Pentru mamicile cu copii prematuri.

Pentru mamicile cu copii prematuri. | Autor: manu

Link direct la acest mesaj

Cand le-ati introdus sucurile de fructe si legume la copilasii vostri?
Eu am nascut la 32 de saptamani 2 fete, care acum au 16 saptamani. De 5 zile le dau suc de morcov, dar azi noapte una din ele a avut niste dureri de burtica ingrozitoare. Este posibil sa fie de la sucul de morcov?

Multumesc anticipat!

Manu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Manu, sucurile de fructe pot da colici! Este unul din motivele pentru care aici NU se incepe diversificarea cu sucuri de fructe.Eu am inceput diverisificarea dupa 4 luni cu pireu de morcov, apoi de cartof, apoi mar etc.(Daca te intereseaza iti dau amanunte).Pediatra noastra (desi romanca) e de parere ca inceperea diversificarii cu sucuri e o moda romaneasca cam invechita.
Pupici gemenelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Eu i-am diversificat mincarea dupa 3 luni tot cu sucuri de morcov si mar. Mai apoi i-am dat si putin suc de portocale, desi se spune ca citricele fac urina mai acida si copii se pot irita la fundulet. Fetita mea nu a avut probleme ( s-a nascut la 34 de saptamani).

Sanatate la copii si la mamici,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

tot pentru mamicile cu copii prematuri, tocmai am vazut o emisiune la national geographic in care explicau ca s-a descoperit stiintific faptul ca bebelusii nascuti prematur cresc in greutate mai bine daca sunt mangaiati si masati zilnic, fara hainutze.
Si Tudor a facut colici de la sucul de fructe desi n-a fost nascut prematur.
Multa sanatate si cat mai putini colici,
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Multumesc mult fetelor! Sunteti niste dragute!
Cami, fetele mele au avut colici de cand le-am adus de la spital, asta pentru ca le alaptam si le dadeam si lapte praf. Ideea e ca m-am saturat de colici si m-am gandit sa incep diversificarea, ca poate o sa le fie mai bine. Timp de 10 saptamani n-am dormit mai mult de 4 ore/noapte in reprize de cate 2 ore. De 10 zile nu le mai dau decat lapte praf (nu mai am lapte) si ma asteptam sa le treaca colicii astia. De cand nu le-am mai dat piept au facut si treaba mare cam tare, din cauza asta am inceput diversificarea cu suc de morcov. Si mie mi se pare mai buna ideea cu pireul pentru inceput.
Acum nu stiu ce sa fac! Sa incep sa le dau pireu de morcov sau sa fac o pauza si sa le dau peste cateva zile?

Florina, eu le fac masaj la fiecare baita si de mangaiat nu mai zic. Sa stii ca au crescut foarte bine. Andreea care a avut la nastere 2055g si 44 cm dupa 3 luni jumatate avea 5950g si 61 cm. Corina a luat ceva mai putin. La nastere a avut 2180g si 48 cm, iar la 3 luni jumatate avea 5200g si 60cm.

O zi buna!
Manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Manu, ti-am trimis un mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Ce repede au luat in greutate! Si Tudor avea tot 6 Kg si 60 cm la 3 luni iar el s-a nascut cu 3,2Kg si 52.5 cm!:)
Doar ca eu nu reusesc sa-i fac masaj prea des, de la o vreme chiar deloc, pentru ca nu sta locului si urla din rasputeri dupa baitza...:(
M-a impresionat mult emisiunea pe care am vazut-o. La o maternitate din America, erau angajati varstnici singuri sa mangaie bebelusii prematuri abandonati. S-a dovedit ca acest tratament este benefic pentru ambele parti iar contactul regulat cu o alta fiintza umana este foarte, foarte important pentru dezvoltarea bebelusilor.
Scuze ca m-am abatut de la subiectul tau.

Felicitari si mult succes cu fetitele! :)

Florina

Florina, eu le fac masaj la fiecare baita si de mangaiat nu mai zic. Sa stii ca au crescut foarte bine. Andreea care a avut la nastere 2055g si 44 cm dupa 3 luni jumatate avea 5950g si 61 cm. Corina a luat ceva mai putin. La nastere a avut 2180g si 48 cm, iar la 3 luni jumatate avea 5200g si 60cm.

O zi buna!
Manu
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Manu draga,

eu nu cred ca fac colici de la amestecul de lapte praf si lapte de san.Si eu am procedat asa pina dupa 4 luni si Marie nu a mai avut colici de la 2,5 luni si de pe la 3 luni dormea toata noaptea.
Doctora zicea ca nu este o explicatie sigura a colicilor.Dar ca sucul de fructe/legume pot da colici.
Da,si noi am inceput cu pireul de morcovi,apoi mar,cartofi,banana, cu o saptamina inainte 5 luni.Pina la 5 luni,doar lapte si putin ceai de fenicul neindulcit(pe-atunci ii placea...).

Fetitele au luat foarte bine in greutate,sint niste scumpe,le-am vazut in poza de la paginuta.
Sanatate multa si nopti linistite!
Alina

Mergi la inceput