Spor pt. radiatii calculator
Am auzit ca exista posibilitatea de a primi10% spor de radiatii pentru cei care lucreaza la calculator( OG3/2006 parca...).Sunt functionar public si as dori sa stiu ce demersuri tb. facute in acest sens.
Raspunsuri
aiska spune:
Radiatii????
Scuze daca nu raspund la subiect dar si eu am un serviciu care implica calculatorul si nu primesc sporuri pt.radiatii.
teo0 spune:
quote:
Initial creeata de Marilen
Am auzit ca exista posibilitatea de a primi10% spor de radiatii pentru cei care lucreaza la calculator( OG3/2006 parca...).Sunt functionar public si as dori sa stiu ce demersuri tb. facute in acest sens.
se primeste spor calculator, trebuiesc contactati cei de la medicina mucii pt detalii
Mercedes spune:
Este vorba de O.G. 2/2006 si se acorda conform art. 16
ART. 16
(1) Spor pentru condiții vătămătoare, de până la 10% din salariul de bază, se acordă funcționarilor publici care desfășoară activitate în autoritățile și instituțiile publice în care funcționează instalații care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvență produse de emițători pentru comunicații, instalații de microunde, instalații de curenți de înaltă frecvență, stații de bruiaj.
Acum daca tu crezi ca aveti radiatii din cauza calculatoarelor in institutie demersurile se fac la directia de sanatate publica respectiv itm de care apartineti pentru a va masura radiatiile.Exista limite de radiatii care daca sunt depasite veti primi acel spor.
filofteia spune:
Eu am lucrat in securitatea muncii si nu exista radiatii de la calculatoare... pana si acele ecrane erau de fapt daunatoare... pentru ochi datorita reflexiei ...
De la calculator ti se poate face rau datorita concentrarii ochilor in nici un caz de la radiatii...
Marilen spune:
Eu am o fosta colega care are in birou calculator la care lucreaza cum lucreaza toata lumea si care mi-a spus ca primeste acest spor de 10%.Ea mi-a zis sa ma interesez.
filofteia spune:
Exista firme de stat care gasesc subterfugii pentru a mai marii un pic salariile angajatilor, care in general sunt mici...
Daca esti la o firma particulara, aceste tipuri de sporuri nu se dau ci sunt incluse practic in salariu...