Aderente si sarcina

Aderente si sarcina | Autor: valide

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor
Citesc de mult timp informatiile de pe acest forum. Va urmaream din umbra.Pe scurt o sa va spun povestea mea. In urma cu 10 ani am facut o operatie avand chisturi ovariene foarte mari, iar in urma acesteia am ramas fara trompa stanga. Nu stiam ce va fi mai tarziu si nici nu am primit explicatii de ce a fost nevoie sa fie eliminata trompa. A trecut vremea si de cativa ani incerc sa fac un bebe. Am facut investigatii, analize, etc., ultima fiind laparoscopia in umra careia s/au descoperit foarte multe aderente si un chist pe ovarul drept. Medicul a spus sa asteptam un an sa vedem ce se intampla si daca nu ultima solutie este vitro.
As vrea sa stiu daca mai sunt fete care au avut aderente si ce li s/a intamplat. Precizez ca au trecut aproape 6 luni de la laparo.

In final vreau sa va spuns LA MULTI ANI!
8 Martie sa va aduca cat mai curand un bebe.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

cand apar probleme la nivelul trompelor nu stii niciodata daca sunt sau nu sanse reale de rezolvare. interventiile directe de multe ori pot face mai mult rau decat bine, acum fiecare alege cum crede ca este mai bine .. eu am fugit de laparo si am ales sa fac instilatii. desi multa lume a zis ca este o procedura depasita, am ales sa incerc. dupa 3 luni de chinuiala am refacut HSG si a iesit mai prost ca prima :( dupa fix un an de la terminarea instilatiilor am ramas insarcinata pentru prima oara pe cale naturala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Valide,

Am facut laparo acum trei ani, intre timp am ramas insarcinat de trei ori dar aveam o alta problema si nu putea tine sarcina progesteronul!
In fine s-a rezolvat totul cu un tratament iar acum sunt insarcinata natural dupa o laparoscopie avand aderente

Curaj se poate
12

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Eu nu ma numar printre fetele care au facut laparoscopie, dar ma numar printre acele femei cu aderente pe trompa.
Dupa 9 ani de incercari nereusite de a ramane insarcinata (atat pe cale naturala, cat si prin inseminare artificiala) am avut ocazia sa intalnesc niste doctori minunanti care si-au dat seama ca nu aveam nici o sansa de a ramane insarcinata pe cale naturala.
Trompa din partea stanga era terminata (facusem extrauterina cu cativa ani in urma), iar trompa cealalta, pe care o credeam buna, avea aderente. De aceste aderente nu-mi spusese nici unul din doctorii la care fusesem atatia ani.
Si singura solutie a fost fertilizarea in vitro, care a fost o reusita de prima data.
Acuma am o fetita superba de 1 an si 5 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Eu nu cred ca laparascopiile provoaca aderente, eu am facut 2 si chiar mi s-a explicat rostul lor: nu sunt opertaii invazive si nu provoaca aderente. Tocmai de aceea se fac in situatiile in care se poate evita o opertie mai mare care da poate provoca aderente. Dar aderentele apar si din alte cauze: anexite, endometrioza, chisturi...

Eu cred ca atata timp cat trompa este libera si ovarele functioneaza bine, poti ramane insarcinata. Mult succes!

Vauva 15+

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

Din pacate, eu sunt "fericita" posesoare a 3 laparo pentru inlatuarea aderentelor: 07.2001, 11.2004 si 09.2005.
Numai si numai aderente care strangulau trompele si ovarele.
Permeabilitate 1, test cu albastru de metil OK, totul Ok...dar...ele se refac...cam dupa 6 luni.
De ex, vezi bine ca in cazul meu, intre ultimile 2 laparo nu au trecut decat 9 luni (de anexita nici nu s-a pus problema) iar ele au fost mai multe decat in primul caz - m-a operat aceeasi echipa de dr si am si casetele acasa.
Dupa fiecare laparo, a urmat speranta, inseminari - sa prind cele 6 luni...dar...am ajuns la FIV - dosar depus - acum astept sa-mi vina cm sa ma apuc de treaba.
Deci, nu te supara pe mine, dar 1 an e fffff mult...cel putin din punctul meu de vedere.
Eu iti urez succes si multa bafta!
Te asigur ca si fiecare organism reactioneaza "cum il duce capul"! Deci, nu trebuie sa iei dupa mine.
Eu doar te-am avertizat ca si eu daca nu ma incapatanam, poate nu lasam sa treaca 5 ani de sperante.
!

"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice
Poze dragi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Fetelor explicati-mi si mie ce inseamna aceste aderente? Am tot citit despre tot felul de proceduri medicale - drilling ovarian de exemplu care insa pot lasa in urma aderente. Insa niciunde nu am gasit o explicatie - ce inseamna aceste aderente si ce rau fac ele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Mie la laparo mi-au spus ca am aderente, muuulte si sanse mici sa fac bb. Laparo am facut pt desfundarea trompelor. La 3 luni dupa laparo am ramas insarcinata si acum am o fetita de 6 ani. Nici medicii n-au inteles cum am reusit sa raman insarcinata cand ei cu 3 luni in urma mi-au spus ca nici o sansa sa raman insarcinata. Cica sa fac o operatie clasica pt indepartarea aderentelo....am refuzat.

serbare 8 Martie
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mishulina spune:

Si pentru mine aderentele astea sunt un cosmar...Am o gramada si sunt vechi de peste 10 ani...Nu s-au format "din senin",adevarul e ca este oarecum justficata prezenta lor dupa multele operatii pe care le-am suferit (mai ales ca au fost interventii clasice,cu deschiderea abdomenului si cu bagatul mainilor in burta pana la cot,asa ca n-aveau cum sa nu se formeze...) In momentul de fatza am unica mea trompa,cea stanga (ca de dreapta - cu ovar cu tot- au avut grija sa "ma scape") afectata de aderente care ii imprima o forma ciudata,curbata si o blocheaza peritubar,adica exact la capatul cu cili...
Ca sa scap de ele am incercat fizioterapie si P.U.T.S (perfuzii utero-tubare) dar se pare ca (deocamdata) n-au mers...
Asta e,mai incercam ca de FIV (care imi e recomandat insistent) nu avem bani...

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

La mine a trecut un an de cand am facut laparo, pentru un chist si aderente (descoperite in timpul operatiei) date de clamydia... Din pacate nu s-a intamplat nimic de atunci. Lunile trec iar sperantele mele si nervii mei se distrug usor, usor. Asteptarea asta nu e buna, sunt convinsa, dar nu mai am putere sa mai fac ceva, cred ca incep sa ma resemnez. Uneori imi vine sa cred ca s-au refacut aderentele, ptr. ca stiu ca e posibil acest lucru post-operator...dar ce sa fac, sa fac o noua laparo sa vad daca nu cumva s-au refaut aderentele? Nu, nu mai am putere, ce o fi o fi...poate ca Dumnezeu nu vrea sa-mi trimita acest DAR.

Sper ca nu v-am plictisit sau deprimat!
Lala

Mergi la inceput