De ce nu se sparg foliculii ??

Fetelor scriu cu speranta ca ma veti ajuta sa inteleg ce se intampla cu organismul meu.
Astfel prima monitorizare a fost in decembrie cu valori ale endometrului si foliculului destul de modeste. Dr. m-a trimis la o pauza de 2 luni si am revenit in februarie si s-au constatat urmatoarele: z13 end 12mm, f. 21mm, pregnyl 5000um, Z 15 chist 32mm, tratament cu Duphastone 2/zi, 10zile;
In martie: z4 fara chist, tratament costybegit 1/zi intre zilele 5-9, z 12 - endometru 8.3mm, folicul 20mm, pregnyl 5000um, z14 - endometru 8mm, folicul 22mm, z 16 chist 34mm, tratament cu Duphaston 2/zi, 10 zile.
Mentionez ca in toate cele 3 luni de monitorizare am ovulat numai pe ovarul drept.
Ce se intampla ? De ce nu s-au spart incapatanatii astia de foliculi?
katthy
Raspunsuri

Avalon spune:
Ca sa se sparga foliculii la tine este nevoie de o doza mai mare de pregnyl, respectiv 10.000 ui, adica 2 fiole
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Avalon spune:
Incearca! De multe ori un lucru simplu rezolva o problema mare...
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

katthy spune:
Avalon sper sa ai dreptate si de asemenea sper ca luna urmatoare sa ovulez si eu .. macar sa mai pot spera intr-o minune ... macar 2 saptamani..
katthy

IULIABRAILA spune:
asa este incearca cu pregnyl, eu zic ca o sa mearga.
dar de ce nu intrebi doctorul asta al tau, poate pica si el de acord cu noi?
haide, haide, ca esti pe aproape.
IULIA
da de ovarul sting ce ne spui? ce-i cu el? ai vreun diagnostic pt el, ca in 3 luni si cu stimulare trebuia sa zica si el macar ceva acolo.
este vreo problema? ca in cazul asta nu ai spus tot......

katthy spune:
IuliaBraila ovrul stang nu este la fel de activ ca cel drept. Luna aceasta au existat 3 foliculi de 13mm,14mm dar cel dominant a ramas cel de pe dreapta.
Mentionez ca luna martie a fost prima cu stimulare.
PS DR. a fost de acord cu voi luna viitoare pregnyl 10000um.
katthy

IULIABRAILA spune:
io cred ca o trintesti pina luna viitoare, la bune. cu asa foliculi in ambele parti,nu cred ca mai ratezi. cum am zis
ESTI APROAPE!
IULIA merci pt floricute,

pusichet spune:
Salut
Katthy aceeasi problema am si eu, nu se sparg foliculii astia nici sa-i bati.
La mine a fost ceva de genul, z 4 f. 8mm, z 6, f.15mm end.6mm, z 8, f.17mm end.de 8mm. Miine merg iar la ea, deci z 9 sa vada ce dimensiuni mai are, si zicea sa fac pregnyl.
Eu am mai facut citeva luni la rind pregnyl dara fara nici un rezultat.
Sa vedem ce va fi luna asta.
ana maria

katthy spune:
Pusichet am mai citit pe site-uri si se pare ca raspunzator de "maturarea" foliculilor este LH-ul. Singurul tratament se pare ca este suplimentarea cantitatii de LH cu Pregnyl ( contine hcg asemanator cu LH-ul). Inceaca ce au zis fetele: doza dubla.
Bafta maine.
Pe locul unde s-a prabusit o speranta, tasneste un nou izvor al sufletului.
katthy