Liste de analize

Liste de analize | Autor: gabid

Link direct la acest mesaj

Care sunt analizele care trebuie facute inainte de o sarcina pt ca sa fie totul OK?

Va pup,

Gabi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Salut,

Ptr. ca sunt patita iti spun: in afara de cele uzuale la sange, mai trebuie cel putin indicatorii ptr: toxoplasmoza, rubeola, listerioza, mononucleoza, clamidia, RH-ul, analize ptr. tiroida - si cred ca daca se poate chiar si teste genetice la cere... Cred ca numai asa eleimini factorii pe care ii poti elimina, cei aleatori raman in voia Domnului. Eu desii am patit-o cu toxoplasmoza, tot nu am reusit sa aflu exact celelalte rezulate ptr. ca nelocuind in Bucuresti... dureaza... nu eu reactivi... asta este ! si te cam saturi de drumuri..apoi vezi cum cele din jurul tau raman insarcinate, nu fac nici o analiza deosebita si totul este ok.. eu sincer m-am saturat!

Dar asta e..sper sa te fi putut ajuta cu ceva!

Pa!

Helen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Care sunt testele genetice?Poate cas pe celelalte le fac in Bacau!Eu la primea sarcina am avut probleme cu infectie urinara si am nascut la 7 luni un bb la care i-am dat infectia.Nu as vrea sa se repete pt ca au intepat-o 3 saptamani pe mititica.

Te pup,

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

In afara de cele pe care le-a scris Helen, mie mi s-a mai cerut si secretie vaginala, sumar de urina.

alinuche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Asa este Alinuche - pe astea le-am uitat!

Gabid,

Legat de testele genetice - stiu ca este vorba de cariotip - analize ADN - dar problema ta cu infectia sigur nu are legatura ... mai curand este vorba de o sensibilitate a ta ...paote ar trebui inainte sa tratezi aceasta sensibilitate dar nu stiu cum...nici mie nu mi-ar strica aceasta infornatie ptr. ca am si eu probleme cu cistita, desi in ultimul timp s-au mai rarit crizele (ptr. ca am avut grija sa nu imi fie frig la mijloc - ca de acolo ma lua) si atunci cand simteam ca ma prindea faceam bai fierbinti si scapam ... numai ca nu merg daca vrei sa ramai insarcinata.

Desii stiu destul de multe despre analize nu am facut mare lucru: le-am facut pe cele uzuale la sange si urina, toxoplasmoza, rubeola( dar inca nu am primit rezultatul),teste sumare ptr. tiroida..si cam atat la celelalte nu aveau reactiv si am cam renuntat. Tratamentul pe care l-am luat ptr. toxoplasmoza era bun si ptr. clamidia si altele si am zis ca poate am noroc in caz ca...Doamne fereste!

Initial am vrut sa incep cu ce este mai rau..adica teste genetice dar la Tg. Mures nu le fac decat daca vezi mai intai de toxoplasmoza .. spun ei ca din 5 avorturi spontane - mai nou 3 se datoreaza toxoplasmozei. Apoi le fac daca te gasesc in regula ...cum la mine s-au gasit anticorpi de toxoplasmoza ..nu cred ca mi le faceau pe cele genetice si nici nu am mai incercat... mai ales ca nu am cazuri in familie.

In Mures toxo. si celelate nu se fac decatla Clinica de Infectioase ...si ca la Stat.. merge totul greu...si ba nu au una , ba nu au alta....totusi medicii de acolo sunt de treaba si par profesionisti ... eu cel putin asa cred si mai ales asa Sper!

pupici

Helen

Mergi la inceput