La France (53)

La France (53) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Sarumina Otilai de noul capitol ,si drum bun si sa te intorci cu bine ACASA!
Fetelor eu am vazut o emisiune simbata la prinz despre un cuplu care a lasat asocoatiei "Les petites freres de pauvres" trei apartamente ,o casa o camera de bona la Paris ,obiecte de valoare si 350.000€ iar ei au trait in mizerie si colectau si depozitau in apartamente toate ambalajele de la alimentele pe care le consumau de ma marcat extraordinar !!!!
Voi a-ti vazut emisiune aasta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

So...

Seb e bine acum, slava Domnului, dupa o noapte in care febra nu scadea deloc, acum nu mai are (de la pranz) si a inceput sa pape si sa bea, sa se joace, sa fie ca inainte. Va multumesc!

Otilia, off, suntem toti distrusi pentru pierderea finutei...si doctorii au zis ca asa ceva nu au mai vazut, la varsta asta sa faca anevrism si sa ii inunde asa repede creierul de sange. I s-a facut rau marti seara, a zis ca o doare capul si a cazut. Au dus-o la spital si intre timp si-a revenit, dar isi mai pierdea memoria, cei de la spitalul ala i-au trimis la altul, ca lor nu le mergea tomograful. Si miercuri dimineata a cazut de tot, in coma profunda, au dus-o de urgenta la celalalt spital si de atunci nu mai reactionau nici plamanii, nici creierul, a supravietuit pana duminica dimineata numai datorita aparatelor. Parintii sunt distrusi, cred ca va dati seama, imi spunea soacra ca ieri, cand a murit era vanata si azi, cand au adus-o acasa, in cosciug era roz, parca dormea. Au imbracat-o in rochie de mireasa si e frumoasa tare. Pacat, era o fata excelenta, cuminte, invata bine, dintr-o familie foarte buna. De fapt asta nici nu mai conteaza, important e ca s-a stins un suflet de copil. Suntem terminati, mi-e frica si pentru soacra, ca are pb cu inima si e daramata. Ii purta numele lui George.:(

Drum bun, Otilia si curaj!

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"

POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE

SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Otilia, drum bun si sper sa rezolvi tot ce trebuie acolo fara mari piedici.

Oana, ma bucur ca Seb e bine. E groaznic ce s-a intâmplat finutzei voastre ...

Eu am mâine control la ginecolog si sunt tare demoralizata, nici nu stiu daca pot dormi la noapte. Cam de o saptamana nu mai simt nimic, burta nu mi-a mai crescut de ceva vreme si am pierdut un kilogram, desi la inceput m-am îngrasat cu vreo 4 kg. Nu are nici o legatura cu accidentul , caci eu nu m-am lovit deloc, doar masina... Ei, sper sa fie bine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Intrai de dimineata sa va intreb ceva si cind vazui ce scrieti ma apuca tristetea ,uf!
Oana ,slava domnului ca-i bine astazi Seb ,eu nu inteleg de la ce poate avea temperatura asa in continuu doua zile ,i-mi inchipui ca sinteti terminati amindoi de oboseala ,doamne si sa mai aud si de florea aia de 19 ani ce se duse.......n-am cuvinte ......
Apoi tu Sibylle ,sper ca la ora aceasta esti deja la medic si ca o sa ne spui la intoarcere ca esti bine ,inca astept o adresa de la tine !
Vroiam si eu sa va intreb pe cele care aveati BAC+5 din rominia si v-ati continuat studiile aici ,unde a-ti depus diploma si dosar sa vi se confirme in ce an de fac puteti sa va inscrieti ?
Direct la facultatea unde vroiati sa urmati s-au la rectoratul de regiune unde se dau atestatiile de nivel de diploma ????????
Am nevoie pentru o prietena de la Quimper care a fosr profa de franceza la Mizil si acum sa casatorit aici ,este un pic deprimata caci a facut cunostinta cu realitatea de la ANPE...
Nu o sfatuiesc nimic ,nu-i spun nimic despre ce posibilitati ar avea ca sa continuie ,ba din contra a vrut sa ceara agrementul pentru assistente maternelle si i-au zis ca no sa-i incredinteze nimenii copii ei caci ea nu are copii si mai este si de origine straina ,asa ca eu vreau sa o sfatuiesc sa mai faca si ea un an doi de fac ca tot scrie si vorbeste franceza la perfectie (franceza a fost pasiunea ei ,a avut o matusa maritata in franta care venea vara acasa si o ajuta mereu sa se perfectioneze in franceza)deci probleme de limba nu ar avea !
Ce ma sfatuiti pentru ea?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

