medicamente in timpul sarcinii

medicamente in timpul sarcinii | Autor: amapop

Link direct la acest mesaj

Dl doctor,
Incepind din perioada ovulatiei am racit foarte rau si timp de vreo 10 zile am luat niste medicamente: fervex(nu in cantitati mari), oropivalone,vitamina C cu propolis, paracetamol, o pastila de decasept si nurofen raceala si gripa (12 pastile).Acum am aflat ca sunt insarcinata si v-as ruga sa-mi spuneti cit de mult afecteaza fatul acele medicamente.
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu sunt medic, dar cred ca nici un medicament din cele enumerate de tine nu sunt o problema in sarcina, cu conditia sa nu fi abuzat de ele si sa fi oprit tratamentul deja.
Poate, in privinta Nurofenului, care are la baza Ibuprofen, nu stiu cu certitudine daca e inofensiv, dar, totusi, nu cred.
Mai cu seama, ca ai zis, ca ai luat putine, nu?

Bine ar fi sa nu mai iei nimic.
Paracetamul, vit.c, lichide multe, dar incearca sa renunti la medicamente in primele 3 luni de sarcina precum si in ultimele trei.
Iar daca ai intr-adevar o problema care iti afecteaza sanatatea, atunci apeleaza la medicul ginecolog in grija caruia esti.
Cu siguranta ca va stii ce sa-ti dea fara sa ai probleme.

Sarcina usoara!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Nu e nici o problema, stai linistita! Sora mea a luat tot asa o multime de medicamente, printre care si antibiotice si acum bebe are 8 luni, o minune de copil.
Sarcina usoara!

noi click-pt voi

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amapop spune:

Va multumesc mult pt incurajari, dupa ce am fost la medic m-am mai linistit putin

Mergi la inceput