Fibrom uterin (12)

Capitolele precedente
Fibrom uterin
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23533" target="_blank">(1) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28892" target="_blank">(2) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33534" target="_blank">(3) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40375" target="_blank">(4) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41875" target="_blank">(5) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44379" target="_blank">(6) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45813" target="_blank">(7) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49412" target="_blank">(8) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57478" target="_blank">(9) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63755" target="_blank"> (10) (11)
La propunerea lui Kim va invitam sa participati la sondajul urmator:
Fetele care au reusit sa rezolve aceasta problema si/ sau sa ramana insarcinate dupa ce au descoperit un fibrom uterin sunt rugate sa raspunda la urmatoarele intrebari:
Despre fibrom
1) Cum ai descoperit ca ai fibrom uterin?
2) La ce varsta?
3) Care a fost marimea lui?
4) Tipul acestuia
5) Pozitia acestuia
6) Ce simptome ati avut?
7) Cauze posibile
Rezolvare
8) Cum s-a rezolvat? Tratament sau operatie sau altceva
9) Cu ce fel de tratament/ operatie/ embolizare
10) Ai reusit sa ramai insarcinata?
11) Dupa cat timp?
12) Cum a decurs sarcina/ nasterea?
13) Evolutia fibromului, si alte probleme medicale daca au existat.
Nota: Ar fi ideal sa raspundeti pe puncte, rezultatele vor fi mai usor de urmarit.
Multumim

www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

Raspunsuri

Tia spune:
Kim, sanatate te asteptam cu drag...
www.dropshots.com/laurentiub" target="_blank">sunt iute, nu ma prinde nimeni

arinna spune:
Pun si aici linkul sper subiectul despre Kim de la "Discutii generale",pentru cele interesate...
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=72523
Daiana nu am fost la Dr Stangaciu ci in Visarion si la Chirila in Voluntari...fac un tratament homeopat pentru inatarirea imunitatii si implicit retragerea tumorilor- fibroame, chisturi, noduli...cand se vor implini doua luni voai face niste eco sa vad in ce stare mai sunt..momentan nu mai am hemoragii dar la sarcina nu stiu daca ma voi putea gandi in viitor...
Mada sunt onorata de faptul ca ma consideri buna ta prietena si e reciproc, desigur...
........................
Knowledge is power!

kikilina spune:
Multumesc pentru mesaje!
cred ca pana la urma o sa ma operez... nu sunt deloc sigura ca asta e cea mai buna cale dar mi-e teama sa nu-mi para rau ca nu am incercat si asta!as face orice sa am bb! oricum va multumesc pentru mesaje!
pupici!pupici!

arinna spune:
kikilina, daca se poate face operatia tot e bine....mie sau altor fete ni s-a recomandat histerectomia - scoaterea uterului -totala sau partiala, sau intr-un final, un tratament scump si greu de suportat dupa care mimectomia...
Sa ne spui daca te-ai decis si ce mai faci...
........................
Knowledge is power!

carmenus spune:
Slava Domnului, Arinna! Ne-a dat mari emotii Kim. Nu credeam sa se intample asa ceva. Bine ca a trecut. O asteptam cu drag aici, chiar daca s-a dovedit ca problema ei nu este un fibrom...

karma_cb spune:
Dragelor, bine v-am regasit!
Am inceput tratamentul preoperator miomectomiei si deja au aparut primele reactii. La o saptamana fix dupa prima injectie, mi-a venit CM din nou. Stiu ca e normal sa se intample asa, asa ca am sperante... Sper sa reactioneze fibroamele mele la fel de bine la acest tratament si macar cele mici sa "dispara".
Ce sa zic, sunt increzatoare, macar sa merite banii
O sa va tin la curent
Va pup pe toate si sa fiti sanatoase!

arinna spune:
Carmenus, chiar emotii...sper sa mai aibe timp si de noi, ca fiind si operata si cu bb e tare solicitant cred...
Karma, sper sa suporti cat mai usor tartamentul si sa fie cat se poate te eficient, asteptam vesti de la tine cu mult interes...Si tie, multa sananate !
........................
Knowledge is power!

