oligoamnios-diagnostic grav?

oligoamnios-diagnostic grav? | Autor: katoiu_4u

Link direct la acest mesaj

sunt in 31 saptamani si am fost diagnosticata cu oligoamnios, iar bb meu, la ecograf, are dimensiunile unui copil mai mic cu o sapt si 3 zile decat varsta lui normala. dr meu zice sa nu-mi fac griji insa nici nu-mi da prea multe amanunte sa-nteleg exact ce inseamna asta. saptamana viitoare ma va interna in spital, zice el, pt o urmarire mai indeaproape si niste analize mai amanuntite, pt vreo 3-4 zile.
poate cineva sa ma ajute cu mai multe amanunte depre acest diagnostic?
multumesc anticipat!

piulitza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Buna,
Eu zic sa incepi prin a repeta ecografia. In 24 de sapatamani, si mie mi s-a spus exact acelasi lucru - bb mai mic cu 10 zile, lichid amniotic cantitate redusa.

Am repetat ecografia in alata parte, cam la 10 zile diferenta. Rezulatul? BB mai mare cu 4 zile decat varsta normala, lichid amniotic cantitate normala. Sunt sigura ca nu a crescut bb ca in poveste, si ca aprima eco a fost o greseala. DEci intai repeta eco , intereseaza-te care er fi ecografistii buni in oras si du-te la unul din ei.

Magg cu Nichita 28 de s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Katoiu,uite ce inseamna oligoamnios.Daca ai incredere in medic,mergi in continuare,daca nu,cauta si un al doilea medic dupa cum a spus si magghyc.Sarcina usoara in continuare!

Chamberlain: masoara diametrul vertical al celei mai mari pungi de lichid amniotic definind 4 grade:

1.oligoamnios sub 1 cm

2.marginal 1-2 cm

3.normal - 2-8 cm

4.hidramnios peste 8 cm

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katoiu_4u spune:

multumesc pt raspunsuri.
eco l-am facut in doua locuri(odata la cab. part. al medicul meu si apoi la spitalul municipal de aici din craiova, cu medicul meu de fata si cu altii din spital, de doua ori chiar).
eu zic ca am un medic f bun, cu experienta si este si o cunostinta a nasilor mei. chiar am rugat-o pe nasa mea sa-l sune sa-l intrebe si ea daca-i ceva grav cu bb si ia zis si ei la fel. ca vrea doar sa ma tina sub osb cateva zile si sa-mi faca niste analize, dar ca nu-i nimic grav. cel putin, asa mi-a zis mie nasa mea. ma tot gandesc ca vor sa ma protejeze sa nu-mi spuna daca-i ceva rau ca-mi fac griji, insa eu cred ca medicul nu s-ar risca sa-mi ascunda ceva.

incerc si cred eu, reusesc destul de bine, sa nu ma stresez ca stiu ca-l afecteaza pe bb. sper sa fie bine!

piulitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

pina una-alta, incearca sa bei cit mai multe lichide (de preferat apa), te ajuta la refacerea lichidului amniotic. sau cel putin asa am auzit la mai multe fete care aveau putin lichid amniotic; medicul le recomandase sa bea cit mai multe lichide.
bafta si nu te speria

33+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Piulitza, vroiam sa iti spun exact ce ti-a zis si Aida: bea multa apa - minim 2 litri pe zi.
Stiu ca pe mine m-a ajutat atunci cand medicul mi-a zis ca nu am suficient lichid - eram in saptamana 32. Mi-am impus sa beau 2 litri de apa pe zi (eu nu prea beau lichide) si la controlul urmator, dupa vreo doua saptamani, era totul ok.
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katoiu_4u spune:

culmea e ca eu chiar beau f multa apa. de obicei, nu doar acum. oricum si mie la al doilea control dupa ce mi s-a dat diagnosticul, mi s-a spus ca e mult mai bine (la o saptamana diferenta chiar). abia astept sa vedem acum, la urmatorul control.
multumesc pt incurajari!
va pupam!

piulitza

Mergi la inceput