Ce mancam cand alaptam
Buna
Sunt o proaspata mamica cu o fetita de 1 luna. Deja ne confruntam cu colici pentru ca plangem mult si mami si tati sunt foarte nefericiti pentru ca nu stiu ce sa faca. As vrea sa aflu din experienta altor mamici daca intr-adevar colicii sunt foarte strict legati de alimentatia mamei. Eu aproape nu stiu ce sa mai mananc ca sa nu fac rau burticii copilului. Si as mai dori sa stiu daca alaptatul "la cerere" presupune si un oarecare interval intre mese caci fetita mea se pare ca ar dori sa manance in continuu, chiar si la intervale de jumatate de ora. Ma tem ca si aceasta practica ii cauzeaza dureri de burtica.
Numai bine
Raspunsuri
dolcebaby spune:
Cris si eu am o fetita de 5 sapt. si ma confrunt cu aceleasi probleme...am incercat tot ce se putea, ceaiuri, picaturi,creme...
Acum ii dau cite 10 picaturi de sab simplex la 6 ore, o ung cu flatulin pe burtica (este foarte bun dupa parerea mea)si 50 ml/zi ceai digestiv - baby drink ii va placea f mult
Cu mincarea nu stiu ce sa te sfatuiesc... eu maninc gratar de pui, lactate, f putina salata (nu de varza),inghetata muuulta, banane, supe...
va pup si sa auzim de bine fara bb-i coliciosi
Dolce
Denise spune:
sa va traiasca fetitele la amandoua, sa fie sanatoase, frumoase si norocoase si sa scapati cat mai repede de colici! Eu am o fetita de un an si o luna, dar anul trecut eram de-a dreptul disperata din cauza colicilor! In perioada aceea, am cautat si eu sa ma alimentez cat mai "rational": carne la gratar, lactate si...cam atat; fara cruditati, feucte, etc, desi medicul cu care am nascut m-a indemnat sa mananc cam de toate, in limite rezonabile. In fine, pentru colici am apelat la sabsimplex, espumisan, debridat, dar si la comprese calde puse atunci cand avea crize si am observat ca o ajutau (impatuream un prosop, il calcam cu fierul de calcat si il puneam caldut pe burtica). Nu va mai povestesc ca am facut km. cu ea in brate, in speranta ca mersul prin casa cu ea in brate o vor ajuta cat de cat. Apropo, ma confruntam si eu cu aceeasi pb., adica statea la san cu orele, acum sugea (cate 45 min) si dupa cateva minute urla ca din gura de sarpe de ajunsesem sa fiu super-stresata, vesnic obosita, etc; explicatia este ca laptele caldut le calmeaza colici si, de aceea, bb cauta sa stea cat mai mult la san. Dr. m-a sfatuit sa las un interval de cca 3 ore intre mese, dar nu reuseam intotdeauna...Colicii au disparut cam pe la 2 luni si zau ca nu stiu ce i-a facut binr; eu am inceput treptat, treptat sa trec la o alimentatie normala, cu fructe, salate si alte chestii, iar bb si-a reglat cat de cat mesele. Dragele mele, ideea este ca tb. sa fiti tari; acum este mai greu (imi amintesc cu nostalgie cat eram de disperata si speriata), dar va trece si totul o sa fie ok. Apropo, atunci cand au crize, mai puteti incerca sa le puneti cu burtica lor pe a voastra (piele la piele), sau sa le puneti cu burtica pe genunchi si sa le frecati usor pe spate. Mult succes si multa sanatate!
dolcebaby spune:
Denise iti multumesc pentru incurajari
, ca si tine am incercat tot ce se putea... acum parca au mai slabit in intensitate ca doar avem 6 saptamini, suntem fete mari![]()
Pupici pt printesuca ta si sa-ti aduca numai bucurii!
Dolce
nicoled spune:
Va felicit pe amandoua si va sfatuiesc sa va incarcati cu cat mai multa rabdare pentru ca aveti mare nevoie de asta.Si eu am trecut prin asemenea momente si compresele calde pe burtica si samsimplex-ul mai ajutat.O alta metoda care dadea roade era punerea pe burta mea a fetitei,cu fata spre mine.La fel statea foarte mult cu ea la san si cerea la fiecare jumatate de ora,dar am constatat ca al meu lapte nu era consistent si am trecut-o pe lapte praf si apoi au trecut problemele.Sper sa treaca perioada asata cat mai repede si la voi.
gabibarta spune:
Fetelor, regim!!! Fara prajeala, mai bine mancare fiarta. Mare grija cu fructele, ca si ele pot da colici. Evitati varza, fasolea, conopida, condimentele, grasimile, cofeina. Chiar si unele remedii miraculoase contra colicilor pot da colici:(
Cea mai sigura metoda e ca bb sa doarma pe burta.
Steluta spune:
Uite alte subiecte mai vechi unde s-a discutam despre asa ceva:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72275
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76889
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74329
Succes,
Steluta
38s+.