Am si eu o mica problema. Azi am fost la dr si in urma ecografiei pe care mi-a facut-o a zis ca am chisturi micute pe ovare. Nu sunt multe cam 5-6 pe fiecare. A zis ca nu e o problema si ca nu se da tratament daca sunt asa de micute si putine. Dar problema este ca m-a cam speriat. S-a mai confruntat vreuna din voi cu asa ceva? Daca da spuneti-mi si mie ce sa fac sa mai merg si la alt medic sau nu am motiv sa ma impacientez deocamdata. Multumesc.
Si eu am avut anul trecut cateva chisturi pe ovarul drept si in urma tratamentului prescris de medic, antibiotic si supozitoare antiinflamatoare, la urmatorul control chisturile nu mai erau.
Sfatul meu este sa consulti si un alt medic, sa vezi daca si el are aceeasi parere, poate ca intr-adevar conteaza dimensiunea chisturilor.
Multa sanatate!
Nana Motoc
nu cred ca ai motive sa te sperii deocamdata.
multe chisturi apar si dispar pe perioada unui ciclu menstrual.
trebuie sa iti faci probleme cind cresc, sau daca sint tot acolo citeva luni la rind.
scenariul cel mai "ingrozitor" este ca unul dintre ele sa ia proportii (eu am avut unul de 8 cm
) - si chiar si atunci se face punctie si scapi de el.
deci, nu te ingrijora!
Elise
Multumesc pentru sfaturi si incurajari. Se paote ca m-am ambalat eu prea tare mai ales ca si dr. a zis sa nu-mi fac probleme.
Problema ta nu e chiar asa de mare dar poate devenii in timp daca nu urmaresti periodic sa vezi ce mai fac.Chisturile apar si dispar un timp dupa care cresc si nu mai ai ce face.
Incearca sa faci de 2 ori pe an ecografii si daca cresc mai mari de 2cm mergi la un endocrinolog sa-ti faca niste analize,pe langa controalele la ginecolog.
alina