Piele iritata de soare - decolteu
Prima data am patit-o acum 2 ani la mare. Desi nu stau la plaja ca nu suport, atat timp cat sunt pe plaja stau sub umbrela sau in apa, ma ung cu crema...tot reusesc sa ma ard. Cum spuneam, acum 2 ani m-am iritat foarte rau in zona decolteului, toata partea de piele de deasupra sutienului. Eram rosie si se umflase cumva pielea, si ma manca foarte tare. Cand eram in apa era si mai rau, cred ca din cauza sarii si efectului de lupa al apei. Nu stiu cum sa explic, nu m-am cojit apoi, nu am facut basicute, deci nu era o arsura, era altceva, un fel de alergie/iritatie.
De atunci nu mai scap de chestia asta, cum e soare cum mi se inroseste toata zona expusa. Chiar azi, cand am fost 2 ore afara (de la 10-12), deci in oras, in parc, toata partea de decolteu o am rosie si ma mananca de mor. Ca sa nu mai zic ce frumos o sa arat cand merg la mare, ca toata sunt alba mai putin mainile si decolteul.
Ce sa fac? Sa ma dau la fiecare iesire la plimbare cu crema de plaja? Pe vremuri dadeam cu crema cu factor de protectie doar pe plaja, acum nici nu pot iesi din casa neunsa?
Cristina si
Ale (30.09.2004)
Raspunsuri
briza_marii spune:
quote:
Initial creeata de aissa
Prima data am patit-o acum 2 ani la mare. Desi nu stau la plaja ca nu suport, atat timp cat sunt pe plaja stau sub umbrela sau in apa, ma ung cu crema...tot reusesc sa ma ard. Cum spuneam, acum 2 ani m-am iritat foarte rau in zona decolteului, toata partea de piele de deasupra sutienului. Eram rosie si se umflase cumva pielea, si ma manca foarte tare. Cand eram in apa era si mai rau, cred ca din cauza sarii si efectului de lupa al apei. Nu stiu cum sa explic, nu m-am cojit apoi, nu am facut basicute, deci nu era o arsura, era altceva, un fel de alergie/iritatie.
De atunci nu mai scap de chestia asta, cum e soare cum mi se inroseste toata zona expusa. Chiar azi, cand am fost 2 ore afara (de la 10-12), deci in oras, in parc, toata partea de decolteu o am rosie si ma mananca de mor. Ca sa nu mai zic ce frumos o sa arat cand merg la mare, ca toata sunt alba mai putin mainile si decolteul.
Ce sa fac? Sa ma dau la fiecare iesire la plimbare cu crema de plaja? Pe vremuri dadeam cu crema cu factor de protectie doar pe plaja, acum nici nu pot iesi din casa neunsa?
Cristina siAle (30.09.2004)
Te intelg perfect. si eu patesc la fel, si tot acum 2 ani a inceput. e ingrozitor. Ideea e ca ma mananca si cand am zona acoperita (tricou, prosop), e de ajuns sa bata soarele mai puternic ca deja incepe calvarul

briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta
Luna75 spune:
Singura solutie,crema de protectie cu factor mare,inainte de a iesi din casa.
Pentru tratamentul pielii sensibile la soare,crema de galbenele e foarte buna.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Gabrielama spune:
Cristina,
eu sunt alergica la soare, asa cum spui tu; am pielea foarte alba si de cativa ani am "dezvoltat" o alergie incredibila.
Ce fac:
- nu fac plaja; intotdeauna am pe mine un tricou/rochita si sunt oricum unsa cu crema cu cel mai mare factor de protectie sau cu "ecran total";
- cand ies in parc si stiu ca am zone expuse, ma ung cu crema de protectie;
- pe fata folosesc tot timpul crema (hidratanta) care are si factor de protectie;
- se intampla chiar si asa sa ma "alergizez"; m-am dat cu Fenistil si cu inca ceva (nu resuesc sa imi amintesc, dar o sa-ti spun); iau Claritin, caci ma mananca pielea de mor;
- m-am resemnat cu gandul ca nu o sa fiu niciodata bronzata....
Succes!
Gabi
daphnyie spune:
Aissa, iubita, ne intalnim pe aici, ca pe la noi e cam liniste.
Si eu sunt alergica la soare si la multe altele, mai usor e sa spun la ce nu sunt alergica.
Pe plaja stau sub umbrela, iar din casa ies doar cu pantaloni lungi si cu bluze cu maneca lunga, se uita lumea la mine ca la urs. Inainte sa plec la mare incep tratmentul cu antialergice dar degeaba.
Chiar daca folosesc crema cu factor de protectie, tot ma irit f. tare.
Doctorii mi-au spus clar : sa nu stau deloc la soare 
asi spune:
Sotul meu e alergic la soare doar ca iritatia apare pe picioare de la genunchi in jos.Pana ne-am dat seama ca e alergie a facut niste hematoame de parca era batut.
Am rezolvat (partial ca tot ami apare dar putin) prin faptul ca face inante de mare o cura de calciu+D3 si vitaminaA.Iar in timpul expunerii la soare se da cu crema solara pentru copii si ia claritin.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Evenimentele importante
Razvan
Field_mouse spune:
Si eu patesc la fel...![]()
Asa ca incerc nici sa nu ies afara dupa 10-11 (vara), ce sa mai vorbesc de bronzat