Vreau si eu reteta de tzatziki

Vreau si eu reteta de tzatziki | Autor: iuliana

Link direct la acest mesaj

Din pacate nu prea am timp sa caut daca s-a scris cumva reteta asta, asa ca am o rugaminte la cele care o stiu sa o mai scrie o data sau sa imi dea un link de referire. Sar'na:)

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7





Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Uite aici:http://www.lerios.org/recipes/tzatziki.php
Eu asa fac exceptind uleiul pe care nu-l folosesc. In schimb adaug mult marar tocat marunt. Merge foarte bine cu garnitura de orez si pui!

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nebunica-zapacica spune:

Uite 2 retete, nu le-am facut pe nici una, dar poti sa dai un search pe Google, eu asa am gasit multe retete.Spor!
Tzatziki

1.
Se curata de coaja citiva castraveti, se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa vreo 5 minute. Se storc bine se amesteca cu iaurt gras (cit mai gras, se aduga usturoi pisat si marar verde tocat).

2.
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente
1/2 kg. castraveti proaspeti, 3 cutii iaurt de 500 grame, 50 gr. nuci, usturoi, marar, sare, ulei
Mod de preparare
Se scurge iaurtul in tifon. Se taie castravetii cubulete mici, se toaca nucile cu cutitul, se toaca mararul, se preseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele, se adauga putin ulei si sare dupa gust.
Se serveste dupa 1 - 2 ore


Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.
(Voltaire)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ingrediente:
300g iaurt gras si consistent (nu trebuie sa curga - de preferinta de oaie)
un castravete mediu dat pe razatoare si scurs bine apoi de apa
3 catei de usturoi pisati, sare, piper, marar tocat,
se amesteca iaurtul cu castravetele ras, apoi cu celelalte ingrediente. se gusta de sare si piper se serveste imediat sau se pastreaza acoperit, in frigider.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

Eu fac tzatzichi simplu, nu-ti dau cantitati ca eu fac "ochiometric " tot timpul, iaurt bulgaresc ca-i mai gros, castraveti, usturoi, cateva picaturi de ulei de masline, dat la rece, gata e.Poti pune si marardaca iti place, nu oricui ii place, mie imi place mult mararul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Mama draga de unde iei tu iaurt bulgaresc?

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Buna.
Eu fac in felul urmator: am cumparat de la supermarket condimente pentru tzatziki( cam 3 RON)la care trebuie sa mai adaugi castravete, iaurt( 400 grame), ulei masline, zeama de lamaie si usturoi pisat dupa gust. La o portie se foloseste doar o lingura de condiment si gasesti si reteta pe spatele plicului cu cantitatile exacte.Mai poti cumpara pasta gata facuta dar e mult prea scump.
Daca incerci, sigur iti va placea.
PA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Reteta originala de la socrosenie ( am intrat in familie de greci ) iaurt gras, castravete verde , usturoi pisat si sare.

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de ingeras-bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe spune:

eu fac tzatzichi si cu castravete murat, taiat cubulete, stors bine de zeama, adaug iaurt, usturoi pisat si un pic de menta maruntita, e deliciosssss.
pofta buna

Mergi la inceput