retete festive, rapide si bune :)))

retete festive, rapide si bune :))) | Autor: columbiana

Link direct la acest mesaj

Buna,

simbata are fiul meu aniversarea de sase ani, vom fi aprox.12-15 adulti+ copiii, si eu dimineata am un examen, deci trebuie sa-mi pregatesc un meniu cu retete rapide dar si bune, si nu prea am idei; daca veti ceva sugestii pentru salate, meniu principal, "rontaieli" si pentru cei mari si pentru cei mici va multumesc.

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ca de la Ana la Ana... De salate, ce sa-ti spun, uita-te si tu la Zona salatelor, poate vezi ceva ce-ti place. Cat despre restul, eu zic, ca sa economisesti timp, sa bagi si tu la cuptor niste ciocanele de pui cu garnitura de legume asortate (cartofi, morcovi, ceapa, fasole verde). Eu nu duc lipsa de idei, dar nu stiu ce preferinte culinare aveti in familie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

merci Ana,

pai acum ma preocupa gusturile musafirilor;

salate: vinete- cu care o sa umplu rosii, ciuperci si nu-mai-stiu (beuf nu-mi place si e prea...populara:))

poate ai niste retete de aperitive mai deosebite?

friptura o s-o inlocuiesc cu gratare (ma tot rog de nea'meteo sa-mi dea vesti bune, sa folosim terasa- aici sunt -3C cum)

Mergi la inceput

Gustari romanesti

Ingrediente: 4 carnati oltenesti, 400 g ficatei de pasare, 400 g pasta de mici, 400 g cascaval feliat, 1 ou, faina, pesmet, sare, piper, cimbru, ulei

Carnaciorii se rasucesc sub forma de rotocoale. Ficateii se curata si se condimenteaza cu sare si piper. Se formeaza mititei din pasta pregatita.
Mititeii, carnaciorii si ficateii se aseaza pe gratarul incins.
Feliile de cascaval se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou batut si pesmet. Se prajesc apoi in baie de ulei incins.
Gustarile se servesc calde si se pot garnisi cu diverse sosuri (de ardei si rosii, de mustar sau de castraveti cu iaurt). Alaturi se aseaza paine alba proaspata si un vin rosu, sec.

Mergi la inceput

Castraveti umpluti

Ingrediente: 2 castraveti de sera, 125 g branza de vaci, 50 g telemea de oi, 1 lg. smantana, 1 ceapa mica, 40 g unt, 1 leg. marar, 150 g ton in ulei, 1-2 lingurite mustar, sare, piper

Castravetii se curata de coaja (in dungi), se taie bucati lungi de 10-12 cm si se scobesc de miez cu grija. Se presara sare in interior. Jumatate din ei se umplu cu urmatoarea compozitie: branza de vaci se amesteca impreuna cu telemeaua rasa, untul moale, smantana si ½ ceapa rasa. La sfarsit se adauga si ½ din mararul tocat.
Restul de castraveti se umplu cu: tonul bine scurs amestecat cu restul de ceapa rasa, mustar, sare, piper si marar. Se lasa castravetii umpluti 15 minute la rece, apoi se servesc ornati cu frunze de patrunjel si un praf de boia, dulce sau iute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ana uite si aici cateva idei,poate te inspira:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71313

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Eu fac o salata si ieftina si buna : mere curatate si date pe razatoarea mare , ceapa rosie taiata julien si sunculita taiata cubulete . Se amesteca toate cu maioneza , se condimenteaza si se .... papa .

Mai am ceva retete de chec aperitiv luate de pe culinar . Da si tu un search pe forumul de la culinar , bineinteles cu www inainte si cu punct ro la sfarsit , intra la meniuri speciale pentru ocazii deosebite sau la mancarea prefereta sau la toate si gasesti o multitudine de retete simple , ieftine si super gustoase . Daca intri la retete in imagini iti arata pas cu pas cum se prepara unele mancaruri .

La multi ani puisorului tau si sa iasa totul OK !!!

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Pot sa-ti recomand niste aperitive de pe
www.vulpeabucatar.com

Sunt niste checuri cu ciuperci...Aaa..si eu am mai facut acum ceva vreme....un fel de rulou din foi de cumparat.
In foile din magazin am pus ca umplutura amestec mexican +ciupercute -totul inabusit un pik peste care am spart 2 oua si le-am amestecat+cascaval ras.
Am rulat toata compozitia in foile de placinta si le-am pus in tava de cozonac sau de chec.A iesit f bun.Taiate subtirel,felii sunt foarte aratoase si f bune la gust!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

wow,

multumesc fetelor;

acum ma organizez, sper sa fie ok; am sa revin cu poze

Ana

Mergi la inceput