kim spune:
Fetelor, nu v-am uitat, m-am gandit mereu la voi, nu am vrut sa va sperii cu povestea mea, stiu ca am ramas datoare sa va descriu prin ce am trecut, dar o s-o fac fara prea multe explicatii si judecati. Asta zilele urmatoare, deocamdata sunt f prinsa cu printesa Alicia care merita toata atentia din lume. Ma refac greu dupa operatie, desi am avut cele mai bune ingrijiri in spital, acasa la fel, vine asistenta zilnic. Bucuria si motivatia mea e Alicia care creste vazand cu ochii, suge la san, doarme bine, ii place baita si giugiuleala si e o minunatie de fata.
Vad ca tt lumea intreaba de ce la mine nu a fost indicatie de cezariana din start, eu am vrut sa nasc natural pe cat posibil si in ultima instanta cezariana. Riscurile cezarienei le-a enumerat Michelle pe scurt:
pai dupa cezariana exista risc de hemoragie= necesitatea histerectomiei. risc de infectie = posibil septicemie= risc de deces risc de hernie post operatie, riscul aparitiei aderentelor. in plus de asta medicul munceste mai mult si poate nu toti se simt confortabil facand cezariana. nu in ultimul rand , pt copil e mai bine sa se nasca natural , din cauza anesteziei pe care l-ar putea afecta cat si din cauza scoateri bruste din uter.
iarasi firmele de asigurari sunt sigura ca fac presiuni pt reducerea costurilor medicale si o cezariana implica multe costuri de la onorariul doctorului pana la medicamente , spitalizare etc-
-americanii fac destul de frecvent multi copii , 3 se pare ca e nr. ideal. cu fiecare noua cezariana riscurile aparitiilor unor complicatii creste
Pe scurt, eu am avut noroc, n-am facut hemoragie mare, nu mi-a scos uterul, dar a trebuie sa scoata un ovar si o trompa in afara de chistul respectiv, apoi m-am ales cu o rana care se vindeca greu, la presiunea burtii, inflamare si complicatiile aferente, cu edeme urate de la brau in jos (abia azi dupa 10 zile am inceput sa ma dezumflu, sa elimin apa, nici nu puteam sa ma misc). Oricum travaliul si alaptarea sunt 2 factori pozitivi care ajuta la recuperarea mea. Si cel mai bun stimulent e bebelina Alicia.
Va multumesc ca v-ati rugat pentru mine, gandurile voastre au ajuns unde trebuie, D-zeu a fost mereu cu noi.
Cam atat deocamdata...
Kim si printesa Alicia KIM & p’tit bout d’chou
photos

michelle7 spune:
Despre fibrom
1) Cum ai descoperit ca ai fibrom uterin?
eco de rutina (fusesem diagnosticata cu " chist ovarian" cu 5 ani inainte, poate era tot fibromul asta dumnezeu stie)
2) La ce varsta?
27 de ani
3) Care a fost marimea lui?
560 de grame/ 11cmx8x6 + unul de 3 cm + unul de cativa mm
4) Tipul acestuia
5) Pozitia acestuia
in exteriorul uterului dar prins de uter
6) Ce simptome ati avut?
urinari frecvente. abdomen usor umflat
7) Cauze posibile
hormonii bata-i vina
Rezolvare
8) Cum s-a rezolvat? Tratament sau operatie sau altceva
miomectomie prin operatie deschisa
9) Cu ce fel de tratament/ operatie/ embolizare
10) Ai reusit sa ramai insarcinata?
n-am incercat inca
11) Dupa cat timp?
12) Cum a decurs sarcina/ nasterea?
numai prin cezariana (risc de rupere al uterului )
Poate ar trebui adaugate si urmatoarele intrebari
Cum a decurs recuperarea dupa operatie/tratament
Ati avut efecte secundare sau complicatii dupa tratament ?
Dupa operatie v-au mai aparut fibroame daca da, dupa cat timp