Sfaturi ptr combaterea balonarii!

Sfaturi ptr combaterea balonarii! | Autor: Happiness_4_us

Link direct la acest mesaj

In ultimul timp ma balonez foarte des. Nu imi explic, care este fenomenul. Am incercat sa mananc diferit pentru a vedea daca este vreun aliment care ma baloneaza, dar degeaba. Balonarea este la locul ei. Ce sa fac?

Nana Motoc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

La noi exista carbune alimentar ,care are efectul dezumflarii.Incearca sa nu maninci dimineata rosii .Foarte posibil ca iaurtul,fructele sau tot ce poate fermenta in timpul digestiei sa te baloneze.Diagnostic ipotetic:colita sau mici probleme biliare?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Adevarul este ca maninc in fiecare dimineata un iaurt. Sa fie oare de la el?

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Si eu am avut aceeasi stare acum citeva zile si am observat ca de vina este cantitatea redusa a fructelor. De obicei maninc cam 5 fructe/zi dar s-a nimerit ca zilele trecute sa maninc mai putin si ma simteam tare umflata. Azi am inceput sa maninc mai multe fructe si "balonul" meu s-a mai dezumflat. Iti recomand sa maninci fructele inainte de masa cu 30 minute sau cu 2 ore dupa masa. De asemenea, cerealele cu multa fibra te-ar putea ajuta.

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Si eu am problema asta de cativa ani si nu am reusit sa-i dau de cap. Efectiv, dimineata am burta "trasa", normala, iar seara ajuns sa par gravida in 3-4 luni! Si e chiar deranjant, respir mai greu etc. Am incercat cu ceva medicamente, dar nu a avut efect nici unul. Banuiesc totusi ca tot de la problemele biliare mi se trage...

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morenaA spune:

si eu sufar de aceeasi problema de vreo cateva luni... (si in cateva luni nu cred ca e vorba de un aliment) Asa ca daca aveti solutii care au functionat, spuneti
am o diferenta in talie intre dimineata si seara de 10-12 cm :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancakarina spune:

Aceeasi problema si la mine ,ce ne facem fetelor ,eu simt ca innebunesc .Asa cum spune si Laura T dimineata abdomen plat iar seara arat ca o gravida in 4 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sfaturi generale, care pe mine m-au ajutat (alegeti voi ce vi se pare ca se aplica la voi):

- fara iaurt / sana / lapte batut; imi plac foarte mult, dar am observat ca ma baloneaza instantaneu; inlocuiti-le cu branza de vaci sau alte branzeturi
- nu mancati dulce de dimineata; am observat ca daca luam chiar si un patratel de prajitura sau de chec (dupa un mic dejun normal) ma balonam ingrozitor; la fel, atentie cu dulcele in timpul zilei, dupa mesel principale; daca observati ca va balonati dupa dulce, incercati sa-l mancati intre mese;
- mare atentie la cartofi !!! pe mine ma balonau f.tare
- fructele - numai la distanta de cel putin 1-2 ore de masa, inainte sau dupa; personal as recomanda dupa, pt ca altfel pot produce aciditate
- la fel legumele crude, trebuie sa vedeti daca aveti reactii la ele si la care anume; de exemplu ridichile si vinetele sunt recunoscute ca baloneaza;
- daca aveti probleme cu ceapa (cruda sau prajita) si usturoiul, inseamna ca bila e de vina
- ca tratament, carbunele e sfant, si nici n-are efecte secundare; numai sa nu abuzati de el, pt ca impreuna cu gazele "aduna" din intestin si substante nutritive, si va demineralizati.

In principiu, daca identificati cauzele si alimentele care va baloneaza, incercati sa faceti o pauza si sa tineti un usor regim cateva saptamani. Daca bila isi "revine" si se curata un ic, pe urma puteti introduce alimentele "interzise" cate unul cate unul, si o sa fie mai suportabile ...

Sper sa va ajute ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaN spune:

Si eu cu problema asta. La mine cele mai daunatoare sunt:
- mancarea foarte condimentata;
- bauturile acidulate.
Pentru tratament, tot la carbune (medicinal) apelez si eu. Stiam ca nu e bine de facut din asta un obicei, multumesc bogdanai pentru explicatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Am uitat sa mentionez faptul ca sportul practicat cu regularitate va ajuta cu siguranta: mersul pe bicicleta, inotul, aerobicul, alergatul, etc. Pune singele in miscare, accelereaza metabolismul si in plus iti da energie. Iar daca nu bei zilnic 1l de Cola sau alte bauturi acidulate e si mai bine....
Laptele baut dimineata ma balona si pe mine; l-am inlocuit cu iaurt si lapte de soia si nu mai am probleme.

www.squarethoughts.com/album.php?a=6" target="_blank">Cateii mei • www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

si eu aceiasi problema de cateva luni,toata ziua ma plang la prietena mea ca sant balonata.Eu nu cred ca de la alimente ma balonez,am observat ca atunci cand sant stresata sau suparat parca ma doare putin stomacul si ma balonez.

Mergi la inceput