Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci | Autor: iepumic

Link direct la acest mesaj

Hello.
Stie cineva vreo reteta de placinta cu ciuperci (aperitiv), rapida, care sa se poata face cu ciuperci din conserva si foi din oras???
Va multumesc anticipat pentru idei.

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

da: eu am facut 2 variante:
1. umplutura = ciuperci + piper+ sare+ o ceapa mica
2. orez + ciuperci + piper+ sare+ o ceapa mica

la varianta a 2-a se face orezul pe foc . la 1 cana de orez se adauga 4 cani apa.. se fierbe bine si la sfarsit se adauga ciupercile....

compozitiile se baga in foi.. dupa cum stii. cu uli intre foi

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

reteta mea nu e cu foi din oras, dar poate te ajuta:
RULADA CU CIUPERCI
1 cutie ciuperci,5 oua, 2 cepe mari,7 linguri faina, 2 linguri ulei, o leg. marar.
Se pune la fiert o cana cu apa + 2 linguri ulei,cand clocotesc se adauga 5 linguri faina (toata odata) si se lasa la racit. Se pun galbenusurile pe rand si albusurile batute spuma. Se coace in tava de aragaz unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, jum. de ora. Se scoate pe un prosop ud si se ruleaza. Se desface si se umple cu o ciulama facuta din ceapa, cutia de ciuperci taiate, 2 linguri faina si marar. Se ruleaza iar.

Gratiela, Mariei si a lui Stefan
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozici noi

"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

ciuperci, ceapa,ou, verdeata, sare piper.
Ciupercile si ceapa se calesc, se lasa la racit si apoi se amesteca cu ouale si cu verdeata (marar si patrunjel). compozitia asta se pune in tava.Eu, in loc de foaie de placinta folosesc aluat de foietaj putin intins. O foaie jos si una deasupra. Iese super.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

andra foia de jos trebuie coapta inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu ador placinta asta pe care o faceam mereu(acu din lipsa de cuptor,n-o mai pot face,dar e delicioasa)
http://forum.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=920&CategoryID=141

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

quote:
Originally posted by osna

andra foia de jos trebuie coapta inainte?

osna permite-mi mie sa-ti raspund,eu pun foaia de jos 2 minute inainte la cuptor, abia apoi scot tava pun umplutura si foaia de sus, dar mai bune iese daca le faci sub forma de pateu, in germania gasesti foi micutze direct sa le impaturi.
umplutura o fac cu ciuperci cu ceapa calite sub capac la foc mic, si marar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu Svetlana, nu se coace inainte...asa fac si eu.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

si eu o pun 3-4 min la cuptor daca fac placinta..

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Salutare, si multumesc mult de raspunsuri, fetelor! Daca mai aveti, mai astept.

Iata ce reteta am gasit eu si am si facut-o aseara, desi e destul de muncita (la foaie ma refer).
Deci:

PLACINTA CU CIUPERCI
(cantitati potrivite pentru tava mare de aragaz sau pentru 2 tavi mai mici)]

FOAIA:
400 g faina
1 lingurita de sare
1 lingura de ulei
1 cana de apa (~ 250 ml)
1 cub de margarina Rama

Faina+sarea+uleiul+apa sa omogenizeaza si apoi se adauga margarina moale (o scoateti din frigider din timp) taiata cubulete si se inglobeaza bine. Se framanta ori in robotul de bucatarie, ori cu spiralele de aluat de la mixer ori de mana...veti vedea ca va fi necesar sa mai adaugati faina din ochi...pana cand coca se desprinde de pe vasul in care o framantati.

COMPOZITIA:
4 cutii de ciuperci taite ( dar nu chinezesti, ca sunt mare teapa)
4 cepe medii
sare
piper
verdeata multa (marar, patrunjel...dupa gust)
8 oua intregi
Ceapa se caleste in putina grasime, se adauga ciupercile scurse, sarea , piperul, verdeata si se lasa pe foc pana scad si nu mai zeama deloc, apoi se lasa la racit si la sfarsit se adauga ouale si se amesteca bine.

Aluatul se imparte in 2, se intind 2 foi cu facaletul, prima se pune pe fundul tavii unse si tapetate, apoi se pune compozitia si foaia de deasupra, care se unge cu galbenus de ou. Se pune la cuptor unde sta....la foc mediu...pana cand se rumeneste deasupra...o incercati cu furculita, sa vedeti daca s-a copt foaia si s-a coagulat compozitia de ou+ciuperci de la mijloc.

Pofta buna! Dar e munca multa! Data viitoare e o sa incerc cu foi din oras.

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput