Am o scurgere maronie ... ce-o fi oare?!
Salutare!
Am o problema.... am o scurgere maronie, si nu stiu ce poate fi; nici doctorul nu ma lamureste cat as vrea eu...
Mi-a aparut in urma cu vreo 5-6 luni. Atunci aparea cu 1-2 zile inainte sa-mi vina menstruatia. De la o luna la alta a inceput sa apara mai devreme, pana cand, s-a ajuns la 1 saptamana inainte de menstruatie..
Normal, am mers la doctor la control; mi-a dat sa iau 10 ovule si mi-a prescris anticonceptionale - Diane 35.
Acum sunt la a doua luna / a doua folie de pastilute.
Dar prima luna m-am simtit super de naspa: obosita mereu, nu suportam DELOC lentilele de contact, intr-o zi am avut si ceva pete rosii pe fata, mi se umfla burta, mi-au crescut sanii (asta e super de beton - i'm happy) .... naspa...
Si mai mult, aceasta scurgere maronie a fost toata luna NON-STOP si inca este NON-STOP.
Inainte era doar cateva zile inainte de menstruatie... acum, nu mai scap de tampoane zilnice.
Acum, a doua luna e ok. Nu ma mai simt naspa. Dar scurgerea tot este. Mi-e frica....
Maine dimineata ma duc iar la Dr. (Dehelean din Constanta, il cunoasteti?). Sper sa-mi faca lame.
Vreau sa-i spun sa-mi schimbe Diane 35 cu Desorelle - am mai luat de-astea si mi-era bine. Ce ziceti?
Mersi. Pupicei. G.
Raspunsuri
noemi marian spune:
Vad ca nu ai primit nici un raspuns.Am sa incerc eu macar partial.
In legatura cu Diane 35 a fost subiect mare aici pe forum pt ca el nu e de fapt un anticonceptional,ci un antiacneic cu efecte anticonceptional parca.Nu tin minte exact pt ca eu una nu am folosit anticonceptionale decit o singura data si nu mi-au priit.Deci nu sint in tema .Eu as renunta la el.
Cit despre scurgerea de care zici,medicul ti-a facut vreo analiza a secretiei?Si ce ti-a iesit?Ca sfat pot sa-ti spun doar ca eu am avut pb si mi le-am rezolvat cu spalaturi vaginale.Marul-lupului in combinatie cu pelin.Dar asta doar in caz de ceva infectie cu ciuperci sau bacterii.
Dupa ce vii de la dr si ai rezultatul secretiei da o stire si iti spun cum sa faci spalaturile.
A!Si inca ceva:nu mai folosi tampoane zilnice,ele intretin umezeala si 'imbogatesc' mediul cu si mai multi germeni.Stiu ca e neplacut,dar renunta la ele si fierbeti lenjeria de corp.
Iti doresc sa scapi cit mai repede si astept vesti.Noemi
miginuk spune:
quote:
Originally posted by noemi marian
Vad ca nu ai primit nici un raspuns.Am sa incerc eu macar partial.
In legatura cu Diane 35 a fost subiect mare aici pe forum pt ca el nu e de fapt un anticonceptional,ci un antiacneic cu efecte anticonceptional parca.Nu tin minte exact pt ca eu una nu am folosit anticonceptionale decit o singura data si nu mi-au priit.Deci nu sint in tema .Eu as renunta la el.
Cit despre scurgerea de care zici,medicul ti-a facut vreo analiza a secretiei?Si ce ti-a iesit?Ca sfat pot sa-ti spun doar ca eu am avut pb si mi le-am rezolvat cu spalaturi vaginale.Marul-lupului in combinatie cu pelin.Dar asta doar in caz de ceva infectie cu ciuperci sau bacterii.
Dupa ce vii de la dr si ai rezultatul secretiei da o stire si iti spun cum sa faci spalaturile.
A!Si inca ceva:nu mai folosi tampoane zilnice,ele intretin umezeala si 'imbogatesc' mediul cu si mai multi germeni.Stiu ca e neplacut,dar renunta la ele si fierbeti lenjeria de corp.
Iti doresc sa scapi cit mai repede si astept vesti.Noemi
sari pe burta c-apa-i mica
Multumesc mult Noemi.
