BB racit- ce sa fac?
Din pacate am ajuns si la problema asta!Of,Cristi e putin cam racit si ma gandeam ca avand in vedere ca este doar la inceput as putea sa iau raceala asta mai din pripa ca sa nu se agraveze.
Am avut aseara probleme mai mari ca avea frisoane cu toate ca nu avea febra dar in rest ii curge nasucul si stranuta (nu tuseste inca dar banuiesc ca daca nu rezolv problema cu nasul o sa o faca).
Nu stiu cam ce as putea sa-i dau sa nu se agraveze are doar 4 luni si vad ca serul fiziologic nu face mare lucru.
Eu nu prea sunt adepta medicamentelor si prefer mai mult "metodele traditionale" dar in cazul lui nu stiu ce ar avea efect.
Voi ce ati facut? Da-ti-mi si mie un sfat ca nici nu prea vrea sa doarma ca nu respira bine pe nas si e tare nervos.
Daca este racit mai pot sa-i fac baita diseara bineinteles daca nu are febra?
Astept ajutorul vostru.pupici si sanatate la bb-i!
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
Raspunsuri
nikita spune:
Intradevar este problema, sa ai un bebelus racit. Eu am crescut o fetira care va implini un curand 12 ani si nu sunt nici eu adepta medicamentelor dar daca as fi in locul tau, acum am o bebelusa de 5 luni, cred ca as merge iute la pediatru. Poti incerca daca vrei cu paracetamol pentru sugari, si cu BabyBalsam , foarte eficient in cazul unui nasuc infundat.In rest metode traditionale naturistre la un bebelus asa de micut, parca nu prea poti sa aplici.Poate doar o frectie , fa-ti rost de otet din trandafiri (de la plafar)eficient la reducerea febra. Va pup si va doresc sanatate.
nikita spune:
quote:
Originally posted by nikita
Intradevar este problema, sa ai un bebelus racit. Eu am crescut o fetita care va implini un curand 12 ani si nu sunt nici eu adepta medicamentelor dar daca as fi in locul tau, acum am o bebelusa de 5 luni, cred ca as merge iute la pediatru. Poti incerca daca vrei cu paracetamol pentru sugari, si cu BabyBalsam , foarte eficient in cazul unui nasuc infundat.In rest metode traditionale naturistre la un bebelus asa de micut, parca nu prea poti sa aplici.Poate doar o frectie , fa-ti rost de otet din trandafiri (de la plafar)eficient la reducerea febrei. Va pup si va doresc sanatate.
micaela spune:
Eu nu sunt impotriva tratamentului naturist, ba chiar sunt pentru, dar.. cred ca bebe este prea mic si, eu una, as spune sa incepi cu un paracetamol pentru sugari si asta rapid, iar in acest timp suna pediatru. Eu spun acestea pentru ca Sebi (care acum are 2ani si 6luni) cand era mic facea febra foarte mare cand era racit iar cu asta nu e de glumit. De aceea zic sa chemi urgent pediatru. Nu e neaparat sa fie ceva grav, dar totusi trebuie sa-l vada pediatru spre a-i recomanda ceva.
Va pup si multa multa sanatate.
ioana spune:
Si eu sunt pentru o consultatie urgenta la medic. Intre timp, ca sa-i desfunzi nasucul si sa poata respira, incearca si cu Pinosol sau alta solutie pt. nas. Pinosolul nu se pune in nasuc la bb asa mic, doar se tamponeaza narile, si poti sa-l tii pe undeva aproape de el, sa degajee vapori. Si nu cred ca ar strica o baita, aburul ii mai desfunda nasucul. Toate cele bune!
astoian spune:
Sa stii ca e foarte posibil nici sa nu faca febra. Aceeasi problema am avut-o si noi cu bb la 6 luni: a avut nasucul infundat cam 2 saptamini dar nu a facut febra si nici nu a tusit. In acest caz iti recomand ceea ce am folosit noi: KARVOL (capsule de uleiuri volatile: se pun pe o batistuta in apropiere de capul lui bb ) si ser fiziologic efedrinat, incalzit in prealabil. Daca nu are febra poti sa-i faci linistita baitza de zi cu zi.
Sanatate multa !
adina si andrei
danis spune:
noi avem aceeasi problema: anda are aproape un an, dar pana acum nu a racit, iar aseara a inceput sa stranute si sa-i curga nasul, iar noaptea ne-a trezit din ora in ora fiindca se infunda si nu stie sa respire pe gurita; nu am vrut sa ma reped la antibiotice si i-am dat si eu karvol, iar la serul fiziologic a reactionat bine, desi nu m-a lasat sa-i pun decat intr-o nara; azi am sunat medicul si mi-a spus ca daca nu tuseste si nici nu are febra, sa-i dam doar nurofen (paracetamol) si s-o hidratam; pentru somnul de noapte ne-a recomandat sa luam olint dar sa-l diluam cu 3/4 apa si sa- dam inainte de culcare; chiar as vrea sa stiu daca ati mai dat bb-ilor vostri olinth si daca a mers
Daniela si bb Anda
gabriel spune:
Incercati cu "BabyBalsam", este o alifie pe baza de eukalipt si rosmarin.
Se aplica pe piept-spate-gat si o sa respire mai usor.
Gabriel - tatic!
http://www.familia-mea.go.ro/
ymellda spune:
Na ca am gresit mesajul!!!
Imi cer scuze.
Pentru bebe racit: in primul rand cheama un pediatru bun sa il vada, chiar daca nu are febra si e doar fornait. Daca nu reusesti, sfatul meu este sa ii desfunzi nasucul, cu Sterimar spray sau ser fiziologic sau sa-l tii in baie un sfert de ora cu apa fierbinte deschisa sa inhaleze vapori. Sau Baby Balsam. Daca simti ca are gatisorul inflamat, Nurofen pentru bebei. Nu este antibiotic si este un antiinflamator foarte bun. Nu este numai pentru febra. Reduce inflamatia gatisorului si a canalelor nazale. In trei zile scapi.
Multa sanatate.
Alina si Andra
www.bebelus.com
oanamarchezi spune:
Am mers la pediatru si mi-a dat Keflex,Eferalgam si Ambroxol.Pt nas Nazomer.Picaturile nu au efect, Keflexul il vomita(este antibiotic) si am ajuns de unde am plecat.
Noapte trecuta s-a trezit di ora in ora ca nu putea sa respire si trebuia sa-l curat in nasuc,ceea ce e un adevarat cosmar.
Nu stiu ce sa-i mai fac.I-am facut frectie si pare sa se simta mai bine acum dar vine noaptea si iar o iau de la capat.
Trebuie sa rezolv problema cu nasul ca altfel nu o sa fie linistit....
Recomandati-mi niste picaturi eficiente care sa desfunde nasucul si sa opreasca secretia pe care le-ati folosit voi.
Poate asa o sa doarma si el putin....
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi