Help interpretare rezultat
Am fost inainte de sarbatori la un control ginecologic pe care il fac anual pentru ca asa e bine.Mai bine previi decat sa tratezi.Mi-am facut o ecografie si a iesit totul normal si am facut si controlul ginecologic dupa care mi s-a luat o proba (lama) pentru analiza de laborator.Atunci cand m-am dus la control ma durea usor spatele si aveam si o scurgere maronie.(M-am gandit ca e din cauza anticonceptionalelor pentru ca folosesc Rigevidon de vreo 4 ani si doctorul mi-a zis sa fac o pauza).Doctorul m-a diagnosticat inaintea rezultatelor de laborator cu o vaginita si mi-a recomnadat tratament cu Fenilbutazona, Flagyl (ovule) si Fasigin.Am facut tratamentul si ieri am fost sa-mi iau si analiza de laborator recoltata inainte de tratament.La interpretare doctorul mi-a zis ca e de nota 10.Deci lama era luata inainte de a face tratamentul.Pe buletinul de analiza scrie asa:celule superficiale,rol (sau col pt.ca nu descifrez prea bine ce srie) ,leucocite.Atat si nimic mai mult.Tot atunci i s-a luat si sotului meu o proba (lama) pentru analiza secretiei uretrale insa la el a iesit dupa cum a zis doctorul rau si a trebuit sa ii cumpar o sacosica de medicamente.Pe buletinul lui de analiza scrie asa: Frecvente leucocite, diplococi extraleucocitari, candidre.Dupa interpretare i s-au dat doua tratamente unul de o saptamana cu Zanocin, iar dupa terminarea tratamentului cu Zanocin sa inceapa alt tratament cu Flucovim si Clotrimazol.Eu nu prea am inteles bine ceea ce mi-a zis doctorul (e si arab si abia distingeam ce zice)referitor la interpretarea rezultatelor sotului meu.Ce inseamna asta?E vorba de candida?Daca la el apare la mine cum de nu e prezenta?E grav ce are el?In timpul tratamentului este interzis contactul sexual?Va rog din suflet sa ma lamuriti pentru ca sunt speriata si sunt intr-o mare dilema.Saptamana ce vine am sa merg din nou sa-mi fac analize sa vad cum sta situatia.Sotul nu are nici o jena la urinat,nu are nici o scurgere,mancarimi sau alte modificari pe gland.Eu nici atat nu am nici o durere la contact,mancarimi sau alte aspecte negative.Va multumesc si poate ma poate lamuri cineva si pe mine.
Raspunsuri
Carmen_Marieta spune:
Dada eu zic ca cel mai bine ar fi sa schimbi medicul, eu am patit-o pe pilea mea mergeam la o dr si nu imi explica nik(era romanca) si asa aveam eu sarcina extrauterina(vizibila, palpabila) si ea ma trata pt anexita... deci schimba urgent dr...
DADA30 spune:
Problema este ca e unul din cei mai buni medici din oras la diagnostic,de cand mi-am inceput viata sexuala am mers mereu la el sunt ani buni,am avut si o sarcina reusita la acest doctor insa problema mea e ca nu am inteles ce inseamna ce e pe buletinul medical al sotului.
Un doctor nu se schimba asa de usor.Mai degraba mergand la mai multi doctori si facand alte si alte analize nu faci nimic decat sa te sperii de alte eventuale interpretari.