chiar si pt copii) ca si copiii pot sa-si faca ca nici mie nu mi-a dat nimeni nimic.
de ex: faceti cont pt copil, sa inceapa cu "ceva" in viatza sau nu?
ana_maria222 spune:
off topic: Mazzel(slakje)...nu ai pm activat si eu as vrea sa iti spun ca iti multumesc din suflet pt toate palmele dupa ceafa pe care mi le-ai dat! acum, cand mi-am revenit, simteam nevoia sa iti spun asta...simteam nevoia sa iti multumesc!! 
multe poze
HAI DINAMO!!!!
Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!
mazzel spune:
ana chiar ma bucur ca ti-ai revenit, mai bine ca ti s-a intamplat acu decat mai tarziu, cand deja erai maritata si poate si cu copil, asta te-a calit si te-a facut sunt sigura sa vezi viatza/barbatii/o relatie cu alti ochi, iti doresc fericire si sanatate, sa-ti dea Dumnezeu de toate.![]()
ana_maria222 spune:
quote:
Originally posted by mazzel
ana chiar ma bucur ca ti-ai revenit, mai bine ca ti s-a intamplat acu decat mai tarziu, cand deja erai maritata si poate si cu copil, asta te-a calit si te-a facut sunt sigura sa vezi viatza/barbatii/o relatie cu alti ochi, iti doresc fericire si sanatate, sa-ti dea Dumnezeu de toate.
multumesc frumos!! categoric m-a calit..m-a intarit..e si suferintza asta buna pana la urma....si uite cum dupa batalie multi viteji s-arata!!
multe poze
HAI DINAMO!!!!
Asta e viata mea..este si buna si rea dar e mai buna fara tine in ea!!!!