tripul test la 24 sapt - are rost?

tripul test la 24 sapt - are rost? | Autor: danyboy

Link direct la acest mesaj

buna fetelor
va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri! sunt in ceata totala!
am fost dimineata sa-mi fac analizele de sange (asa de control) si mi-a recomandat medicul de familie sa-mi fac tripu test. din cate m-am mai informat eu acest TT se face in sapt 12 - 14.
voi ce credeti este prea tarziu pentru un astfel de test?
sa- mai fac sau nu? este suficienta doar eco 3 d, analize de sange si control lunar?

astept cu nerabdare raspunsurile voastre!
va multumesc anticipat

24 +

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Danyboy, la 24 saptamani nu mai are nici un rost sa-ti faci triplul test. Este mult prea tarziu. Daca eco 3D a iesit OK, atunci eu zic sa nu-ti mai faci probleme.
Sarcina usoara in continuare!

Cristina, 36+ si bebe Eric Andrei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Scuze, dar dr tau de familie cred ca a falat si el de curand de asta si nu stie prea multe despre TT. Este in mod clar prea tarziu epntru TT si nu isi are rostul. Eco de morfologie fetala e suficienta.
Oricum, de ce ti-a recomandat? Esti in vreo grupa de risc?
Eu zic sa stai linsitita!
Sarcina usoara in continuare si bb perfect!


Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCoroian spune:

eu sunt in saptamana 24+ si am mers lunar la control la eco, dar nu mi s-a spus niciodata de un astfel de test? era "obligatoriu" sa il fi facut? despre ce e vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny75 spune:

Nu cred ca mai are vreo valoare TT facut la 24 sapt.Oricum,cred ca nu ti-l vor recolta cei de la laborator.DENY18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Nu ca nu are valoare, doar ca e tarziu in sensul ca scopul TT e ca afli daca trebuie sa faci o amniocenteza eventual, si deci toate astea in scopul de a putea alege un avort in caz de problema majora (ex sindrom Down, care din pacate, in ciuda a ceea ce au scris fetele mai sus, NU se vede neaparat la echografie). Ori care e dispusa sa faca o intrerupere voluntara de sarcina cand sarcina e avansata??
Stai linistita, nu-ti fa probleme ca totul o sa fie bine.

avmaria

PS : Stau si ma crucesc de minunea astea de doctor peste care ai dat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Nu mai are rost.
Si mie mi-a zis in sapt.24 ca de ce nu mi-am facut si analiza de sange pentru depistarea HIV, si ca sa mi-o fac, de parca ar mai avea inportanta acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pt. linistea ta, daca ai sub 30 de ani, nici nu e nevoie sa faci triplu test!
Acest test se recomanda gravidelor de peste 30 de ani sau , daca au mai putin de 30, celor cu risc ereditar de malformatii-cazuri de Sindrom Down in familie sau alte boli cu risc de a fi transmise la fat. Analiza se face de regula in sapt 12-14, insa unele laboratoare o fac si pina pe la 16 sapt., oricum, la 24 e tardiv pt analiza, nici nu stiu daca se mai pot interpreta rezultatele, ele trebuind coroborate cu cele de singe din aceeasi perioada. Tot ce poti sa faci e sa stai linisitita si sa te rogi ca totul sa se termine cu bine pt. tine si pt. bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Draga Danyboy, iti spun si eu ce ti-au spus si fetele dinaintea mea...chiar nu are rost sa-ti mai faci TT acum. De regula, TT se face intre saptamanile 14-21 de gestatie pentru a fi relevant. Si oricum are doar o valoare orientativa...insa in cazul in care iese cu risc, amniocenteza este analiza care-ti spune exact ce si cum...In fine subiectul e mult mai complex. Cert e ca nu are rost sa-l mai faci, pentru ca nu ar fi concludent acum.Insa nici motive de ingrijorare nu cred ca ai. Daca nu ai cazuri de sindrom Down, Edwards, Spina bifida in familie, daca nu ai un copil care sa sufere de bolile mai sus mentionate, daca nu ai peste 35 de ani...riscul e aproape inexistent!
Te pup si-ti doresc sarcina usoara si o nastere rapida si fara dureri (prea mari )

Oana 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by AlinaCoroian

eu sunt in saptamana 24+ si am mers lunar la control la eco, dar nu mi s-a spus niciodata de un astfel de test? era "obligatoriu" sa il fi facut? despre ce e vorba?Alina, probabil ca medicul nici nu ti-a spus de TT, deoarece a considerat ca nu te inscrii in categoria gravidutzelor cu risc...Obligatoriu nu e, insa e recomandat tuturor celor peste 35 ani.

Oana 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Oana, nu pt ca s-o speriu pe Danyboy, ci doar ca informatie : in mod normal TT se face sistematic indiferent de varsta si amniocenteza se recomanda dupa 35 ani. Cel putin in Franta (ma rog in Franta limita amniocenteza se propune sistematic dupa 38, in State, Canada, limita e 35).

Mergi la inceput