ochelari de soare
anul asta trebuie neaparat sa=mi cumpar unii buni.
pana acum am avut numai ochelari ba primiti, ba luati pe 2 lei, care numai ochii nu mi-i protejau
.
nu stiu cam ce calitati ar trebui sa urmaresc la alegerea unor astfel de ochelari, in afara de cele estetice.
cine se pricepe si e multumit de ce are, poate imi spune si mie de unde i-a luat, ce factor de protectie au, ce firma sunt si cat au costat.
Lili si Serban (17 iunie 2005)
Raspunsuri
petaluda spune:
din pacate ochelarii de calitate costa mult, insa e vorba de ochii tai si trebuiesc bine protejati si apoi niste ochelari de calitate cu un model clasic pot fi pastrati (cu grija) toata viata. asa ca merita investitia.
in primul rand niste ochelari de calitate nu pot fi cumparati decat din magazine de specialitate, gen optinova...in nici un caz de la taraba sau standul de la primul etaj din unirea.
trebuie sa te interesezi daca lentilele au protectie UV, sa nu fie in nici un caz din sticla ( cunosc un tip care avea ochelari de firma cu lentila de sticla, i s-a spart in ochi si si-a pierdut ochiul)
scheletul sa fie cat mai usor si in general sa fie comod: sa se aseze bine pe nas, dupa ureche...asta ti le poate aranja opticianul.
cat despre partea estetica, e vorba de gusturile tale, dar daca vrei sa ii pastrezi cat mai mult iti recomand mai degraba un model clasic decat unul cu briz-brizuri ultimul racnet dar cu care sa fi ridicola in sezonul urmator.
despre preturi...depinde de tine daca vrei ceva de marca sau nu. o pereche de ochelari de calitate incepe pe la 100 de euro si tot urca. vanzatorul adauga foarte mult pt ca o pereche vanduta aici 100 de euro in magazin a fost cumparata cu 30 de la producator.
eu asta ti-as putea spune, ce stiu eu e de la cineva din familie care lucreaza in domeniu. sper sa te fi putut ajuta!
Loma spune:
eu iti recomand din sticla, daca o sa incerci si din plastic si din sticla o sa vezi diferenta clara, cu sticla se vede f. clar si iti odihneste ochiul f. bine, e drept ca sunt mai scumpi, insa si ochii tai sunt la fel de scumpi, sticla avantaj ca nu se zgaraie in comparatie cu plasticul.
Sunt multe marci de ochelari de soare insa mai putini fac din sticla.
Eu sunt fan Serengeti, i-am prins la un sale, de cand mi-am cumparat am aruncat toate celelalte perechi din plastic care le aveam prin casa.
Loma
Oana_B spune:
Eu port ochelari din plastic, ma ia cu ameteala de la cei cu lentila de sticla parca imi deformeaza imaginea. Mie cei mai buni mi se par cei cu lentila polarizata (da' si aia de diferite culori in functie de cat de puternic e soarele) numai cu filtru uv nu mi se pare de ajuns.
Oana_B