Chiar ca ai fost singura....
ei bine am fost la doctor sambata - Deheleanu din constanta - si mi-a schimbat anticonceptionalele - de luna viitoare voi continua cu Desorelle (am mai luan acum vreo 3 ani si ma impacasem cu ele).
Dar de analizat secretia asta nu mi-a analizat-o, nu mi-a luat nici o lama....; mi-a zis ca nu-i nevoie, ca este o scurgere dintr-un chist de la ovarul stang, nu e operabil inca, cica e 3 cm si ceva si dupa vreo 6 luni de Desorelle o sa se (citez) "sparga" (?!) .... Pastilutele nu le iau pt ANTI-BB ci ca tratament pt chist (ca oricum, viitorul meu husband e atat de fricos sa nu ramanem insarcinati ca foloseste si prezervativ chiar dc iau pastilute (?!) am trecut printr-un avort acum 4 ani si se teme)
Eu ma gandesc sa merg la altcineva, aici in Tulcea, sa fac Papanicolau....
Si orcum, cred ca schimb doctorul .... m-a dezamagit pt ca nu prea mi-a dat atentie si nu m-a lamurit DELOC!
Apropos, stiti un doctor bun in Constanta? Unul de incredere?
Nu mai stiu ce sa mai zic... Eu beau acum ceai de Cretisoara + Urzica moarta, 3 cani/zi. Am citit pe net ca e eficient pt aceste scurgeri. Adevarul e ca de 1 sapt. de cand beau acest ceai scurgerea nu mai e asa abundenta; apare doar la efort fizic.
Cum sa renunt la tampoanele zilnice?? Si eu sunt satula pana peste cap de ele, dar daca nu le folosesc ma patez....
Pupicei / Georgina
Helenutza23 spune:
si mie mi s-a intamplat sa am cu cateva zile inainte de ciclu niste scurgeri maronii... dar au trecut de la sine...
cu anticonceptionale si stari de rau si sani durerosi m-am confruntat si nu am mai luat.
din pacate e tot ce pot sa iti spun...
sanatate
mexxa spune:
Poate este si o dereglare hormonala care se va trata cu anticoncetionalele....
Multa sanatate
poze
My baby
noemi marian spune:
Draga mea Georgina.
Nu prea stiu ce sa-ti mai spun.Intra pe "Prieteni dintotdeauna" si-acolo trebuie sa gasesti topic de-al constantencelor.
Vezi ce zic ele despre un medic bun.In mod normal ei ar trebui sa-ti raspunda la intrebari ca de-aia sint medici sa te lamureasca,dar...
Intre timp eu voi incerca sa iau legatura cu cumnata mea pt ca ea a luat niste tinctura de...sa ma bata soarele daca stiu ce!
pt chisturi ovariene si-ti scriu ce anume.Ea a fost multumita de tratament si i-a prins bine.
Si iti mai dau un sfat:fa-ti si un test Papanicolau.Nu stiu citi ani ai,dar zice dr ca dupa 30 daca n-ai copii este recomandabil o data pe an.Iar daca esti mai tinara fa-ti-l oricum pt ca nu strica.
,Noemi
copilutzu spune:
quote:
Initial creeata de miginuk
Salutare!
Am o problema.... am o scurgere maronie, si nu stiu ce poate fi; nici doctorul nu ma lamureste cat as vrea eu...
Mi-a aparut in urma cu vreo 5-6 luni. Atunci aparea cu 1-2 zile inainte sa-mi vina menstruatia. De la o luna la alta a inceput sa apara mai devreme, pana cand, s-a ajuns la 1 saptamana inainte de menstruatie..
Si mai mult, aceasta scurgere maronie a fost toata luna NON-STOP si inca este NON-STOP.
nainte era doar cateva zile inainte de menstruatie... acum, nu mai scap de tampoane zilnice.
Acum, a doua luna e ok. Nu ma mai simt naspa. Dar scurgerea tot este. Mi-e frica....
Mersi. Pupicei. G.
Acum 4 ani am avut si eu aceeasi problema.Doctorii nu mi-au pus nici un diagnostic ,dar in urma unui chiuretaj biopsic au depistat cauza. Problema era ...un polip endometrial care a fost inlaturat prin chiuretaj.Abia dupa aceea m-am simtit mai bine si au disparut sangerarile (maronii).
Un drum luuung incepe cu ...un pas !!!

copilutz'