nu va suparati pe mine
buna ziua
am si eu o problema des intalnita; stiu ca ati mai citit acest subiect dar de dimineata incerc sa intru pe "cautare" dar imi spune ca serverul e ocupat. asa ca m-am hotar sa deschid pt a n-a oara subiectul.
datorita unor dureri si a unui disconfort m-am dus ieri la dr ginecolog; am facut un eco si mi-a iesit un chist pe ovarul drept de 3.7 cm; nu are rost sa va spun ce socata am fost, nu pt ca era imposibil, ci pt ca nu m-am mai confruntat pana acum cu astfel de problema. din cauza ca nu eram tocmai lucida dupa ce am aflat, am uitat sa o intreb pe dr anumite lucruri. de exemplu: cum de s-a format ca sa stiu sa ma feresc data viitoare; am citit pe internet despre mai multe forme de chist deci ar fi trebuit sa fac analize sau ceva ca sa aflu ce fel de chist am? ce efecte pot sa existe pe viitor? ca tratament mi-a dat anticonceptionale (diane 35) dar am citit undeva pe internet ca nu e indicat sa iei anticonceptionale.
daca sunteti dragute ma informati si pe mine. imi e mai la indemana sa citesc aici decat sa caut pe internet.
o zi buna
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
Raspunsuri
Denise spune:
Buna ziua, Anne mary!
Eu zic sa nu iti faci griji; cred ca 80% dintre femei s-au confruntat sau se confrunta cu aceasta problema. Unele chisturi apar inainte de ciclu si dispar odata cu acesta, deci e posibil sa dispara de la sine. M-am grabit sa iti raspund ptr. ca si eu am avut o asemenea problema, acu vreo 8 ani, un chist de 3/4, care nici macar nu ma deranja in vreun fel. L-am descoperit intamplator; aveam o dereglare de ciclu si...fuga la gine. Mi-a dat tot anticonceptionale si... a disparut. Nici un fel de complicatii, am avut si sarcina, deci totul a fost ok. Iti doresc sa fi sanatoasa!
prettysunshine spune:
Nu ai de ce sa te sperii,foarte multe femei au chist pe ovar(e).De obicei si din cate stiu eu, apar din cauza dezechilibrelor hormonale si de aceea se trateaza cu anticonceptionale.Cu Diane 35 dispar foarte repede.Nu stiu sa existe si alt tratament in afara de anticonceptionale.Stiu ca pot afecta fertilitatea,dar asta in cazul in care sunt lasate netratate.Asa ca linisteste-te,nu e ceva grav,mai ales daca medicul nu ti-a recomandat decat anticonceptionale.
-------------------------------------------------------------------------------------One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
devylla spune:
stai linistita eu am avut chist de 4 plus alte complicatii...am primit tratament de anticonceptionale dar si antibiotic...doctorul mi-a spus ca daca nu se retrage cu anticonceptionale sunt de operatie...intr-o luna s-a retras si nu am mai avut probleme.
De ce apar chisturile?
pai...dereglari hormonale(ele apar la oboseala...cand organismul este slabit)...apoi grija sa nu umbli desculta...eu fac asta si acum..nu m-am lecuit.Si multe alte cauze...
daca ai incredere in medicul tau...lasa-te pe mana lui si te face el bine
japonia prin ochii unui amator
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
M&M spune:
Depinde in ce perioada a lunii esti. In mod normal inante de ovulatie , ovulele care urmeaza a fi eliminate de ovare cresc in dimensiuni, si astfel apar pe echo dand impresia falsa ca sunt chisturi. E bine sa iti mai repeti echo.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/22a6re2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/9dfbre2
alincic spune:
Draga AnMary, si prietena mea a avut asa problema cu chist,dar s-a tratat cum si celelalte fete spuneau cu anticonceptionale,med spunea ca daca nu dispare va trebui operata,dar cind a fost la control nu mai era nimic.
Crede ca totul va fi bine,si asa va fi.
Alina Chisinau
Sami,Evi,Lori,si taticul nostru drag
anne`mary spune:
saru-mana
desi sunt o persona calma, in situatiile in care e sanatatea in joc ma apuca disperarea. dar daca spuneti voi, atunci nu o sa mai imi fac griji.
multumesc frumos pt raspunsuri
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
Elise spune:
exista asa zisele "chisturi functionale" care apar si dispar - daca persista citeva luni poate fi ceva anormal, altfel nu.
Elise
eveline spune:
Cand mi-am facut testul de sarcina si am aflat ca sunt insarcinata, in aceeasi perioada aveam niste dureri mari in stanga jos....am mers la echo sa vad daca nu cumva e o sarcina extrauterina...spre stupoarea mea am aflat ca am un chist de 8/9 pe ovarul stang. Iti dai seama ca s-a prabusit cerul pe mine mai ales ca mi-a spus medicul ca e la limita operabilului....am crezut ca innebunesc. Am fost la dr gineco speriata de moarte si mi-a dat doar alilestrenol pentru mentinere de sarcina...nu stiu daca asta m-a ajutat numai sa tin sarcina sau a actionat si asupra chistului, clar e ca la urmatorul echo. peste vreo trei saptamani, chistul disparuse complet...
Asa ca fruntea sus si fa ce spune dr tau si ai sa vezi ca o sa fie bine!
Ana si Bianca-iubita
Field_mouse spune:
Eu de la 15 ani aveam ovare polichistice si nu am avut probleme. Desi doctoreii imi tot spuneau, ca fara laparoscopie sau tratament hormonal nu prea am sanse sa raman insarcinata, am ramas imediat. Oricum, contraceptive orale asigura acest tratament hormonal, asa ca stai linistita si nu te stresa.
unboticutz spune:
anne,
uite aici o sursa buna de informare
si eu am trecut recent printr-o sperietura cu un chist mai maricel; din fericire m-am alarmat mai mult decat ar fi trebuit.
multa sanatate!
---------------------------------------
common sense is not really so common