SPIRULINA folosita in timpul sarcinii??????
Buna seara burticilor. Am tot scris dar nu imi raspunde nimeni.
Stie cineva daca se poate lua SPIRULINA in timpul sarcinii? 2 medici au spus ca da , un farmacist Nu ca are iod, pe diferite site-uri am citit ca e chiar indicat pe altele ca e contraindicat.
Undeva am citit ca ar avea in compozitie acelasi lucru ca si laptele matern.
Are cineva habar de aceasta "alga"?????M-am gindit ca daca creez subiect nou vede cineva si raspunde
Monica 26 sapt +
Raspunsuri
Monique_new spune:
Spirulina
Se preconizeaza ca Spirulina sa fie utilizata in alimentatie pentru a se concepe noi vieti (creste fertilitatea), incepand cu dezvoltarea intrauterina, perioada de alaptare si anii copilariei, intrucat nu exista in natura un alt produs care sa contina atatea componente importante pentru viata.
Spirulina ajuta si la inlaturarea hipoxiei fatului ceea ce apare nu rareori in saptamanile 29-38 a graviditatii.
Spirulina asigura acele substante nutritive care lipsesc din hrana noastra sau acele produse pe care la un moment dat organismul nu le poate sintetiza din multiple cauze. Spirulina furnizeaza atletilor energie pt un timp indelungat si reduce timpul necesar pentru refacerea fortelor, ajuta pe cei care au probleme cu digerarea sau asimilarea hranei, satisface apetitul intrucat asigura toate substantele de baza, controleaza greutatea, da copiilor si celor care nu agreeaza legumele posibilitatea sa se hraneasca cu ele luand numai cateva tablete. Ajuta oamenii ocupati care nu au timp pentru o alimentatie regulata si echilibrata sa ia rezerva necesara de substante hranitoare care sa asigure echilibrul necesar. Daca este luata inainte de masa, Spirulina scade apetitul si veti manca mai putin fara sa va simtiti flamand. Nu exista contraindicatii, conchid toate studiile. Nu creeaza dependenta. Spirulina si laptele matern sunt singurele produse naturale care contin acidul gras - gamalinoleic.
Mod de administrare a Spirulinei ca adjuvant in tratamentul diferitelor maladii conform cercetarilor internationale din tari ca: Japonia, SUA, Rusia, etc.:
1. Afectiuni digestive:
- diaree, constipatii acute si cronice, enterocolite, pancreatite acute si cronice, gastrite, ulcere gastrice si duodenale, infectii digestive de etiologie virala, micoze digestive - minim 2 g/zi, timp de 3-6 luni, chiar un an, in functie de severitatea afectiunii;
- hepatite de diverse etiologii - minim 3,2 g/zi, timp de 6 luni-1 an, dupa care se recomanda continuarea cu 1,2 g/zi doza de intretinere;
- malnutritie, intoleranta digestiva, anorexie - 3 g/zi minim 6 luni;
- ciroze hepatice, boli degenerative ale tubului digestiv, tumori digestive benigne, insuficienta hepatica - 2-3 g/zi, iar in tumorile maligne 4-5 g/zi, timp de minim un an, cu control la 1-3 luni si cu acordul medicului in ajustarea tratamentului. Dupa acest interval se continua cu 1,2 g/zi doza de intretinere.
2. Afectiuni ale aparatului respirator:
- viroze respiratorii, pneumonii, pleurezii, bronsite, gripa, guturai, otite, rinite, etc. - profilactic 1,2 g/zi, in perioada afectiunii 3,2-6,4 g/zi in functie de severitatea cazului;
- emfizem pulmonar, astm bronsic (indiferent de etiologie), bronsita cronica obstructiva (BPOC) - 3-4 g/zi timp de minim un an.
3. Afectiuni neurologice si psihice:
- distonii neurovegetative, suprasolicitari nervoase, efort psihic sustinut, stres - minim 2 g/zi timp de aproximativ 3 luni;
- depresie, anxietate, nevroze - 2-3 g/zi pana la disparitia simptomelor.
4. Afectiuni hematologice:
- defecte ale hematopoiezei, hemofilii, talasemii, deficiente de coagulare (coagulopatii) - 3 g/zi intre 3-6 luni, in functie de severitatea afectiunii;
- anemii de diferite tipuri - 3 g/zi timp de minim 6 luni.
- leucemii, limfoame, imunodeprimati - 5-6 g/zi timp de 6 luni-1 an, apoi 1,2 g/zi in permanenta.
5. Carente de vitamine/minerale:
- minim 1,2 g/zi timp de 1-3 luni, fiind indicata permanentizarea acestei doze.
6. Prevenirea afectiunilor mamei si fatului in perioada sarcinii, stimularea lactatiei postpartum - minim 1,2 g/zi, fiind indicata permanentizarea acestei doze.
claujro spune:
Dar de ce vrei sa iei? Daca informatiile sunt contradictorii mai bine renunta. Daca vrei doar sa te informezi...
mamica de baietel 2,5 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei
ionica spune:
eu cunosc o tipa aici in costa rica cc care vindea spirulina la negru si a fost condamnata la 2 ani inchisoare, nu este recomandat nimic in sarcina ,e mai bine sa ai o dieta echilibrata.
Mai intreaba dar eu stiu ca este PERICOL
Si bv spune:
Monica, eu iau acum spirulina de la Walmark si pe prospect scrie clar: "Atentie! A nu se administra la copii sub trei ani si la femeile insarcinate!"
Eu iau pentru ca ma pregatesc sa fiu in curand mama (dupa ce am pierdut o sarcina) si pentru ca am anemie si organismul slabit.
Sfatul meu este sa nu iei! nu-i gluma cu sarcina! Multa sanatate iti doresc si sa faci un bebe sanatos!
Simona
Poze
Monique_new spune:
Vroiam doar sa ma informez. Eu nu am luat pt ca imi spusese un farmacist ca are iod si sa nu iau, dar unei alte mamici i s-a spus de 2 dr ca se poate sa ia si ne cam contraziceam. Asta era dilema.
Multumesc pt raspuns. Daca mai stie cineva ceva de spirulina administrata in timpul sarcinii sa scrie.
Monica 26+ sapt
Vauva spune:
Monique nu cred ca iodul este problema pentru ca si Materna contine iod si sunt vitamine pentru femeile gravide.
Pupici,
Vauva 27 cu Bianca
http://community.webshots.com/user/Vauva101
Messa spune:
Iodul ar trebui sa nu fie o problema, altfel de ce gasim acum in magazine (prin grija "minunata" a "prietenilor" UE) numai sare iodata? (Si care mie personal nu-mi place deloc)
Monique_new spune:
Asa mi-a spus nenea farmacistulAcum ce sa zic sunt multe "medicamente" naturiste ca sa le zic asa gen "HOFIGAL" pe care scrie ca nu au contraindicatii. Dar mai bine nu folosim.
Vroiam doar sa ma informez
Pupici