Incepatoare-17sapt. Cum simti ca misca bebe?

Incepatoare-17sapt. Cum simti ca misca bebe? | Autor: Roxana01

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor si viitoarelor mamici!

Este prima oara cand scriu pe forum, m-am logat de ceva timp dar nu am avut "curajul" sa ma dezlantui. In primul rand o scurta prezentare: ma numesc Roxana si sunt insarcinata in saptamana 17 cu primul bebe (fetita, se pare).

Cum este prima sarcina am o gramada de intrebari. Daca sunteti cam in aceeasi perioada insarcinate cu mine sau daca va aduceti aminte de aceasta perioada, cam cate kilograme v-ati ingrasat pana acum? Eu am pornit de la 57kg si am deja 61 spre 62kg, adica 4-5 kg. Este cam mult? Unele cunostinte s-au ingrasat maxim 9kg toata sarcna, asa ca ma ingrozesc! Stiu ce spun statisticile, dar as vrea parerea celor care "au fost acolo", fiinte care traiesc aceleasi sentimente, griji, placeri.

Si inca o grija: stiu ca ar trebui sa simt ca misca fetita mea, dar eu habar nu am ce inseamna asta. Ce ar trebui sa simt? Ca niste furnicaturi sau junghiuri simt, dar nu stiu daca sunt ce cred eu. Ar trebui sa simt ca misca si tinand mana pe burta, ca in filme?

Uite ca deja la primul mesaj si m-am lungit la vorba. Va felicit pe toate mamici si viitoare mamici si va doresc multa sanatate. Si cele care nasc la sfarsitul lui august - septembrie, sper sa ne impartasim trairile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Bine ai venit intre noi Roxana. Mamicile de pe acest forum pot sa iti vorbeasca luni in sir despre experienta lor minunata. Sunt sigura ca vei gasi aici raspuns la toate intrebarile tale.

sarcina usoara in continuare si o bebelina frumoasa si sanatoasa!





Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Roxana, bine ai venit pe forum si felicitari pentru bebe !!!
Potzi sa intrii aici la Odiseea sarcinii in 40 saptamani si sa te inscrii pe listuza de mamici Iulie-August sau pe listutza de mamici de Septembrie-Octombrie, unde o sa gasesti multe dragutze care o sa-ti raspunda la intrebari.

Miky 25+
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006
NEW Album intalnire 18 martie NEW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

roxana, eu am simtit-o pe cea mica tot la 17 sapt jos de tot, eram foarte ingrijorata, dar pana la urma am aflat ca e ok si ea este, misca caputul care era pozitionat f jos. lumea mi-a zis ca prima oara se simte ca o falfaire dar eu am ratat asta.

si eu tot cam atat m-am ingrasat pornind de la 56 si tot asa de ingrijorata eram dar pana la urma am aflat ca rau nu-i face bebelui, doar pt noi e mai greu

numai bine iti doresc

dandana 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Roxana01, bine ai venit pe forum. Te asteptam la mamici de septembrie-octombrie.Am aproximativ aceeasi varsta a sarcinii ca si tine. Eu nu am luat prea mult in greutate din cauza gretzurilor, dar cred ca 4-5 kilograme este normal sa iei. Ma bucur ca am pus la loc ce am pierdut in primele saptamani de rau.

Felicitari pentru fetita, la mine se pare ca e baietel, eu am simtit primele miscari de vreo 2 zile ca niste batai de aripi sau ca un nervisor sub buric. In general, il simt de 2-3 ori pe zi, bataile sunt destul de rapide, dar nu dureaza foarte mult.

ignatica

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

buna roxana si bine ai venit pe forum.te invit si eu la mamici de sept-octombrie 2006.la mine inca nu a miscat,nu am aflat nici ce va fi,dar astept cu nerabdare momentul.cat despre kg eu am deja 5-6 in plus dar doctorul nu mi-a spus ca ar fi rau.si apoi mi-e foame continuu,nu pot sta flamanda,oricat as incerca.
sarcina usoara in continuare!

svetlana,15+




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

la mine, simteam ca niste baloane care se spargeau in burtik abia in saptamina 19 am inceput sa simt miscari clare, ca pina atunci eram destul de confuza. credeam ca aveam gaze la stomac dar de fapt am aflat ca era bebe.

