am fost astazi la Casa de Pensii...

am fost astazi la Casa de Pensii... | Autor: simsimona

Link direct la acest mesaj

Situatia mea este urmatoarea:
Am incheiat contract de asigurare suplimentara la data de 1 octombrie, cu plata la 6 luni. Am asteptat sa platesc in ultima zi, de teama unor eventuale modificari ale Legii (ceea ce s-a si intimplat cu OUG9 care a anulat contractele). Ca urmare, nu am platit, fiind sfatuita de cineva de la Casa sa astept modificarea Ordonantei si sa platesc ulterior, impreuna cu penalizarile corespunzatoare intirzierii.
Am fost astazi la Casa de Pensii si aceeasi persoana mi-a spus ca (se pare) modificarea Ordonantei va fi data sub forma de lege care sa treaca prin Parlament si ca va mai dura...
In concluzie, daca va mai dura citeva saptamini (luni):
- Casa imi va rezilia contractul pentru ca nu am platit ???
sau
- voi plati penalizari pentru primele 6 luni de neplata si va trebui sa platesc in continuare pentru celelalte luni pina in momentul aparitiei Legii ???

In acest moment se aplica OUG9 si cred ca intentionat se intirzie modificarea acesteia, tocmai pentru a fi reziliate aceste contracte.

Daca are cineva mai multe informatii despre acest subiect, il rog sa-mi raspunda.

Simona &Tudorel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Byl spune:

Dupa cite stii si eu sunt tot din Craiova. Pe 13 noiembrie am facut un contract cu casa de pensii si am platit lunar ratele pe 12 aprilie trebuia sa platesc rata a 6 a . La casa de pensii mi-au spus ca nu pot sa platesc banii cash, sa mai astept, ca o sa platescu cu majorari, bla, bla. Nu am asteptat pt ca la clauze se specifica faptul ca neplata la termen este motiv de reziliere si m-am dus la trezorerie, care e linga casa de pensii si am platit in contul specificat in contract, acum chiar ca astept sa vad ce o sa se intimple. Bafta !!

aaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista un risc major in acest moment. E ca o loterie. Poti sa castigi, poti sa pierzi. Probabilitatea e greu de calculat. Azi eu iti recomand sa renunti pentru ca e vorba totusi de bani si cred ca sunt mai utili cei pe care ii ai decat cei pe care poate s-ar putea sa ii ai(sau nu). Eu in locul tau nu as merge mai departe in conjuctura actuala coroborat cu faptul ca nu ai platit nimic. Stii cum e mai bine nu a fost sa fie si nu ai pierdut nimic. Dar decizia iti apartine.

Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Byl: in presa din Baia Mare a aparut un comunicat din partea Casei de pensii in care la unul dintre puncte se spunea ca toate contractele incheiate conform art. 5 pct. b sunt anulate de drept, deci deja erau reziliate si nu mai au cum sa ti-l rezilieze pentru neplata. Pe linga asta daca ai incheiat contractul pe 13 noiembrie dupa calculele mele mai de platit o rata in 13 mai (atunci se vor implini 6 luni intregi), iar pina atunci legea se poate modifica si in sensul ca intr-adevar sa fie anulate (ei pot sa ne abureasca mult si bine ca nu le-au anulat, ce ii opreste sa faca altfel? ).
Sper sa nu fi aruncat banii degeaba deoarece asa cum spuneai si tu la caseria casei dupa 17 martie n-au mai primit nici o cotizatie.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Byl spune:

Nela: am platit rata a 6 a pt 13.04-13.05. in mai se fac 6 luni, dar se plateste in avans. Eu la ora actuala am 6 luni platite, sotia nu a nascut inca. Nu am de gind sa las banii platiti (5 rate) la voia intimplarii, eu am respectat contractul asa cum scrie in el cu termen de plata, etc. daca imi raspund ca e reziliat contractul pe motivul OUG 9 voi proceda in consecinta. In cazul asta sunt obligati sa-mi restituie rata a 6a.

aaa

Mergi la inceput