Ajutor!!- Diabet gestational

Ajutor!!- Diabet gestational | Autor: crisstamate

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Sunt insarcinata in 32 de saptamani si zilele trecute am fost diagnosticata cu diabet de sarcina pe baza unui test de toleranta la glucoza, facut la recomandarea medicului, desi glicemia de dimineata era in limite normale. Am aflat de asemenea ca fetita din burtica mea, despre care credeam ca "face sport" nu e chiar atat de in forma, fiind mai grasutza decat varsta pe care o are. Toate acestea combinate cu interdictia de a mai manca cele mai placute alimente, ca mai toate contin zahar (inclusiv merele, preferatele mele) m-au adus intr-o stare de tristete groaznica. Asta ca sa nu mai spun ca deocamdata nu stiu prea bine ce am voie sa mananc si ce nu, asa ca imi vine sa plang de foame mai tot timpul.
Va intreb pe voi, asa informate, dragute si saritoare cum sunteti, a mai suferit cineva de boala asta? Cum v-ati descurcat cu alimentatia? Bebe a fost bine la nastere? Doctorul mi-a spus ca nasterea potrivita in cazul acesta e cezariana si eu imi doream tare mult sa nasc natural (mai ales ca la ultima ecografie am vazut ca fetita e in prezentatia perfecta pt. nastere). Se poate naste un copil mai mare si pe cale naturala?
Raspunsurile voastre mi-ar fi de mare ajutor.


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Crisstamate, diabetul gestational apare din cauza schimbarilor hormonale din cursul sarcinii, deci dupa nastere nu-l vei mai avea
Incearca sa eviti fructele care au continut mai mare de zahar adica bananele, perele, strugurii si incearca mai mult citricele; de mere eu stiam ca n-ar fi contraindicate
Daca fetita este un pic mai mare decat ar trebui poate va fi mai usor si pentru tine sa faci cezariana..
Numai bine si sarcina usoara in continuare iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

crisstamate, nu pot sa-ti impartasesc din experienta personala dar am doua prietene care au avut diabet gestational. Aici te trimit la un specialist de diabet care-ti spune ce poti sa mananci. Sunt sigura ca daca te uiti pe internet gasesti tot felul de diete, asta ca sa stii ce sa mananci fara sa-ti faci griji si sa nu-ti mai fie foame tot timpul. Ar fi bine sa te uiti pe internet, pentru de ex. am avut o colega chinezoica,,,care a vut diabet gestational si nu avea voie sa manace decat o ceasca de orez de zi si era distrusa, iar eu credeam ca orezul e mai mult decat in regula.

Cat despre dimensiunea bebeilor, cred ca depinde de la persoana la persona, de ex. la una din prietene i-au declansat nasterea inainte de 40 de saptamani de teama ca o sa fie copilul prea mare (si ea era cam grasuta) si bietul de el a avut 3100g (pana la urma prin cezariana ca nu s-a putut natural). La cealalta prietena, copilul a fost mare 4000 g. La chinezoaica copilul a fost mic, 2900, dar asta poate fi si genetic ca si parintii erau mici.

Oricum, nu-ti fa prea multe griji ai grija ce manaci si citeste pe internet cat mai multe despre asta.

Nastere usoara!

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de crisstamate
Doctorul mi-a spus ca nasterea potrivita in cazul acesta e cezariana si eu imi doream tare mult sa nasc natural (mai ales ca la ultima ecografie am vazut ca fetita e in prezentatia perfecta pt. nastere). Se poate naste un copil mai mare si pe cale naturala?
Raspunsurile voastre mi-ar fi de mare ajutor.

crisstamate



Imi pare rau ca ai probleme. Dar diabetul in sarcina se poate tine sub control, nu te speria!
Eu n-am avut diabet gestational dar am nascut natural si fara complicatii un bb de 4400 g. N-am avut contraindicatii la nasterea naturala, dar in privinta asta ar trebui sa cazi de acord cu doctorul. Pe mine m-au asigurat ca se poate si s-a putut si nici n-a fost ingrozitor de greu, nici anestezie n-am facut.
Multa sanatate, sarcina usoara si nastere tot asa!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Si eu am avut diabet gestatzional, am tzinut regim si nu m-am mai ingrashat nici un gram. Daca vrei pot sa-tzi trimit pe privat ce ai si ce n-ai voie sa maninci, si mai ales cum sa maninci. Am nascut prin cezariana din motiv ca fetitza era in pozitzie podalica. Si bebitza mea era dolofana vazuta la ecograf, dar dupa regimul alimentar am nascut-o de 2.700 grame.
spune-mi daca vrei sa-ti trimit dieta, chiar daca mai ai vreo citeva saptamini pina nasti, nu-i rau sa tzii un pic de regim.
Si nu mai fi speriata... trebuie sa tzii regim si nu patzesti nimic.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre

Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)

Poze cu ingerasul lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

nu fii speriata, diabetul gestational nu este la fel ca si diabetul acela "normal". am citit mult despre asta, pentru ca ma stiam in culpa (maninc foarte multe dulciuri) si ma asteptam sa-mi iasa testul pozitiv, dar vad ca am scapat ca prin minune.

am inteles ca bebelusii nascuti din mama cu diabet gestational sunt mai mari decit ceilalti, de aceea se recomanda cezariana. dealtfel, fetele de mai sus au amintit deja de asta, si intr-adevar nu toate mamele nasc bebelusi mari. dar cum medicii nu ghicesc mai niciodata greutatea copilului inainte de a se naste (nici macar la sarcini fara diabet), eu cred ca e o masura de precautie binevenita cezariana.

fii linistita, tine regimul, si o sa vezi ca o sa fie bine

35+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Buna dimineata!

Danelutza, te rog sa-mi trimiti si mie daca poti regimul alimentar pe privat. Anul trecut am nascut o fetita de 4.500 kg, iar acum sunt din nou insarcinata in 30 saptamani si se pare de la masuratorile de la ecograf ca si acest copil este mai marisor cu vreo 2-3 saptamani. Din ce mi-a zis doctorul, cica daca dai nastere la copiii de peste 4 kg, mama este suspecta de diabet. Analizele mi-au iesit bune, dar totusi as vrea sa tin un pic de regim cat timp mai am pana la nastere. Multumesc mult.

Te

Oana , Alexia si Maya din burtica 29 s+

http://photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

As vrea si eu, daca se poate, regimul alimentar pe PM. Desi amindoi copiii i-am nascut cu 4.4kg, e drept prin cezariana dar din alte motive, nu de diabet, nu e adevarat ca mama e suspecta de diabet...Nu are nici o treaba una cu alta...diabetul gestational este temporar, pe cind celalalt e permanent. Si intr-adevar se recomanda cezariana, se pare ca asa se pot evita unele complicatii ce pot aparea pe parcursul travaliului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Cris

Si eu am fost diagnosticata cu diabet getational, acum am 31 saptamani...dar nu sunt stresata deloc..pentru ca valoarea mea nu e mare....mi-a iesit 146 iar limita superioara este 140. Eu am vrut sa repet testul, dar doctorul m-a asigurata ca nu trebuie...daca valorea era peste 200 mi-ar fi recomdat sa=l repet..Tu ce valori ai avut?
Cel mai indicat in cazul diagnosticarii cu diabet este sa faci miscare usoara ( asta daca-ti permite medicul), si sa mergi pe jos 30 min - o ora, zilnic...Eu am renuntat la dulciuri, mancam foarte multa ciocolata si la mancarurile grase, inclusiv la paine.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Dodo, vroiam sa spun ca mama e suspecta de diabet "permanent" in viitor, nu neaparat in timpul sarcinii. Mie cel putin asa mi-au zis doi doctori pe care i-am vizitat (un endocrinolog si un internist)


Oana , Alexia si Maya din burtica 29 s+

http://photos.yahoo.com/ph/catxo100/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20050305/n/My+baby+Alexia/dt/7/k/7c29/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fetele viitoare mamici, stati linistite, incercati sa papati mai sanatos, mai putin dulce, dupa nastere nu veti avea probleme. Important e sa nu luati nici un fel de tratament pentru diabet, ma refer la tratament medicamentos - am mai auzit cazuri - sa faceti plimbari cat puteti. Pe mine m-au suspectat de multe chestii, unii "medici", printre care diabetul-diabet, gravida fiind ... dar am nascut un copil sanatos si nu am nici un fel de probleme cu glicemiile. Cat am fost internata in spital m-au disperat cu glicemii induse, am ajuns cu atata stres si nervi sa am sub limita normala

Sarcini usoare in continuare !!! Si bbi sanatosi !


Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput