Pacientele Dr. Tutunaru (2)

Pacientele Dr. Tutunaru (2) | Autor: bubulina1

Link direct la acest mesaj

Imi face placerea sa incep capitolul al doilea al acestui controversat subiect.
Va invit sa continuati aici discutiile incepute la capitolul anterior http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67794&whichpage=1

Iata o lista a Tutunareselor, viitoare :
Amely
ancuta_stan
aventura
bubulina1
cherry22
clubb
cris2006
danotino
Diddy
kikilina
Leditia
madaluta
MadaS
marair
marinar
SilvanaPopovici


Daca am uitat pe cineva, va rog sa ma trageti de maneca!

Speranta moare ultima!

Cununia noastra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

buna fetelor!

mai am de completat ceva pt kikilina. sa stii ca atunci cand dr T recomanda diphereline sau alt tratament de genul asta, nu te tine sub observatie :))(am vaz ca-l criticai pe cealalt dr) iti spune sa revii cand iti vine CM.-in functie de cate injectii iti da, dupa 6 luni...sau mai mult. asa ca...nu te chema sa vada cum te simti.proceda sigur la fel ca celalalt dr... spun asta ca sa nu crezi ca te-a salvat...
si eu am ajuns la el pt "second opinion"-m-a intrebat de monitorizari, daca am facut, i-am spus ca da, m-a intrebat cum le-am facut, i-am spus cum -stii ce a zis? -"aaa, e o prostie, iti arat eu cum se fac". mi-a aratat. dr-ul meu de dinainte le facea identic, sau poate putin mai cu responsabilitate. unele fete sunt f entuziasmate la inceput, ca si mine dealtfel, dar cu timpul ...se ajunge la astfel de discutii. ideea e urmataoarea: e un medic ffff bun, dar e f dezorganizat, are o asistenta care si-a gresit meseria-trebuia sa-si ia una care stie meserie, nu care stie sa scrie, iar el se crede "dr perfect".-eu zic ca este aproape perfect-daca ar avea mai putine paciente, sau le-ar programa macar, si daca le-ar da atentia cuvenita la fiecare, daca ar fi putin mai organizat, poate ar fi dr. perfect.vrea sa faca prea multe...dar ar trebui sa-i aminteasca cineva din cand in cand ca este OM nu masina sau ...o fiinta supranaturala. de exemplu... astistenta aia cand face programari sa le faca...protejandu-l pe el si pe noi in acelasi timp.
sper ca nu am suparat pe cineva.
va pup,

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherry22 spune:

Fetelor, eu am fost la T o singura data, pentru un control de rutina. mi-a dat sa fac analize, o gramada, caci vrem un bb, am stat putin de vorba, mi s-a parut ok. Am citit pe dc numai de bine despre acest dr, iar acum, cand citesc ce vi se intampla unora dintre voi, incep sa am indoieli. Eu am rh negativ, deci voi avea o sarcina care va trebui bine supravegheata, plus ca eu vreau sa nasc prin cezariana si inca nu stiu, sigur, daca dr.T va fi de acord. Nu stiu incotro sa o apuc, caci sunt atatea pareri. atatia medici incompetenti....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Programul gratuit sau tratamentul cu Diphereline pentru endometrioza, e o chestie delicata, despre care nu stiu foarte multe, acum studiez problema pt. ca mi-e groaza ca as putea avea si eu... si imi pare rau sa aud ca dr-ii trateaza cu superficialitate monitorizarile celor cu endometrioza. Sunt sigura ca utilizand tratamentul adecvat si cu o supraveghere ca la carte pt. a constata eficienta dar si efectele secundare, se poate scapa de boala asta aparent "incurabila".
Tocmai citeam pe net despre o bautura orientala miraculoasa, care printre multe alte valente ar avea-o si pe aceea de a vindeca endometrioza, dupa unele marturii... se numeste Kombucco Orientalis sau cam asa ceva...

