Incompatibilitate grupa de sange?!

Incompatibilitate grupa de sange?! | Autor: Steluta

Link direct la acest mesaj

Buna,

Sunt insarcinata in 25 de saptamani. Am inteles ca ar exista o incompatibilitate de grupa de sange intre mine (grupa O) si sotul meu (cu B). Am citit despre asta si pe un alt forum. In principiu efectele acestei incompatibilitati la primul bebe consta in ceva complicatii dupa nastere (icter pe o perioada mai lunga). Insa la al doilea bebe, trebuie musai sa fac aceste dozari cu anticorpi. O sa va dau mai jos cateva din informatii aflate.

"Incompatibilitatea de grup sanguin ABO poate sa apara doar in cazul mamelor OI si cu copii AII, BIII sau ABIV. Uneori, mici cantitati de hematii din sangele copilului traverseaza placenta si determina formarea, in circulatia mamei, a unor anticorpi mai speciali, de dimensiuni mai mici care reusesc sa traverseze placenta. Acesti anticorpi distrug o parte din hematiile copilului si determina icterul mai intens, pana la forme mai grave, care poate sa apara la unii nou-nascuti. Se pare ca in cazul combinatiei mama OI si copil BIII reactiile sunt mai grave decat in cazul combinatiei OI-AII."

"Nu sunt si nici nu vei avea probleme cu sarcina si respectiv copilul atat timp cat vei face urmatoarele analize: in a 3-a luna de sarcina trebuie sa mergi la Institutul de Hematologie pt. recoltare sange, analiza de imunohematologie - dupa aceea trebuie sa revii la acelasi institut pt. aceeasi analiza si in luna a 7-a. Este vorba de anticorpi A imuni / Titru care trebuie sa fie absenti si respectiv Anticorpi B imuni/ titru care la fel trebuie sa fie absenti."

Eu sunt curioasa daca s-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema.

Steluta 25+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu am incompatibilitate O I - A II cu sotzul meu. Mi-am facut analizele si in prima sarcina (din cate tin minte nu mi-au aparut anticorpii) si acum intr-a doua. Mi le-am facut exact cum zici tu in luna a 3-a si nu s-au detectat anticorpi si le voi reface mai prin sapt. 30.

Sa stii ca se fac si in alte parti, eu mi le-am facut la CMU.

A mai fost un subiect acum cateva saptamani, poti sa il cauti. Raspunsese si o fata care avea incompatibilitate O I - B III si al doilea bebe a avut intr-adevar icter foarte puternic, mi se pare ca a facut fototerapie sau asa ceva.

Kehleyr 23In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Eu nu am stiut ca trebuie sa fac aceste analize pana acum, cand sunt deja in luna a 6-a. Ar fi suficient sa le fac in luna a 7-a sau atunci nu mai conteaza??

Steluta 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Nu stiu ce sa iti raspund... imi pare rau. Cred ca este util si acum.

Uite, am gasit subiectul de care iti spuneam:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66698" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66698In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Steluta, uite ce am gasit despre incompatibilitatea ABO pe http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001306.htm

Du-te la Institutul de hematologie pentru dozare anticorpi anti A (clinicile particulare tot acolo trimit probele) si daca ai un titru crescut (peste 1/32) cere mai multe detalii despre riscuri de la doctorita care iti vizeaza buletinul de analiza.

Daca ai RH pozitiv nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.

Incompatibilitatea RH intre mama si copil poate avea consecinte grave daca mama este izoimunizata (mama Rh negativ, a avut deja o nastere/avort si nr. de anticorpi anti D (numiti si anticorpi anti RH) din sangele matern e crescut - aici intr-adevar copilul trebuie scos inainte de termen daca titru anti D o ia razna - se intampla de obicei in ultimul trimestru, cand exista posibilitatea ca sangele copilului sa intre in contact cu sangele matern).

Numai bine si bucura-te de sarcina cat poti de mult(eu zic ca e una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei).
Life is a journey, not a guided tour. Bryan Rehard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

eu am 01 sotul meu are A2. am facut anticorpii in saptamana 32 si a iesit analiza buna. bb a avut insa un icter care a durat 1 luna si juma si a trebuit sa ii dam vit. C. in rest nu au fost probleme.

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Mi-am facut pana la urma analizele la Institutul de Hematologie acum la 38 de saptamani, si se pare ca nu am anticorpi. Asta ce inseamna ca nu ar trebui sa apara nici-un fel de probleme de incompatibilitate cu bebelina?? Adica va avea grupa mea de sange??? Oricum e de bine!

Steluta 38s+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Probabilitatea sa iasa cu grupa ta este minima. cel mai sigur va avea grupa sotului si asta se pune la icteru post natal doar (adica nu afecteaza cu nimic relatia cu tine, mama purtatoare, atata timp cat nu ai anticorpii anti b). Pe masura ce avansezi in numar de sarcini, riscul de aparitie al anticorpilor creste proportional. In cazul in care exista, corpul tau poate trata sarcina ca pe un corp strain.
Eu am facut analiza in luna8a la prima sarcina (absenti) si in primul trimestru acum (absenti)., mami de ( 13oct04 )

Mergi la inceput