aurelia, sfatuieste-ti prietena sa nu se mai uite la ce spun aia de la ANPE ca oricum sint depasiti de situatie. Daca ea vrea sa continue poate sa faca un master, un dess etc. Dosarul se pune la faculta pe care o alege ea, e exact ca in tara: te inscrii , depui dosarul in termen (sper ca are acte de sedere aici). Io nu as sfatui-o sa mearga pe acest drum cu franceza, ca nu iese nika. Mai bine sa faca un complement in alta specialitate, de ex un master in inginerie pedagogica, cu asta ar mai avea sanse (uite un link: http://cueep.univ-lille1.fr/master-ipm/index.htm) sau altceva legat de profesia ei dar cu care poate profesa in alta bransa, exemplu sa-si dea testele toefl si engleza comerciala si sa se apuce de secretariat comercial, chestii de-astea. Numai cu franceza nu face nika aici, ca doar e intre francezi.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Diplomele se depun la facultate si atestarea se numeste VES (validation des etudes superieures), trebuie s acompletezi un dosar si apoi toate diplomele traduse si cu programele analitice.Atentie ca termenele se aproapie depinde si de facultate.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Legat de assistante maternelle.. fii serioasa Aurelia. Este asa o lipsa si destui straini ca si daca "frantujii de buturuga" nu i-ar lasa prietenei tale odraslele se gasesc destui care i-ar lasa. De exemplu eu:):)

Andreea ex-Acushor, actual Aburel Aburit

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,

Am revenit si eu dupa 7 saptamini de Romania.
In Romania v-am citit pe sarite in pauzele dintre cursuri, acum sunt din nou acasa in Franta si am timp sa va si scriu cite ceva.

Otilia condoliante, Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa poti trece cu bine peste acest necaz.

Oana cretu condoliante si tie pentur finuta, nu pot sa inteleg de ce e asa de nedreapta viata cu unii. Sa mori la 19 ani ! Cum se simte Seb e mai bine?

Aurelia iti raspund si eu desi fetele cred ca te-au lamurit deja. Eu am avut DEA in Romania si am depus dosarul la facultate si am fost acceptata direct in doctorat (cred ca a contat faptul ca am avut 4 luni de bursa in Franta in timpul masterului), sotul a fost acceptat din nou in DEA si abia apoi in teza. Depinde de facultate.
Chiar azi am fost sa imi depun dosarul pentru un master profesional fiindca termin doctoratul anul asta si trebuie sa ma inscriu la altceva ca sa fiu sigura de cartea de sejur. Pentru studentii straini (hors UE) s-au terminat inscrierile din 15 martie, pentru ceilalti este pina in 5 mai, deci sa se intereseze repede prietena ta poate reuseste stand in Franta sa intre cu "ceilalti" si sa isi depuna inca dosarul.

Daca tot vorbeati de nationalitate, este careva dintre voi care a cerut nationalitatea nefiind casatorita cu francez ci doar datorita faptului ca a stat in Fr un nr de ani? Noi, (vi-am mai spus mai demult) am luat RDV pentru depunerea dosarului, aici dureaza un an jumatate ca sa te programeze sa iti depui dosarul. Noi trebuie sa il depunem in 17 aprilie 2007. Cum decurge oare dupa asta? Fiind amindoi romani vom mai avea oare vizita acasa? Ma intereseaza tare mult sa stiu cum vor decurge lucrurile fiindca noi de fapt vom fi in Romania cam de prin octombrie 2006, vom veni in aprilie sa depunem dosarul iar apoi vom reveni sa stam doar din iunie.

Dia

Printesele lu mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Inscrierile depind de la facultate la facultate.la toulon de ex este pana pe 15 mai la Nisa pana in iunie, La Marsilia pana pe 31 mai deci nu este o regula.Dia sa inteleg ca sotul tau cu DEa a fost acceptat in Dea franceza?Eu m-as multumi si cu un master 1 dak or fi astia de acord.Sa speram.Si vroiam sa te mai intreb tu ai facut traducerile la toate programele analitice ca sunt o gramada?Eu m-am gandit sa fac la cele mai importante k nu or sta sa le citeask acum pe toate.mai vor si traduse oficial pe aici..o sa le fac o traducere ŕ la mine.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

cait , da sotul meu cu DEA in istorie a fost acceptat la DEA de Science Politique . I-au spus ca nu pot sa il accepte in doctorat fiindca nu a terminat Science Politique!!

Iar nu noi nu am tradus nici o programa analitica doar diplomele si foile matricole.

Dia

Printesele lu mama

Mergi la inceput