Pupicei la fete!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Cherry, eu zic sa mergi linistita la el, ca esti pe maini bune! Cand vine vorba de o sarcina, nu am auzit sa fi dat gres cu cineva...mai ales in cazul tau, cu Rh negativ, va fi si mai atent. Si eu stiu ca accepta sa faci si cezariana daca sunt motive reale pt. care ar trebui facuta... Nu e absurd. nu porni cu inima indoita, ai incredere in el, daca ti se pare ca e prea ocupat/obosit, insista. Noi poate facem greseala ca in loc sa il raportam la multi alti medici smecheri, incompetenti sau shpagari din jurul nostru, il comparam cu "aura de zeu" pe care au creat-o unele paciente de-ale lui pe la alte subiecte. Poate si eu, daca mi-ar fi salvat o sarcina, sau copilul la nastere, sau trompele/uterul/ovarele, neluandu-mi nici un ban si aratand ca stie sa fie OM, as fi zis acelasi lucru despre el.
Pana atunci, insa profit de faptul ca isi iubeste meseria si (cred eu) ca ma poate ajuta sa am copilul meu intr-o zi. Dupa ce voi face laparocopia, voi vedea ce fac mai departe, daca raman la el sau nu, cert este ca pana una alta, eu am incredere in el, ca altfel as lua-o razna, si vorba ta, incotro s-o apuc?
Multa sanatate si pupici!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

kikilina, vroiam sa-ti spun ca monitorizarea se face in functie de lungimea CM-ului tau. Eu de exemplu, am ajuns luna trecuta in ziua 11 si m-a certat ca am venit asa tarziu. La un CM de 27-28 de zile, monitorizarea standard se face in zilele 9-11-13.
Amely, ce te face sa suspectezi o endometrioza? Ai simptomele specifice? Te intreb pentru ca intr-o vreme credeam ca si eu am asa ceva, dar cand am citit care sunt simptomele, mi-am dat seama ca am boala "la cap" sau, cine stie, oi avea o forma mai speciala.

Speranta moare ultima!

Cununia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Bubu... dureri nasoale la CS (uneori), spotting premenstrual, uter laterodeviat, dureri ascutite din cand in cand in zona uterului (absolut ciudate, nu le aveam inainte de chiuretaj), plus infertilitatea "inexplicabila" de aproape 2 ani... Timp in care am ramas o singura data (dupa un tratament ff laborios cu plante) si am pierdut sarcina... Dureri la CM am, dar suportabile, trec cu antiinflamator si nu pun mari probleme. Poate e nebunie ce zic, dar mi-e frica de endometrioza, de asta m-am hotarat sa fac laparo...si ca sa stiu cum stau cu trompele si ovarele, normal...
Tu ce simptome aveai cand te apucasera "fluturasii" cu endometrioza?

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Amely, eu am observat ca s-a redus cam mult atat perioada CM cat si cantitatea. Am citit pe forum in arhiva despre fete care au aceasta boala si se plangeau de acelasi lucru. Eu nu am dureri aproape deloc, mai ales dupa cate plante am inghitit. Alt simptom: infertilitatea. Restul se deduce de la sine.
Oricum voi face laparo dupa tine, asa ca pe langa ca iti tin pumnii, incerc sa capat si eu curaj.

Speranta moare ultima!

Cununia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Fetelor, am intrat sa va salut si sa va pupacesc..

Bubulino, ce zici, n-ar fi fain sa facem si noi o listutza a noastra a tutunaritelor la inceput de capitol :)))??

A venit primavara!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Bubu...acum chiar ca am luat-o razna de tot. Si la mine s-a redus cantitativ CM-ul in ultima vreme, chiar destul de mult... La ce perioada te referi, la lungimea CM sau la durata sangerarii? (la mine e 4 - 5 zile maxim)
Plus ca am citit ca in multe situatii femeia poate sa nu prezinte semne clinice de endometrioza... deci probabil ca indiferent daca as prezenta sau nu semne, tot nu mi-as putea scoate din minte chestia asta

Dar sa nu ne mai gandim la rau, asta e, ce-o fi o fi, o sa vedem la laparoscopie.
In alta ordine de idei, m-am programat la Tutunaru pt. data de 8 martie, la 19.15... mai vine cineva?
Pupicei tuturor fetelor!

PS Bubu, mi-a facut mare placere sa vorbim la tel., poate ne tinem de manutza la laparo in aprilie

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

aventura, done.
Amely, la mine dura acum o suta de ani 5 zile, eu am ajuns la 2 si jumatate. Te-am intrecut, nu? Ca durata (lungime) daca nu iau progesteron, e cam 25-28 (variabil).
Nu e o solutie sa citesti prea mult, o sa o iei razna (stiu si eu, ca la fel am facut). Cred ca pana nu ajungem acolo, nu o sa stim!


Speranta moare ultima!

Cununia noastra

Mergi la inceput