35+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cuculeana spune:

Buna Roxana si mamicilor de bebici miscaciosi

Nu esti singura care ti-ai pus intrebarea cum se simt primele miscari ale bebe-lui, exact aceleasi dileme le am si eu. Am citit si eu intr-un cartoi despre sarcina din care tot citesc (Clinica Mayo - Despre sarcina si nastere) ca primele miscari se simt "ca o falfaire de aripa de fluture" doar ca in afara de faptul ca e o imagine superba metaforica nu ma lamureste practic prea mult (ca inca fluturi in stomac n-am avut).

Hai sa zic despre mine. Pe la 17 saptamani (acum am 20) am inceput sa simt sporadic, seara, cand stateam linistita in pat, niste "chestii ciudate" in burta. Eu le-as descrie ca pe niste scurte zvacnituri, nedureroase, dar de un soi nemaiintalnit pana atunci. La inceput m-am speriat ca n-am stiut ce sunt, dupa un timp m-am prins ca nu poate fi decat bebele. La mine "zvacniturile" astea le simt doar cand stau foarte linistita, de obicei intinsa in pat sau eventual in fotoliu, probabil ca inca nu sunt destul de tari ca sa le sesizez si cand sunt in miscare. Cu mana pe abdomen nu am simtit inca nimic, dar de fapt tot fenomenul dureaza mult prea putin (o zvacnitura sau poate doua) si in timpul asta nici nu prea apuc sa-mi duc mana la burta. Ah, interesant e ca ginecologul s-a cam mirat cand i-am zis saptamana trecuta (la 19 saptamani) ca eu cred ca de 2 saptamani il simt deja pe bebe, ca cica la prima sarcina nu se simt asa devreme.

Cuculeana



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Va multumesc tare mult pentru raspunsurile voastre! Face asa bine sa vorbesti cu persoane care traiesc aceleasi experiente! Multumesc pentru sfaturi si ne mai vedem pe forum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Buna Roxana!

In primul rand nu iti mai fa atatea griji legate de kilograme... Chiar nu vrei macar o data in viata (sau poate de mai multe ori) sa te simti si tu libera si neincorsetata de principii si legi si generalizari facute de altii?? Eu zic sa nu te stresezi cu acest aspect, vor aparea pe parcurs alte probleme cu care sa iti bati capul si pe langa asa nu cred ca vrei un bb frustrat ca ai transformat sarcina intr-un calcul riguros si o lupta cu kg!

Si legat de primele miscari...DOAMNE ce minunatie! Si eu le-am simtit tot cam in aceiasi perioada si au fost ca niste mici zvacnituri sau gadilituri si apoi au devenit din ce in ce mai puternice! Minunat!

Iti doresc sarcina usoara si un bb minunat!

nunta mea

Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricika spune:

Buna tuturor! Sunt noua pe forum desi va citesc de mult timp, dinainte de a ramane insarcinata.
Acum am in burtica un BB de 18 saptamani si astept cu nerabdare sa miste ... Ma rog, in sensul in care spun doctorii ca misca, pt ca eu simt de prin saptamana 14 niste gadilaturi, balonase, furnicaturi uneori si, intr-adevar numai cand stau intinsa - ceea ce se intampla de obicei seara. Uneori simt ca misca jos de tot, probabil si pt ca, asa cum am mai vazut pe forum, e pozitionat cu capusorul in jos. Cel putin asa era la ecografia pe care am facut-o la 14 saptamani.
Ar trebui oare sa loveasca de acum?
Astept sa mai vorbim si ma bucur ca pot discuta cu voi, persoane aflate in aceeasi situatie, pt ca numai cine a fost insarcinata stie ce inseamna si ce simte o viitoare mamica.

Mergi la inceput