Nastere normala?
Bine v-am gasit. Ma bucur ca existati si nu mai sunt singura. Astept gemeni la inceputul lunii septembrie 2003. Pot sa nasc normal, sau sa aleg cezariana? Sarcina de 20 de saptamani evolueaza normal. Nu sunt probleme. Astept un sfat, va rog!
Raspunsuri
teo1970 spune:
Eu am nascut normal, dar cu anestezie epidurala, o modalitate foarte eleganta pentru femeie, care nu mai simte astfel nici o durere, dar naste totusi normal.Cezariana este, orice s-ar spune, o interventie chirurgicala, deci o trauma pt. organism, care se reface mai greu dupa un asemenea stress. Trebuie sa vezi insa daca medicul iti recomanda aceasta varianta (anestezia epidurala), daca e potrivita pt. cazul tau. La ce medic mergi? Atentie! Metoda epiduralei nu este foarte raspindita in Romania, pt. ca multi ginecologi nu agreeaza aceasta idee, li se pare ca femeia trebuie sa nasca cit mai "natural", si in plus ginecolgul trebuie sa colaboreze cu un anestezist, care sa vrea sa faca o astfel de interventie (nu e complicat deloc ca manevra - ti se face o injectie in coloana, dar pare mai degraba un lux pt. femei, adica "scartz, daca poate sa nasca normal, ce-i mai trebuie si anestezie ca sa nu simta durerea?" - de fapt termenul corect este de "analgezie").
Nu toti ATI-stii se baga la epidurale pt. nasteri, unii nu vor , unii nu se pricep, dar exista spitale unde se face (dar numai la cerere).
Eu am nascut 2 copii normal, dar cu anestezie epidurala si o recomand din toata inima tuturor femeilor (eu sunt medic, sotul meu la fel, nu mai practic medicina, dar cunosc f. bine lumea medicala).
Te pup!Teodora si babies Matei si Ioan
PS Ai facut ecografii pt. bebei? Ce sunt? Daca inca nu ai facut sau vrei sa faci ceva de mare precizie dpdv al morfologiei fetale, iti recomand clinica OLIMP, unde au un aparat f. bun ( echo de sarcina costa cam 700 - 900.000) , dar merita.
Sanatate maxima!
Yasmine spune:
Hello, eu am nascut normal, si ceea ce pot spune din cunostiintele mele din Romania, care sunt tot medici, eu fiind stomatolog, este ca se merge f mult pe anestezie, epidurala sau peridurala, si cezariana la cerere. Personal am vrut si eu cezariana, dar m-am razgandit si sunt superfericita ca am facut-o. Nu am facut nici un fel de anestezie la nastere si contractiile intr-adevar dureroase sunt cea mai normala chestie din lume, sub anestezie de orice fel nasterea nu mai e controlata de contractii ci de monitorizarea fatului, nu stiu daca fatul e in permanenta, ca aici monitorizat in impul nasterii, totodata se practica epiziotomia in Romania pe banda rulanta, ceea ce este tot urmarea anestziei si faptului ca nu este asteptata dilatatia maxima produsa de contractii. Intra-adevar daca exista probleme, si fatul intra in suferinta fetala trebuie ca nasterea sa fie cit mai rapida cu metodele ajutatoare de rigoare.
Parerea mea e ca mai ai timp sa te hotarasti cum o sa nasti, sa te informezi la ginecolog asupra tuturor posibilitatilor, si sa vezi daca exista indicatii sau contraindicatii pt. diferitele forme.
Sarcina usoara in continuare, si bebei sanatosi.
Corinna
simanoro spune:
quote:
Originally posted by teo1970
Eu am nascut normal, dar cu anestezie epidurala, o modalitate foarte eleganta pentru femeie, care nu mai simte astfel nici o durere, dar naste totusi normal.Cezariana este, orice s-ar spune, o interventie chirurgicala, deci o trauma pt. organism, care se reface mai greu dupa un asemenea stress. Trebuie sa vezi insa daca medicul iti recomanda aceasta varianta (anestezia epidurala), daca e potrivita pt. cazul tau. La ce medic mergi? Atentie! Metoda epiduralei nu este foarte raspindita in Romania, pt. ca multi ginecologi nu agreeaza aceasta idee, li se pare ca femeia trebuie sa nasca cit mai "natural", si in plus ginecolgul trebuie sa colaboreze cu un anestezist, care sa vrea sa faca o astfel de interventie (nu e complicat deloc ca manevra - ti se face o injectie in coloana, dar pare mai degraba un lux pt. femei, adica "scartz, daca poate sa nasca normal, ce-i mai trebuie si anestezie ca sa nu simta durerea?" - de fapt termenul corect este de "analgezie").
Nu toti ATI-stii se baga la epidurale pt. nasteri, unii nu vor , unii nu se pricep, dar exista spitale unde se face (dar numai la cerere).
Eu am nascut 2 copii normal, dar cu anestezie epidurala si o recomand din toata inima tuturor femeilor (eu sunt medic, sotul meu la fel, nu mai practic medicina, dar cunosc f. bine lumea medicala).
PS Ai facut ecografii pt. bebei? Ce sunt? Daca inca nu ai facut sau vrei sa faci ceva de mare precizie dpdv al morfologiei fetale, iti recomand clinica OLIMP, unde au un aparat f. bun ( echo de sarcina costa cam 700 - 900.000) , dar merita.
Sanatate maxima!
simanoro spune:
quote:
Originally posted by teo1970
Sanatate maxima!
Draga Teo,
Iti multumesc pentru raspuns. Eu merg lunar la medicul meu din Bacau, pentru ca sunt bacauanca. Medicul spune ca, daca primul bebe va fi pozitionat corect, nasterea va fi naturala. Nu stiu ce sunt inca - baietei sau fetite. O sa il intreb daca in Maternitatea din Bacau se practica anestezia epidurala.
Ceea ce ma ingrozeste este faptul ca este singura maternitate din zona care nu permite ca mama sa stea in salon impreuna cu bebelusii. Si nu mi se pare firesc.
Mi-e teama, apoi, ca medicul nu va putea ajunge in timp atunci cand va veni ceasul.
Iti multumesc pentru recomandarea clinicii OLIMP. Poti, insa, sa imi dai o adresa?
Numai bine, tie si bebelusilor tai!
teo1970 spune:
OLIMP-ul este in Bucuresti, am crezut ca stai in Buc. Dar nu-ti face nici o problema, nu-i musai acum sa vii la Buc. ca sa-ti faci o echo! Sigur bebeii sunt bine! Sa nu-ti fie frica, majoritatea nasterilor sunt fara probleme, nasc femei si in conditii mult mai rele decit noi, fara echo, fara epidurala etc.si nu se intimpla nimic!
Daca totusi vrei adresa, scrie-mi pe teodora.dragu@sante.ro, sau aici pe forum.
E foarte bine ca faci gemeni, ai sa scapi dintr-o data cu amindoi, chiar de-o fi sa nasti normal.
Bebeii mei sunt mari de-acum: Matei are 2 ani (pe 1 aprilie) si Ioan are 1 an (pe 9 aprilie).
Te-ai gindit la numele bebeilor?
Te pup,
Teodora
Flower spune:
Draga sinmanoro ,
Ma bucur c regasesc si o bacauanca pe site. Eu am vrut sa nasc normal , dar n-am avut dilatatie , etc., si din cate stiu in spital nu se practica. In Bacau ai 2 posibilitati : nastere normala sau cezariana , nu "combinate" ( ma refer la anestezie ). De echograf performant am auzit ca ar fi la Medical Service. La ce dr. esti ? Ai citit TARIFE ?! Te ingrozesti de preturile din Bucuresti.. Bine , si conditiile sunt pe masura....
Sanatate si numai bine !
Floriana